Reacties voor: Desktopcomputers in 2011 ingehaald door smartphones

Volgens RBC-analist Mike Abramsky zullen er tegen het einde van 2011 meer smartphones dan desktopsystemen verkocht worden.
Sander Kleijn -

Reacties: 21 reacties

  1. Logisch telefoon max 2 jaar afschrijving
    PC wordt al snel 3 tot 5 jaar mee gedaan….

  2. Nokia heeft ook heel lang niets gedaan met smartphones. Hierdoor staan ze nu steeds op achterstand. Ik denk dan ook dat het marktaandeel van Nokia alleen nog maar zal krimpen.

  3. Ik ben het met Dirk en Leon eens.
    Men doet veel langer met een pc en zodra een abonnement hier verlengd wordt neemt men direct een nieuwe telefoon.

    Wat betreft de Iphone. Ik ben een Nokia fan, maar het concept van Apple heeft meer potentie. Het is jammer dat Apple zo’n gesloten systeem heeft en op een paar punten voor mij tekort schiet. Daarom ga ik waarschijnlijk een N900 kopen. Maar wie weet is het verhaal volgend jaar andersom en koop ik weer een Iphone.
    Verder denk ik dat het marktaandeel van Nokia inderdaad zal krimpen. Voor mij maakt dat niet zoveel uit, ik wil gewoon het toestel dat doet wat ik wil.

  4. Nokia heeft te lang gewacht met goede smartphones en loopt nu te ver achter. Ze zullen wel altijd een sterk merk blijven in gewone mobieltjes. Er blijven altijd genoeg mensen die niet zo’n hip interwebs dinges hoeven. Daar is Nokia nog steeds heer en meester.

    Ik denk nog met weemoed terug aan mijn Nokia 3310, die kon je tenminste een keer laten stuiteren en krasjes? wat nou krasjes… Tot op heden de allerbeste mobiel.

  5. Ik heb de desktop pc nu denk ik ongeveer 4 jaar. Daar is 3 jaar geleden nog een laptop bijgekomen.
    Een telefoon daarintegen, heb ik veel minder lang 😛

    Oh, en seminifeer, ben ik met je eens. Ik heb een apple, werkt perfect, maar ik heb zeker jailbreak nodig. Ofwel, het eigen systeem is te gesloten.
    Daarbij lijkt me android een betere optie 😉 Open en toch mooi gemaakt.

  6. Normaal wie koopt er nog een vaste pc ik alle sinds niet meer is zowieso laptop en de smartphones blijven top en zal alleen maar beteren

  7. Het komt toch altijd weer uit op: het systeem van Apple is te gesloten.
    In de eerste plaats denk ik dat dat gewoon niet waar is. Apple maakt echter wel andere keuzen. Maar met 65.000 apps in de store kan je toch echt wel het een en ander uit je mobieltje halen.

    Daarbij komt nog dat het strikte beleid van Apple wel een zeer stabiel en veilig systeem oplevert. Dat geld zeker ook voor hun laptops en desktops.
    En ja ik heb beide, en ook beide van Apple en verder een iPhone. Ik ben zeer bewust gestopt met de frustaties van het met Windows werken.

  8. Origineel geplaatst door seminifeer
    Ik ben het met Dirk en Leon eens.
    Men doet veel langer met een pc en zodra een abonnement hier verlengd wordt neemt men direct een nieuwe telefoon.Wat betreft de Iphone. Ik ben een Nokia fan, maar het concept van Apple heeft meer potentie. Het is jammer dat Apple zo’n gesloten systeem heeft en op een paar punten voor mij tekort schiet. Daarom ga ik waarschijnlijk een N900 kopen. Maar wie weet is het verhaal volgend jaar andersom en koop ik weer een Iphone.
    Verder denk ik dat het marktaandeel van Nokia inderdaad zal krimpen. Voor mij maakt dat niet zoveel uit, ik wil gewoon het toestel dat doet wat ik wil.

    Eigenlijk is het wel een beetje jammer ja. Zou wel perfect zijn: de ‘bel techniek’ van Nokia en de ‘smartphone techniek’ van Apple. Nokia’s hebben echt bijna overal bereikt (tenminste, ik heb het al lang niet meer langdurig gebruikt maar dat was vroeger wel altijd zo) maar ik vind het nog niet echt een speciale smartphone zoals de iPhone. De iPhone heeft weer wat minder goed bereik, da’s dan weer jammer.

  9. @Simon: ligt dat niet aan t-mobile????

