Reacties voor: Den Haag kalkt kerstboom en meer teksten op Apple Store-schutting (update)

Op de schutting rond Apple Store Den Haag worden steeds meer teksten gekalkt, maar ook een kerstboom.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 46 reacties

  1. Wereld nieuws. Thx.

  2. Ik had er ook langs willen gaan om een kerstboom te tekenen, met een Apple logo op de top

  3. Onduidelijk of het veiligheid is of dat Apple het niet wilde. Ik denk dat ik het wel weet. Ze beslissen niet eens meer wat wel en niet mag op een iPhone / ipad, maar ook dit soort zaken. Belachelijk.

  4. Onduidelijk of het veiligheid is of dat Apple het niet wilde. Ik denk dat ik het wel weet. Ze beslissen al wat wel en niet mag op een iPhone / ipad, maar ook dit soort zaken. Belachelijk.

  5. Ach, het is maar een boom. Waarom dan zo’n overdreven gedoe? Ik vind het nergens op slaan.

  6. @Daniel: Principes !!

  7. Tsja, en de beheerder zal het een zorg zijn. Door de komst van de Apple store wordt zijn object $$$$

  8. Het is er inderdaad erg kaal. Van de beloofde alternatieve versiering is weinig te merken.

  9. Jongens, geloof me nou die store gaat never nooit niet voor de kerst open. Het personeel is nog niet eens aangenomen en de recruiters zeggen zelf dat het hoogst wss eerste helft 2014 wordt. Hou nou eens op met mensen zo slecht informeren. Er zijn andere winkeliers die daar ook de dupe van worden. De winkels rondom het pand hebben een zaak aangespannen tegen Apple en alle regels die zij hebben opgelegd, bouw heeft lang stilgezeten, personeel zit nog midden in de wervingsrondes, duurt dus nog even

  10. Zet een appelboom neer! Iedereen blij!

  11. Even een domme vraag misschien, maar Apple is flink bezig met uitbreiden, al 3 apple stores in korte tijd in Nederland.

    Gaan al die ressellers zo niet zwaar de boot in? snap dat dit marktwerking is en dat Apple vooral aan zichzelf denkt. maar als dit zo door gaat en er zit straks een Apple store ergens richting het zuiden…… dan kunnen ze de boel wel inpakken….

  12. Origineel geplaatst door BekSide
    Even een domme vraag misschien, maar Apple is flink bezig met uitbreiden, al 3 apple stores in korte tijd in Nederland.Gaan al die ressellers zo niet zwaar de boot in? snap dat dit marktwerking is en dat Apple vooral aan zichzelf denkt. maar als dit zo door gaat en er zit straks een Apple store ergens richting het zuiden…… dan kunnen ze de boel wel inpakken….

    Hoe denk je anders dat ze zo enorm rijk zijn geworden?

    Apple denk net als ieder bedrijf aan centen, maar Apple heeft door bepaalde dingen in het verleden een imago opgebouwd en is eennluxe merk geworden dat mensen een iPhone kopen die veel duurder is dan de concurrentie ook al is hij op papier zwakker.

    Apple is net merkkleding.

    Trouwens het US wel zo dat het constante verhoging van al de hele dure iPhone in combinatie met te weinig nieuwe toepasselijke functies (touchid is niet echt iets waar ik of de meeste op zaten wachten) en hun arrogantie, zal hun uiteindelijk de kop kosten, er zijn genoeg bedrijven die het goed deden voordat de iPhone kwam en door diezelfde fouten die apple maakt zijn ze ten onder gegaan.

    Apple boft gewoon, het is zo groot en populair dat het ermee wegkomt maar uiteindelijk krijgen ze een nee te horen en als dat gebeurd dan hebben ze een probleem, ze zullen het dan steeds vaker horen, Apple is geen god zoals sommige zelfs durven zeggen, het is een bedrijf net als ieder ander en er gelden regels voor hun die ook voor anderen gelden.

