Reacties voor: De micro-simkaart van Vodafone voor Britse iPads

De eerste foto's van de micro-simkaart die Vodafone in het Verenigd Koninkrijk gaat gebruiken zijn opgedoken. De klein simkaart is wit met de een rode komma erop.
Lees het complete artikel → De micro-simkaart van Vodafone voor Britse iPads
Elger van der Wel -

Reacties: 17 reacties

  1. Maar kun je ‘normale’ sim-kaarten niet bijsnijden tot micro formaat?

  2. ja dat wil ik ook nog steeds weten….

  3. Denk als de 3G versie uit is dit snel getest zal worden. Maarja ik denk het wel waarom niet zou ik zeggen ..

  4. En niemand lijkt het antwoord te kunnen geven. ik heb al heel wat websites afgestruind om te begrijpen wat nu een micro sim precies inhoudt. De een zegt het is de zelfde chip op een kleiner kaartje en de ander blijft beweren dat de chip ook anders is geprogrammeerd en niet valt klein te knippen. WIE WEET HET ANTWOORD IPHONECLUB AL WAT WIJZER OVER DEZE VRAAG?

  5. @scheerschuim: Eerst zien. Iedereen roept maar wat, dus aanraden om maar je simkaart bij te knippen doen we pas op het moment dat die dingen er ook daadwerkelijk zijn en het getest kan worden.

  6. Het lijkt mij niet dat dit zo eenvoudig in elkaar zit.

  7. Ik zie eerlijk gezegd het nut niet zo, van een kleinere simkaart. Zeker niet in een apparaat dat ongeveer 6 keer zo groot is.

  8. Ik denk dat er een stukje software op de microsim zit die nodig is om het prepaid verhaal… Het opwaarden om-the-go, geen vast contract etc. Ik denk zelfs data andere data abonnmenten niet gaan werken.

  9. spannend welke provider(s) de 3G dan voor NL gaan voeren…..

  10. Origineel geplaatst door scheerschuim
    En niemand lijkt het antwoord te kunnen geven. ik heb al heel wat websites afgestruind om te begrijpen wat nu een micro sim precies inhoudt. De een zegt het is de zelfde chip op een kleiner kaartje en de ander blijft beweren dat de chip ook anders is geprogrammeerd en niet valt klein te knippen. WIE WEET HET ANTWOORD IPHONECLUB AL WAT WIJZER OVER DEZE VRAAG?

    http://en.wikipedia.org/wiki/Micro-SIM

    Nee, de chip is niet hetzelfde. Maar hij zou wel “backwards compatible” moeten zijn. Dus wat dat betekent voor de iPad weten we pas als iemand het getest heeft.

  11. Ze verkopen nu micro sim adapters. Het zou dus wel de maxxx zijn mocht ik mijn eigen sim kunnen gebruiken.
    http://microsim-shop.com/

  12. Het is in principe mogelijk om een bestaande SIM kaart te bewerken tot een micro SIM kaart (3FF). Echter bij oudere modellen van een mini SIM kaart is de chip te groot en wordt hij bij het uitsnijden beschadigd. Heb je daar en tegen een moderne SIM kaart dan is dat uitknippen wel mogelijk.
    Op dit moment zijn de profielen van beide SIM’s identiek.

  13. Grappig dat deze tang de SIM in de microsim afmeting knipt. Laten e maar hopen dat het werkt.

    Mijn 64Gb WiFi + 3G komt direct na 7 mei deze kant op. Zou toch wel handig zijn als 3G ook snel daarna gaat werken. Ik hoop toch wel dat aandieders al voor september met DATA-bundels komen.

  14. Grappig dat deze tang de SIM in de microsim afmeting knipt. Laten we maar hopen dat het werkt. Apple kennende zal er weer een adder onder het gras zitten. Ze zullen we bewust voor een ander product hebben gekozen. Het zal ook vast wel weer om geld gaan 🙂

    Mijn 64Gb WiFi + 3G komt direct na 7 mei deze kant op. Zou toch wel handig zijn als 3G ook snel daarna gaat werken. Ik hoop toch wel dat de aanbieders al voor september met DATA-bundels komen.

  15. vandaag mn 3G binnen gekregen. Had een aantal prepaid kaartjes waar ik op los kon gaan. In principe als je goed knipt is het heel simpel, alleen gek dat je door het gouden heen knipt..

  16. Iemand een goede handleiding over hoe ik van mijn simkaart een microsim kan maken ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.