Reacties voor: Detailfoto’s van nieuwe iPhone- en iPad mini-dockconnectors opgedoken

Nieuwe gelekte onderdelen van de iPhone 5 en iPad mini tonen de nieuwe kleine dockconnector met 8 pinnen. Ook zit de hoofdtelefoonaansluiting bij beide apparaten aan de onderkant. De foto's zijn afkomstig van iResq.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. Waarom gaat apple niet over op de micro-usb aansluiting? Ik dacht dat alle fabrikanten dat overeen waren gekomen een paar jaar geleden… Of heb ik dat verkeerd begrepen?

  2. @Willem: iedereeen behalve apple denk ik, want dan kunnen ze geld verdienen aan accessoires zoals docks en kabels die special voor de iphone gemaakt zijn…

  3. soooo dat is een dunne iphonee

    #grapjeemoetkunnen

  4. Aan de twee betweters voor me,

    Dit zijn roddels. Apple heeft de iPhone nog niet aangekondigd. Het heeft geen zin nu al te liggen wenen.

  5. Origineel geplaatst door Willem
    Waarom gaat apple niet over op de micro-usb aansluiting? Ik dacht dat alle fabrikanten dat overeen waren gekomen een paar jaar geleden… Of heb ik dat verkeerd begrepen?

    Waarschijnlijk heb je dat verkeerd begrepen. Op de dock connector zitten veel meer aansluitingen dan op een USB-connector. Video out, audio out, serial port, enz.. enz…

    Als je de dock connector alleen maar nodig hebt om te laden is een een USB-connector natuurlijk voldoende. Alhoewel, hoe je met zo’n micro USB dingetje een iPad gaat laden met 2 A is mij niet geheel duidelijk.

  6. @Timosha: Volgens mij is dat ook allemaal mogelijk met micro usb. Heb het artikel waar ik op doel trouwens gevonden. Uit 2009, dus je zou verwachten dat ze in 2012 wel zover zouden kunnen zijn.

  7. @Willem: Omdat apple ook over zou moeten hebben ze gewoon een simpele adapter gemaakt wat ook voldoende schijnt te zijn.

  8. Misschien zit er een usb adapter bij:) Van mij hoeft USB niet maar ja:p

  9. Opzich zou ik het niet verkeerd vinden.. Alleen, zouden ze zichzelf tegenwerken met bijvoorbeeld siribesturing in auto’s, daar zit nog de oude op.. En heel veel accessoires zouden niet meer werken, wat mij al met al wat onhandig lijkt. En is dat micro usb niet trager; aangezien bij mij wel dat geval is..

  10. Origineel geplaatst door Willem
    Waarom gaat apple niet over op de micro-usb aansluiting? Ik dacht dat alle fabrikanten dat overeen waren gekomen een paar jaar geleden… Of heb ik dat verkeerd begrepen?

    Is het ook, was afspraak

  11. Apple is gewoon eigenwijs.

    En het mooie is, doordat ze zoveel fanboys hebben komen ze ook nog overal mee weg. Een adapter heeft geen zin, want dan moet je die altijd los meenemen. Nu moet je al je ergens heen gaat je adapter meenemen en als je micro hebt, daar heeft bijna iedereen al wel een lader van.

  12. voordat je over micro usb begint lees eerst de voorwaarden.
    het is verplicht om toestellen geinstoduceerd in 2012 of later van micro usb te voorzien, maar het is ook toegestaan om een adapter met micro usb ingang te maken, wat apple dus doet, en zo ook een paar andere fabrikanten

  13. Wat een zeikerds hier zeg. Apple was ook de eerste die de diskette stations er uit haalde. Daar keek ook iedereen van op. Hadden ze die ook maar erin moeten laten voor de oudere generaties? Techniek staat niet stil en na 10 jaar komt er gewoon wat nieuws in. Niet huilen en met de tijd mee gaan.