  13. Als ik Apple was zou ik lekker na de feestdagen open gaan heb je een jaar de tijd voor dat gezeik over die boom weer opspeelt

  14. Apple kiest ervoor om eerst winkels in de Randstad te openen

    Bij dit soort grote ondernemingen wordt de keuze gewoon aangeboden door lobby vanuit politiek en vastgoed, Apple heeft het voor het kiezen.

  15. Aan iedereen die ‘boos’ op Apple is:
    Volgens mij moeten jullie boos zijn op de verhuurder. Niet op Apple. Apple heeft eisen gesteld bij de onderhandelingen, en de verhuurder is daarvoor gezwicht. Die had ook gewoon nee kunnen zeggen, want het is zijn pand met zijn regels.

  16. Ik heb het oprecht te doen met de mensen die deze dingen tekenen en schrijven. Ik wil zeer zeker niet beweren dat ik het meest interessante leven heb, maar als je als individu (en dus niet als naastgelegen bedrijf) je zorgen gaat maken over dit soort dingen in je leven dan vind ik dat in en in triest. Bij nader inzien speelt jaloezie misschien wel een groot aspect bij mij. Deze mensen hebben blijkbaar voor de rest zo een perfect leven zonder enkele zorgen dat ze tijd hebben om zich zorgen te maken over een kerstboom in een winkelcentrum.

  17. Ik denk dat het juist goed is voor Apple als die boom er wel staat. Het brengt het kerstgevoel naar de winkel. Ik durf te wedden dat er mensen zijn die speciaal naar die boom komen kijken, dit zouden dan potentiële klanten kunnen zijn.

  18. Blijkbaar weten de meeste allang niet meer waar kerstmis voor staat. Als je daar al een prachtige grote dennenboom voor moet gaan omzagen om hem in een winkelcentrum te laten verkommeren en hem eind januari op de brandstapel te gooien denkt men toch verkeerd.
    Trouwens zijn er in Bethlehem geen dennenbomen.

  19. LJS (reseller) in Den Haag heeft wel een kerstboom staan!!

  20. Kies gewoon voor de beste midden weg. Hang een grote kerstboom op waar je onderdoor kan lopen.

    Geen gezeik over het zicht op de Apple store, dat belemmerd wordt. Het veiligheidsaspect is ook niet meer aan de orde, want iedereen kan vrij gaan en staan waar hij wilt in de passage.

  21. Origineel geplaatst door Yorick
    Ik heb het oprecht te doen met de mensen die deze dingen tekenen en schrijven. Ik wil zeer zeker niet beweren dat ik het meest interessante leven heb, maar als je als individu (en dus niet als naastgelegen bedrijf) je zorgen gaat maken over dit soort dingen in je leven dan vind ik dat in en in triest. Bij nader inzien speelt jaloezie misschien wel een groot aspect bij mij. Deze mensen hebben blijkbaar voor de rest zo een perfect leven zonder enkele zorgen dat ze tijd hebben om zich zorgen te maken over een kerstboom in een winkelcentrum.

    Dus met andere woorden ???
    Maak je alleen druk om zaken als ernstig ziek en de dood… Man laat mensen in hun waarde.

  22. Ik kan best begrijpen als daar al jaren zo’n boom staat, de mensen het best vervelend vinden als die boom er niet meer komt. Je zou kunnen zeggen, ok genoeg andere plekken waar die misschien wel zou kunnen. Maar iets wat een traditie is, zou niet zomaar abrubt afgebroken kunnen worden

  23. Aan de andere kant toch wel erg ondankbaar van dat Haagse tokkie volk krijg je een mooie Apple store en ga je de schutting er onder kalken

  24. Origineel geplaatst door Barend
    Aan de andere kant toch wel erg ondankbaar van dat Haagse tokkie volk krijg je een mooie Apple store en ga je de schutting er onder kalken

    Ja we zijn Apple zeer dankbaar..
    Een echte mooie Apple store…de droom komt uit…

  25. Denk dat het puntje veiligheid zeker wel mee gaat spelen tijdens de opening. De passage is niet de meest handige plaats om dranghekken op te stellen bij de opening. Daar en tegen als ze (net zoals in de Bijenkorf) de kerstboom opgehangen hadden aan het plafond dan waren de veiligheidsproblemen onder controle. Tevens hadden ze een mooie reclame statement kunnen maken door die hangende kerstboom met allerlei mooie Apples uit te dorsen…Kortom probeer de partijen bij elkaar te brengen das toch ook een beetje in de lijn van het gedachtengoed van Appl eh kerstmis !

