Reacties voor: Designers ontwerpen alternatieve icoontjes voor iOS 7

Designers zijn massaal aan het knutselen geslagen met de app-icoontjes van iOS 7. Ze komen met mooie, spraakmakende alternatieven.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. Lijntjes weg ben ik het 100% mee eens, vond ik ook gelijk zo druk!

    Verder vind ik de icoontjes van “Angela van Toffeenut Designs” echt 100 x mooier..

  2. Lijntjes weg is een goeie, en het safari logo in de header is veel beter gelukt!

  3. Het ontwerp van Christophe Tauziet doet inderdaad nog het meest denken aan de oude layout. Ik vind het mooi gedaan. Heel herkenbaar. Om eerlijk te zijn vind ik dit ontwerp mooier dan wat er gisteren door Apple zelf is gepresenteerd.

  4. Zitten zeker verbeteringen tussen!

  5. Die lelijke grafische elementen veranderd Apple nog wel. Volgens onemorething gebeurde iets soortgelijks bij de presentatie van OS X. Dat was toen ook nog niet helemaal af en zag er erg lelijk uit op sommige plaatsen. Toen het op de markt kwam was dit allemaal aangepast. Het gaat niet voor niets om een beta. En die Scott F is nog maar een half jaar weg toch?

  6. Als ze meneer Ive nou ontslaan, en deze mensen eens aannemen, dan waren de icoontjes meteen een stuk beter.

    Vooral Lewis Jones en Christophe Tauziet hebben mooie icoontjes gemaakt.

  7. ik denk dat dit laat zien dat iOS 7 geweldig is. Maar dat sommige dingen als control centre gewoon nog lelijk zijn en nog veel beter kunnen. Maar ja het moest ook in een relatief korte tijd, en ik denk dat we in updates als 7.1 7.2 etc. veel verbetering gaan zien.

  8. Zo die lijntje weg geeft al een veel rustiger gevoel. En er zitten zeker een aantal mooie icoontjes tussen. Laten we hopen dat Apple slim is en de rest van de wereld voor hun laat werken voor nop. Snel wat icoontjes gemaakt om de rest aan te sporen om zelf aan de slag te gaan. En daar de vruchten van plukken. Als ze slim zijn.

  9. Die laatste is echt TOP!

  10. Ik vind het vreselijk , ik ga ook wat dingetjes ontwerpen met cs6

  11. Stuk voor stuk allemaal vele malen beter!!!
    Leo doet het het best vind ik.
    En het mooie is, al deze gasten doen dit ff binnen 1 dag!!!
    Ive heeft hier een heel team voor nodig en verneukt het alsnog?!

  12. Dit is vele malen beter

  13. Mijn hemel! Eerst tig ‘concepten’ die nergens op slaan en nu het beter willen doen? Sorry, maar je zult het met Apple’s icons moeten doen. Wat een gezever!

  14. Dat gezeur over die icoontjes. Maak er een en er zijn altijd weer mensen die het niet mooi vinden. Apple heeft iets verfrissens gemaakt en belangrijker nog wat mooie functionele veranderingen toegevoegd. Een icoon waar echt heel veel commentaar op gaat komen passen ze wel aan.

  15. pffff…. krijgen we nu nog een maand of 3 van dit soort zeik berichten?

    Sorry, maar hier zit ik echt niet op te wachten! Heb hier nu al net zo’n hekel aan als aan die ‘zo zou de nieuwe iPhone eruit kunnen zien’ berichten.

    Kom op zeg. Laten we het over echt apple/iPhone nieuws hebben!

  16. Deze Apple icoontjes zullen tot iOS 8 aanleiding tot reuring geven, ik hik nog een dag of twee tegen de gekozen kleurstellingen aan. Daarna hou ik erover op en ga ik weer aan het werk.

  17. Dit ziet er alemaal een stuk beter uit! Mooi dat al deze eigen ontwerpen even op een rijtje worden gezet.

  18. Ik vind de officiële iOS7 icoontjes nog het beste. Deze hier boven trekken echt op niets.

  19. Neem het design in beta 1 niet te serieus, het is niet voor niets een testversie. Wellicht wil Apple het sentiment aangaande gebruikt design peilen, voordat ze een definitief besluit nemen. Zoals ‘Abs’ al aangeeft, hebben ze deze methode eerder toegepast op OS X.

  20. Vind de iOs7 echt mooi. eer dat het herfst is en de iOs uitkomt, zullen de apps wel in orde gemaakt zijn door Apple. Maarre is het toevallig dat ik overal alleen maar witte iPhones zie als voorbeeld??

