Reacties voor: Democratisch wetsvoorstel kan leiden tot unlocked iPhone

Een nieuw Democratisch wetsvoorstel bevat plannen om mobiele telefoons in de VS ook zonder subsidie en zonder verplichte abonnementen aan te bieden. Maar het complete voorstel bevat zoveel onderdelen dat het nog wel even kan duren voordat de wet erdoor is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 3 reacties

  1. Lijkt mooier dan het is en zelfs bestaat de kans dat uiteindelijk de consument nog slechter af is dan nu.

    Allereerst zal een simlockvrije telefoon wettelijk veel en veel meer mogen kosten dan eentje met simlock en ook bestaat kans dat de wetgever de fabrikanten terwille willen zijn en er gelijk een volledig verbod komt op het zelf unlocken van een telefoon.

  2. Toestellen zullen inderdaad stukken duurder worden. Gelukkig is unlocken hier in Nederland gewoon legaal 🙂 Die wet zal er eerst nog door moeten komen. En wat is trouwens de definitie van een ‘mobiele provider’…Apple is geen telefoonabo provider maar verkoopt iPhones i.s.m. AT&T.

  3. Slechte ontwikkeling, verkleint de innovatieprikkel voor bedrijven als apple, en zal leiden tot hogere prijzen, niet alleen voor (los gekochte) ongesubsidieerde iPhones, maar óók voor (gekoppelde) gesubsidieerde iPhones.
    (niet per se ‘hogere prijzen’ in absolute termen, als wel in minder snel dalende prijzen)
    Gevolg wetgeving: welvaartsverlies

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.