Reacties voor: Delight for Hue: verlichting in huis instellen met widget

Met het Nederlandse Delight for Hue heb je vier presets met dimbaar wit licht voor je Philips Hue-lampen als widget op de iPhone.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Werkte dit ook in combinatie met Living colors? of alleen met Philips Hue?

  2. @Rick: Je kan je Living Colours aan je Hue bridge koppelen, zodat je ook via Hue je living Colours kan bedienen; ik heb dit zelf namelijk gedaan.

    Concreet: nee: zonder Hue bridge kun je de Living Colours niet bedienen met deze (of welke andere app) ook.

  3. @Anthony Donker: Ja heb een hele hue setup met bridge, hue’s, living white adapters en ook veel living colors. Vroeg me af of de widget ook gewoon met living colors werkt. Ik denk van wel, maar wilde het even zeker weten voordat ik de app koop.

  4. Ziet er goed uit. Eigenlijk zou het mogelijk moeten zijn bestaande scenes te koppelen aan de opties in de widgets, zoals de Hue Tap ook doet. Wellicht ontwikkeld Philips het wel en op deze strakke manier.

  5. De eerste widget die echt zinvol is voor mij.
    Gewoon vanuit de homescreen alles uitzetten als ik naar bed ga ipv app openen scene selecteren.

    En nog een voordeel, als je in de hue app verongeluk lampen dubbel hebt staan kun je ze in deze app op disable zetten waardoor je ze niet meer in de lijst ziet.

    Heb je enkel living colors zonder Bridge…. dan niet kopen, Bridge is noodzakelijk

  6. Ik kies, als ik mijn Hues aanzet, vrijwel altijd dezelfde scene. Kan ik die scene dan ook onder een van de vier knoppen zetten?

  7. Kan je niet bepaalde cene onder een knop zetten. Zeg maar zoals de tap? Dat is helemaal perfect!

  8. Het nadeel is wel dat je lampen aan gaan maar niet met de zelfde knop weer uit gaan. Je echt nieuwe scenes maken. Omdat als je een andere scène uit wil zetten alles weer uit gaat. Of ik zit gewoon te snel te prutsen..

  9. Ff wachten. €0,89 is natuurlijk peanuts maar begrijp ik goed dat je een bak geld uit mag geven aan de lampen en dan daarbij ook de APP nog mag kopen? Of mis ik iets?

  10. @Frits: De App is niet van Philips, maar van een 3rd party ontwikkelaar.

    Een 3rd party ontwikkelaar die eerder dan Philips met een widget komt. Hij voegt daarmee (nu al) waarde toe aan je systeem en dat is vast 89 cent waard…

  11. Heel handig dit, al verwacht ik dit ook snel van Philips. Het kost mij toch altijd wel even tijd om te unlocken, app op te starten en favoriete scene te selecteren. Dat knopje aan de muur om je licht aan te doen is zo gek nog niet!

    Overigens wordt dit mijn eerste nuttige widget want ik ben er verder nog geen enkele tegengekomen….. Iemand anders wel een widget die echt meerwaarde levert?

  12. @Laurens: De app heeft een iets andere insteek. Je zet eerst de ideale brightness voor alle lampen in huis.
    Vervolgens koppel je dit aan een van de 4 knoppen (door de knop lang in te houden)
    Vanaf nu, elke keer als je deze knop kort indrukt (via de app of widget) gaan alle lichten in huis terug naar die ideale stand die je zelf hebt ingesteld.

  13. Hm ik zie helaas de widgets niet. Hoe krijg ik die geactiveerd? Ik kan de instelling niet vinden in de app.

  14. @Sabina: als je in het notificatie centrum zit moet je op “wijzig” drukken en dan op het ” ” icoontje voor delight

  15. Ah top, dank je voor je snelle reactie. Weer wat geleerd 🙂

  16. @Joost: De widget bovenaan zetten maakt bedienen het eenvoudigst. Bij mij mag licht bedienen inderdaad boven “stock” en “calendar”.

  17. @stefan: Brightness snap ik maar hoe zit het dan met de kleur van mijn Hue lampen? Of moeten ze dan verplicht op wit?

  18. @Laurens: in deze app id alleen wit mogelijk .. Echter op idevices de enige die met widgets werkt, ik ga er vanuit dat Philips hier ook binnenkort mee komt (niet om deze app te ondermijnen, zoals al eerder gemeld, hij is wel mooi eerder dan Philips , en voor snelle schakelingen is wit vaak voldoende), ikzelf heb overal in huis living color en living white AB ‘s aan de muur hangen die per ruimte werken, voor mijn huisgenoten die niet iedere keer de app willen gebruiken, en standaard setting allen op een timer, (slaapkamer ook als wake up light …) maar overweeg deze app wel degelijk vanwege de snelle toegankelijkheid.

  19. Werkt alleen als je in je eigen netwerk zit.

  20. De app is heel handig vooral voor het uitzetten gaat het net wat sneller als bij de Hue app. Ik heb zelf via eens script op mijn synology de lampen zo ingesteld dat ze langzaam aan gaan als de zon onder gaat, voor mij is het alleen het uitzetten handig.

  21. Ziet er veelbelovend uit. Ik heb alleen maar de nieuwe Lux (wit) lampen en vind bovendien de officiële Hue app wat traag. Meteen op het home screen aandoen versnelt aanmerkelijk.
    Over de “knoppen” in de app: ik heb ook een Hue tap, voor de huisgenoten zonder iPhone/iPad. Daar zitten identieke knoppen als in de app. Toeval? Zijn ze hetzelfde? Zijn ze ook als zodanig te programmeren?

  22. @Ger: Het korte antwoord is nee, want wij geloven niet in scenes en timers. Je kan met 1 tap alle lampen naar een vooraf gespecificeerde brightness brengen.

  23. Bij mij heeft de widget het helaas maar een weekje gedaan. Heel raar, want ik heb geen update uitgevoerd op mn iPhone, dus vaag dat hij gewoon stopt met werken.. Jammer, verwacht van een betaalde app wel dat ie blijft werken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.