  21. Nieuw design voor de icoontjes, ik ben voor! Iedere beginner met photoshop kan zulke icoontjes maken zoals apple ze nu heeft laten zien, al ben ik niet bang dat ze nog veranderen aangezien het nog een beta is.

  22. Sir Jony Ive onstlaan, doe normaal man! Niemand maakt mooiere ontwerpen als hij.

  23. Game center en Foto’s doen mij iig denken aan MSN…..
    Safari ziet er ook niet echt top uit.
    Verder zijn de iconen wel redelijk…Veel wennen 🙂

  24. Na een half dagje werken met iOS 7 ben ik al helemaal gewend en lijkt iOS 6 wel een spelonk qua kleurstelling. Prima update wat mij betreft. Er zitten hierboven zeker mooie ontwerpen bij, niks mis mee dat dit alles mensen aanspoort tot creativiteit!

  25. @dennis: Als je je verdiept had dan was je je misschien bewust van wat die man allemaal al niet heeft ontworpen.
    ik moest ook eerst wennen aan de 4, vind hem nu mooi…
    ik moest ook eerst wennen aan de 5, vind hem nu mooi…

    door niet te pakken naar wat al is, maar te gaan voor iets nieuws is vaak de eerste gedachte: wat is dat!?, maar na een tijdje (bij mij een uurtje ongeveer) ben je gewent en vind je het wel mooi en niet veel later wil je niet meer anders.

    Oh, en ik ben niet de enige die zo denkt, want gisteravond viel het aandeel een beetje en nu stijgt hij weer.

  26. Van mij mag het zijn wa wil als de software zelf maar tip top is en de rest van die icoontjes is tog maar bijzaak zeker

  27. Mijn iPhone 4 is 2,5 jaar oud en ik krijg dit najaar gratis een geweldige update. Denk je dat ik dan zeur of een icoontje een streepje meer of minder heeft? Mijn ingeslapen enthousiasme voor Apple is weer gewekt, ik kijk uit naar het beschikbaar komen van de “final release”.

  28. Origineel geplaatst door Rick: Lijntjes weg ben ik het 100% mee eens, vond ik ook gelijk zo druk!

    Verder vind ik de icoontjes van “Angela van Toffeenut Designs” echt 100 x mooier..

    Laat Apple alsjeblieft naar het ontwerp van Angela kijken!

  29. @Tim: Goed zo! Jij beleeft er tenminste plezier aan. Net als ik trouwens, want ik vind iOS7 vreselijk mooi. Het icon van mijn appje ’10 Habits’ past er ook nog prima bij 🙂

  30. Het lijkt wel een snoepwinkel. Veel te felle kleuren die afleiden. Ik zie persoonlijk liever pastel achtige tinten.

  31. Het lijkt wel een snoepwinkel. Veel te felle kleuren die afleiden. Ik zie persoonlijk liever pastel achtige tinten. Misschien is het een leuk idee om te kunnen kiezen uit een soort icon sets, waarbij de basiskleur van niet apple apps mee verandert. De kleur in ios van highlights wijzigt bijvoorbeeld ook op basis van je achtergrond afbeelding.

  32. Even wachten tot de jailbreak voor ios7 er is en dan het ayecon thema eroverheen 🙂

  33. Apple weet wat we willen voordat wij het weten, dus afwachten maar.

  34. Sorry,.. Maar wat is er mis met de originele iconen? Ook het control centre vsn Ive ziet er stukken beter uit dan het stukje huisvleit hierboven. Maar smaken verschillen natuurlijk.

  35. Als je het niet mooi vindt ga je naar instellingen en kies je “Keer kleuren om” -)

  36. Klik het bericht dan gewoon niet aan, azijnzeiker!!!

    Origineel geplaatst door moby18
    pffff…. krijgen we nu nog een maand of 3 van dit soort zeik berichten?Sorry, maar hier zit ik echt niet op te wachten! Heb hier nu al net zo’n hekel aan als aan die ‘zo zou de nieuwe iPhone eruit kunnen zien’ berichten.Kom op zeg. Laten we het over echt apple/iPhone nieuws hebben!

  37. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de ontwerpen van Ive een stuk beter vind in het merendeel van de gevallen.
    En ik vind het eigenlijk wel leuk dat bepaalde apps ook een beetje een bijzonder karakter hebben.
    In het onderste plaatje is het echt saaaaaaii… Beetje spanning mag er best zijn. Ik den dat Ive dat prima heeft gedaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.