  26. @Jeroen: Binnenstad staat er vol mee, grote markt een reuze boom, het Plein 2x reuzenboom!

  27. Aangezien die store toch nog lang niet open gaat kunnen ze iig dit jaar de boom toch nog neer zetten? En als het om de ‘veiligheid’ gaat plet je gewoon een wat kleinere boom neer. Maar het is 15 jaar goed gegaan….

  28. Origineel geplaatst door Edward
    Ja we zijn Apple zeer dankbaar..
    Een echte mooie Apple store…de droom komt uit…

    Precies een mooi kerstkindje zou ik bijna zeggen plus je weet wat ze van mensen zeggen die schrijven op muren en glazen

  29. Ik heb ook bronnen en ik kan je vertellen dat die store echt niet open gaat dit jaar. Die boom had er in principe nog gewoon kunnen staan, tenzij het met de veiligheid te maken had natuurlijk.

  30. Laat die boom lekker blijven, het is maar een korte periode eens per jaar.

  31. Origineel geplaatst door john
    Apple is geen god zoals sommige zelfs durven zeggen

    De enigen die ik ooit Apple en god in één zin heb zien of horen zeggen zijn mensen die aan jouw zijde staan (anti-Apple), de haters zeg maar. Jullie zijn over het algemeen fanatieker in jullie haat en afkeer dan de gemiddelde Apple-gebruiker online in z’n trots.

  32. Jullie hebben meestal leuke interessante artikelen. Dit type wereldnieuwsartikelen voegt echter niets toe. Ik kan me niet voorstellen dat iemand hier echt in is geinteresseerd. Jammer, het haalt jullie lezenswaardigheid naar beneden. Dit gebeurt overigens steeds vaker.

    ( volg jullie al jaren via de rss maar begin te twijfelen of ik het er niet uit zal gooien). Kortom goed bedoeld advies: publiceer niet om het publiceren maar wees iets selectiever!

  33. Origineel geplaatst door Dekon7
    Blijkbaar weten de meeste allang niet meer waar kerstmis voor staat. Als je daar al een prachtige grote dennenboom voor moet gaan omzagen om hem in een winkelcentrum te laten verkommeren en hem eind januari op de brandstapel te gooien denkt men toch verkeerd.
    Trouwens zijn er in Bethlehem geen dennenbomen.

    Klopt. Dat komt weer van de veel oudere lichtfeesten die niks met t christendom te maken hebben. Joelfeest en dergelijke zijn er een benaming voor.

    In topic: ik vind t met name zonde dat het überhaupt nodig wordt gevonden om daar een maand lang zo’n boom te laten verpieteren.
    Ik snap die emotie om zo’n boom echt niet. Ook niet wanneer t om ‘het principe’ gaat. Apple heeft gewoon haar zin gekregen doordat de verhuurder heeft toegegeven.

  34. Origineel geplaatst door Bubbly
    De enigen die ik ooit Apple en god in één zin heb zien of horen zeggen zijn mensen die aan jouw zijde staan (anti-Apple), de haters zeg maar. Jullie zijn over het algemeen fanatieker in jullie haat en afkeer dan de gemiddelde Apple-gebruiker online in z’n trots.

    Het leuke is dat fanboys vaak dingen afkraken die hun niet bevallen als het om Apple gaat, ik was vroeger een fanboy tot iemand mij duidelijk uitlegde hoe achterlijk dat is, echter ben ik nog steeds een enorme Apple fan maar iedereen is gelijk voor mits diegene dat verdient.

