Reacties voor: Apps weten meer dan je denkt: overal is je locatie te achterhalen via foto’s

Door apps toegang te geven tot je camerarol kunnen ze precies alle locaties achterhalen. De app DetectLocations maakt dat op een pijnlijke manier duidelijk: die laat precies zien waar je wel en niet bent geweest.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Daarom heb ik ook geen social media apps op mijn telefoon en gebruik social media ook eigenlijk niet. Daarbij heb ik even zitten kijken bij de instellingen en ik heb geen enkele app die toegang heeft tot mijn foto’s.

  2. De oplossing zou kunnen zijn dat een app alleen die foto’s krijgt die je in de app gebruikt. Niet je hele filmrol.

  3. Ik heb ook geen social media apps op mijn iPhone. Alleen dat vreselijke Whatsapp…..

    Ik ben in ieder geval weer bewust van deze privacy-lek en heb alle toegang tot mijn foto’s uitgezet.

  4. Sorry maar security lek? Even serieus. Wie denkt dat hij nu niet gevolgd kan worden is echt niet meer van deze tijd. Accepteer dat je overal, waar dan ook te volgen bent door theoretisch wie dan ook (hier en daar wel hackers nodig).

    Als je pint
    Als je ov incheckt
    Als je in auto zit (kenteken scans)
    Als je een mobiel bij je hebt
    Tickets die je boekt
    Veiligheidscamera’s op straat
    Camera’s in winkels
    Patroonherkenning op basis van bovenstaand gedrag en observaties verklappen werkelijk alles.

    Compleet OF THE GRID…is bijna onmogelijk. Pas nog een leuk programma op tv over geweest. Dat was wel “een beetje” doorgestoken kaart maar het idee is dat niet.

  5. Ik heb mijn locatiegegevens altijd standaard uitstaan, dan lijkt me toch dat de locatiegegevens niet ‘in’ de foto opgeslagen wordt?!
    WhatsApp heeft bij mij geen toegang tot de camera maar (helaas) wel tot de foto’s aangezien ik af en toe toch een foto door moet sturen. Vraag me dus af of dit extra info richting WhatsApp doorsturen is?

  6. Apart, volgens die app zou ik met 348km door Zwitserland gereden zijn.

  7. Als je gewoon geen locatie opslaat bij het maken een foto is het probleem ook opgelost…

  8. Kwestie van lokaltieloos fotograferen zodat het uberhaupt niet in de EXIF stáát. Van de honderden foto’s in mijn iPhone zijn er vier getagd bij mij: die door andere mensen zijn doorgestuurd en dus niet op mijn apparaat gemaakt. AKA: je hoeft echt niet door brandende hoepels heen om lokatiedata weg te houden uit je foto’s. Daar zijn instelingen voor.

    (En wat hierboven gezegd wordt is waar: je wordt al overal geregistreerd bij werkelijk álles wat je doet. Big Brother IS watching. Iets later dan Orwell’s 1984, maar toch.)

  9. @Mike: Wie had het over een security-lek?

    Ik weet ook wel dat het steeds moeilijker wordt om je privacy te waarborgen, maar ik ga me er ook niet zomaar aan overgeven en accepteren zal ik nooit doen. Door maar klakkeloos alles te accepteren zet je de deur open voor de volgende stap. Was het niet uit ‘The Circle’: “All that happens, must be known.” en “sharing is caring”? Nou, voor mij nog even niet…..

  10. Dat is net zo bizar dat financiële apps vanaf 2018 al jou bankgegevens mogen opvragen en inzien (PSD2). Doe je dit niet verliest de app zijn functionaliteit.

  11. Origineel geplaatst door Ad
    Daarom heb ik ook geen social media apps op mijn telefoon en gebruik social media ook eigenlijk niet. Daarbij heb ik even zitten kijken bij de instellingen en ik heb geen enkele app die toegang heeft tot mijn foto’s.

    Toch ook wel een aluhoedje op hè? 🤣

  12. Voor de grap even DetectLocations erop gezet. De meeste locaties zullen wel kunnen kloppen. Als ik bij ‘Fastest photos’ kijk zie ik daar b.v. een foto op een terrasje met 16,27 km/u gemaakt. Kan ik me niet echt iets bij voorstellen. Leuk kennisgemaakt en even gezien te hebben, app weer gedeïnstalleerd. En privacy? Gebed zonder eind.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.