  10. Volgend jaar komt er een onderzoek waarin aangetoond gaat worden dat er meer Appels dan peren verkocht worden…

  11. Sorry text verwijdert niet goed gelezen.

    dirk

  12. Daarhebben we de struisvogelpolitiek weer. Het zal wel weer aan TMobile liggen.
    Neeeeee….mijn Nokia’s hebben “overal”bereik met TMobile en de Iphone dus niet.
    Het ligt wel degelijk aan de Iphone, en dat is ook makkelijk e testen. Ik heb het pas zelf ook nog getest met een aantal toestellen.

    Het is gewoon een aandachtspunt vor de Iphone waar Apple hard aan moet werken.

    Verder denk ik dat Apple wat meer naar de gebruikers moet luisteren. Vóór de komst van de 3Gs zag ik op de diverse Iphonefora diverse lijstjes met wensen voor de 3Gs.
    Als maar een kwart van die wensen ingevuld was én we niet verplicht gekoppeld werden aan T Mobile had ik allang een Iphone gekocht.
    Vanmiddag speelde ik nog met een Iphone, er is geen ander toestel dat zo’n bruikbaar touchscreen heeft. Maar ja, voor mij nog een paar tekortkomingen.

  13. Heel mooi. Dat klinkt me mooi in de oren. er is alleen 1 nadeel: het Milleu. Met een productie van 400 miljoen per plus laptops en computer is dit niet echt een goede ontwikkeling voor het milleu. Vooral als je een abonement hebt van 2 jaar en helemaal van 1 jaar. Oplossing: maak een abnement van 3 en 4 jaar en niet meer. Zo krijg je misschien minder winst per de korte termijn, maar je bent er op de lange termijn er wel zeker van dat je winst krijgt en dat kan meer zijn dan het nu al is met de 1 jarige 2 jarige abbo’s.

  14. @JMO:

    Pffffff beetje overdreven….
    Als ik een nieuwe mobiel en mijn finacien het toelaat dan koop ik het…(meestal per 2 jaar) en dan valt me gsm ook uit elkaar. En altijd lever ik me mobiel in bij recycle punt dus onzin dat milieu.

  15. @JMO:

    Ik wil een telefoon niet langer dan twee jaar gebruiken, dan ben ik allang op voor iets nieuws. Volgens mij vele met mij.

  16. Maar bedoelen ze hier complete nieuwe pc’s?
    Want ik bouw mijn pc zelf. En als ie een beetje sloom word upgrade ik m eerst voordat ik een hele nieuw bouw.

  17. Origineel geplaatst door JMO
    Heel mooi. Dat klinkt me mooi in de oren. er is alleen 1 nadeel: het Milleu. Met een productie van 400 miljoen per plus laptops en computer is dit niet echt een goede ontwikkeling voor het milleu. Vooral als je een abonement hebt van 2 jaar en helemaal van 1 jaar. Oplossing: maak een abnement van 3 en 4 jaar en niet meer. Zo krijg je misschien minder winst per de korte termijn, maar je bent er op de lange termijn er wel zeker van dat je winst krijgt en dat kan meer zijn dan het nu al is met de 1 jarige 2 jarige abbo’s.

    Wil je nou echt een serieus betoog afsteken met jouw spelling? Geniale ingeving ook voor de telecombedrijven! Die houden toch al niet zo van winst..

  18. Heeft deze analist ook al eens van Android gehoord? Nu er steeds meer Android telefoons op de matkt komen en ook voor relatief weinig geld denk ik dat je Android toch niet mag vergeten.

  19. Dat de iPhone te gesloten is is overduidelijk.. Qua telefoon en mooiheid en gebruisvriendelijkheid 1 van de beste.. Maar als ik zie hoe makkelijk andere smartphones te veranderen zijn, je veel meer mee kunt … Alleen al full Bluetooth, aansluiten op elke pc en muziek/foto’s slepen, flash etc. Dan is de iPhone nog zeker niet in alles lekker open…

  20. Als ze met uitbreiding van het distributiesysteem bedoelen dat ze de levertijd van de iphone 3GS aanzienlijk gaan verkorten, dan vind ik het goed.

  21. Grappig dat ze nu zeggen dat fabrikanten als ‘Apple, Dell,…’ nu ineens in die lucratieve markt stappen. Voordat Apple met de iPhone in de mobiele telefoniemarkt stapte, was die markt allesbehalve lucratief. Alleen RIM en Palm produceerden smartphones, die voornamelijk aftrek vonden in de zakelijke markt.
    Voordat Apple in de telefoniemarkt stapte werd er ook nooit gerept over ‘smartphones halen de desktop in’. Pas nadat Apple met de iPhone bewees, dat je met een mini-computer heel aardige dingen kon doen werd het idee van een portable computer pas mainstream. Bovendien, en misschien wel het belangrijkste: Apple begaf zich met de iPhone niet op de zakelijke markt maar op de consumentenmarkt. En daar plukken nu alle fabrikanten met ‘smartphones’ de vruchten van… dankzij Apple.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.