    Verder merk ik dat veel reacties hier de laatste tijd wordt verwijderd, vandaag werd een reactie verwijderd die zei dat Apple fout zit maar dat het begrijpelijk is dat een bedrijf zichtbaard blijft, zo te zien hebben we hier meer fanboys die anders denken en reacties verwijderen.

  35. Het was vroeger al een sta in de weg wanneer het druk was in De Passage… De boom op de Grote Markt mag er dit jaar ook weer wezen… En anders ga je maar lekker thuis zitten kijken naar je eigen kerstboom…

  36. De Store gaat dit jaar echt niet open.
    Reken maar op volgend jaar: maart/april

  37. Origineel geplaatst door Geen Apple Fan
    Dus met andere woorden ??? Maak je alleen druk om zaken als ernstig ziek en de dood…

    Overdrijf niet. Yorick heeft gewoon een punt. Het is niet ons winkelcentrum, het zijn niet onze winkels en het is ook niet onze kerstboom. Als hij er niet meer staat, dan is dat misschien jammer, maar wel een bewuste keuze geweest van de betrokken eigenaren en exploiteurs. Waarom moeten wij als burgers ons daarmee bemoeien? Waarom worden daarover nou vragen in de gemeenteraad gesteld? Kunnen wij niet voor een keer gewoon onze schouders ophalen en genoegen nemen met een ‘nou, jammer!’? Hier in Maastricht wordt sinds een paar jaar alles uitgebreid versierd. Ik vind het wel heel mooi; heel feestelijk. Maar ik ga er geen drama van maken, mocht de gemeente volgend jaar besluiten om het niet meer te doen. Een kerstboom kan ik nog steeds in mijn eigen huis neerzetten.

  38. Zo he. Denhaag durft.

  39. @Kallt: Wil best mijn schouders ophalen. Echter is dat wel afhankelijk van de reden.
    Indien alleen Apple tegen de boom is , omdat hun premium winkel niet goed zichtbaar zou zijn en verder niemand tegen de boom is dan haal ik mijn schouders niet op.

  40. Mooi verhaal allemaal. Weet iemand (als feit!!) dat Apple ervoor gezorgd heeft dat de kerstboom er niet meer komt of is het alleen een gerucht…

    Je hebt namelijk wel recht op je eigen mening maar niet op je eigen feiten..

    een hagenaar….

  41. Zoveel ophef om een kerstboom… Apple is arrogant, stelt eisen. Dat weten we, dus waar doen we moeilijk over. Hier ligt de verantwoording bij de verhuurder.

    Overigens is de locatie wel zeer vervelend voor partijen als LJS…

    een HageNEES!

  42. Begrijp dat mensen zo’n boom leuk vinden, maar het is maar een paar weekjes per jaar. Denk dat het voor de rest niemand zal boeien. Dat zal waarschijnlijk ook de overweging zijn geweest van de winkelcentrumbaas.

  43. iPhoneclub verwacht op basis van informatie van bronnen dat de Apple Store Den Haag op 21 december open gaat.

    Ik denk het niet nee.

  44. Mensen, waar maken we ons druk over. Als ik Apple was geweest dan had ik gewild dat mensen mijn winkel zouden kunnen zien. En niet dat het zicht op mijn winkel geblokkeerd zou worden door de boom. De boom draagt bij aan de sfeer dus ik begrijp waarom het voor iedereen een gevoelige zaak is en willigt met wat overleg met de naaste applestore en jullie boom komt wel weer terug.

  45. .. Je hebt ook mensen die in bomen klimmen om foto’s te maken van het interieur van de store, bijvoorbeeld. Ik snap wel dat ze die boom weg hebben gehaald wat veiligheid betreft, maar Apple had wel iets meer kunnen doen dan die slingertjes, voor het premium merk dat ze zijn.

    Hopelijk volgend jaar weer iets van een boom dan maar? Veel mensen zetten tegenwoordig toch al geen boom meer neer. Teveel moeite voor zo’n korte periode.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.