  14. Doe eens allemaal CHILL man, het is niet eens bevestigd dat Apple geen micro usb gaat gebruiken… Allemaal fanboys hier die tekeer gaan door de geruchten :p

  15. Origineel geplaatst door Willem
    Waarom gaat apple niet over op de micro-usb aansluiting? Ik dacht dat alle fabrikanten dat overeen waren gekomen een paar jaar geleden… Of heb ik dat verkeerd begrepen?

    en alle randapparatuur dieje weer speciaal voor ios apparaten moet kopen…akkoord er is meestal wel usb voorziening maar dan zit je meestal met een kabeltje wat ook noet de reden is van de aankoop van het apparaat, puur estetisch alleen al. bij mij staat het al vast; ben begonnen met de iphone 3g( toendertijd nog enorm getwijfeld tussen samsung omnia ook hehe) en nu na lang genoten te hebben van de iphone4( werkt nog perfect behalve die homeknop die meer niet dan wel reageerd alsook een cameralens die altijd troebel is..denk dat die “verbrand” is door in de vlakke zon te hebben gelegen?!), ga ik volgende week toch kijken voor de sIII. niet dat ik ooit iets tekort ben gekomen met de iphones maar kwil eens wat anders. de ipad2 zal later ook vervangen worden door android of tegen dan eens zien hoe goed die windows tablets zijn. met name de resolutie van de ipad2 slaagt bij mij behoorlijk tegen in sommige dingen( livestreams vanop twitch.tv bijvoorbeeld). een ipad3 vind ik ook geen optie omdat ik wil zien dat ik een ander device heb als ik er weer een lap geld tegenaan gooi:)

  16. Ik vind het juist wel fijn, hele verbetering en zolang een kabel erbij blijft zitten hoef ik geen extra dingen aan te schaffen als ik een iPhone 5 koop, het lijkt me wel extra spijtig voor mensen met Docks etc. Ik zie ook dat ze de laatste tijd wel extra veel in de aanbieding zijn bij verschillende bedrijven.

  17. Apple heeft vorig jaar al een micro usb adapter uitgebracht vanwege de europ. afspraak die gemaakt was en hiermee voldoenen ze aan de eisen.

  18. Origineel geplaatst door Willem
    Waarom gaat apple niet over op de micro-usb aansluiting? Ik dacht dat alle fabrikanten dat overeen waren gekomen een paar jaar geleden… Of heb ik dat verkeerd begrepen?

    – De 5 pins micro-USB connector kun je niet gebruiken voor USB3 Super Speed, daar is weer een rare 10 pins connector voor.
    – Er zijn meer bedrijven die een ‘speciale’ connector hebben, zoals bijvoorbeeld HTC ExtUSB en de Samsung Galaxy S III MHL.

  19. Apple heeft al sinds vorig jaar micro USB.
    Zo voldoen ze aan alle eisen en ze zullen precies hetzelfde doen met de nieuwe dock conn.

  20. Beter stoppen met huilen en klagen, ja idd er komt een nieuwe dock connector zo simpel is dat, dat is al 8 maanden geleden beslist. But what’s the problem?? Ze hebben ook een adaptor voorzien zodat alle oude apparatuur kan aangesloten worden….

    Ps: ik werk voor een kabel bedrijf en wij hebben deze nieuwe duck-head ontwikkeld (alsook de vorige versie)

  21. Origineel geplaatst door Willem
    Waarom gaat apple niet over op de micro-usb aansluiting? Ik dacht dat alle fabrikanten dat overeen waren gekomen een paar jaar geleden… Of heb ik dat verkeerd begrepen?

    De mini-USB is niet verplicht in de telefoon. De oplader moet overweg kunnen met de USB aansluiting. Dat heeft Apple dan ook. Dus hoeft Apple niets te doen. Nokia moet daar in tegen van hun vaste opladers over op opladers met USB.

  22. Aan de ene kant ben ik hier niet blij mee, ik heb een home cinema , dockingstation en een auto met ingebouwde iPhone connector…. Straks een andere connector en heb niks meer aan die apparaten tenzij ze een hulpstukje bijleveren dat we alsnog die apparaten kunnen gebruiken…. Anders zit ik en vele andere mensen echt wel in het schip met hele dure apparaten toch?

  23. USB heeft drivers nodig om te werken, de connector van Apple niet.

  24. Zou het kunnen zijn dat deze nieuwe connector niet alleen USB, maar ook Thunderbolt ondersteunt? Lijkt mij niet ondenkbaar.

  25. 🙂 idd! Zo is het met Apple, je weet pas wat je krijgt als het er is..Laat je verrassen 😉 ze zullen vast met iets moois komen..@Jan:

  26. @PindaPowerrr: Idd gewoon even afwachten.. Als het zo is dan heeft Apple daar echt wel aan gedacht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.