Reacties voor: iOS-apps halen niet maximale performance uit ‘desktopklasse’ A7-chip

De A7-chip in de iPhone 5s weet zich werkelijk te meten met desktopcomputers. Dit concludeert AnandTech.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 10 reacties

  1. De A7 processor is inderdaad een prachtig stukje technologie. Helaas loopt de accu-technologie hopeloos achter om dit juweeltje tot zijn recht te laten komen.

    Er zijn wel alternatieven voor de huidige Lithium-Polymer (LiPo) accu’s. Bijvoorbeeld, Lithium-IJzerfosfaat ((LiFePO4) en Lithium-Kobalt-III-Oxide (LiCoO2). Die alternatieven zijn wel zwaarder/groter en vooral peperduur. LiCoO2 is kan dan ook nog heel gevaarlijk zijn voor gebruikers die de accu regelmatig mishandelen.

    Voor het overige: hartelijk bedankt voor het interessante artikel en verwijzingen. 😉

  2. Tijd voor meer RAM en veel beter batterijen gewoon weer naar de dikte van de iPhone 4 toe daar was niks mis mee

  3. @Timosha: Dan was het logischer geweest om een “speedmode” switch in instellingen op te nemen
    Of de a7 helemaal niet te verkopen
    (Anandtech argument)

  4. En nog een reden: als je alles uit de A7 haalt, dan weet je zeker dat je app niet gaat werken op je miljoenen Apple apparaten die nog in omloop zijn en die niet zo’n snelle CPU hebben.

  5. Origineel geplaatst door gert23
    Of de a7 helemaal niet te verkopen (Anandtech argument)

    Ja en nee. In een iPad is dat niet zo’n probleem. In een iPad is plaats genoeg voor een accupack met twee (2) of drie (3) LiPo cellen met hoge capaciteit.

  6. Zolang de accu-technologie niet radicaal wordt omgegooid kom je niet veel verder met een snellere processor en/of meer RAM. Alle huidige alternatieven blijven gerommel in de marge. Een iPhone zou zonder problemen 2 dagen moeten kunnen draaien op full speed zonder tussentijds opladen. Nu ben ik blij met 4 a 5 uur…

  7. Dit zou wellicht ook kunnen betekenen dat Apple langer door kan gaan in de toekomst met updaten van oudere toestellen. Dit is natuurlijk wel een fijn gevoel!

  8. @iNick: Dan doe je iets heel erg verkeerd. Al zou ik Infinity Blade III met maximale schermhelderheid spelen dan krijg ik de batterij nog niet in 4 uur leeg.

  9. @Timosha: Ook ‘LIPO’ accu’s kunnen zeer gevaarlijk zijn. Bij verkeerd opladen of zelfs kleine fysieke beschadigingen kunnen deze accu’s spontaan ontbranden en zelfs ontploffen.

    Ik ben ook bezig met RC modelbouw en daar worden ook veel LIPO accu’s voor gebruikt, behalve accu, speciale oplader en de accu wordt tijdens het opladen de accu in een brandvrije zak geplaatst. Er zijn zelfs vliegtuigmaatschappijen die weigeren om goederen transporten uit te voeren waarmee LIPO’s worden vervoert.

    LiFePo is super stoer maar nog zeldzaam (1 fabriek in China, vorig jaar), ik heb iemand een keer een LiFePo accu zien gebruiken (kleine accu, in een hand vast te houden) als start accu zien fungeren om een auto te starten bij -20 met een ‘platte’ accu.

  10. Dit zou wel eens een reden kunnen zijn om de iPhone te vergroten: sterkere batterijen. Hopelijk wordt-ie dan niet nog dunner, want dan blijven de batterijen in die langgerektere vorm even sterk.

    @Johan: Ligt niet aan hem. Er zijn altijd een hoop iDevices met batterijproblemen bij een nieuwe iOS-versie. Niemand weet waar het door komt, maar dat zal dan wel een extreem diepe bug zijn of niet op te sporen hardware-fout.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.