Reacties voor: De iPhone-camera kan toch mooie foto’s maken

De website Photocritic zocht de 100 mooiste foto's op Flickr, die met de iPhone-camera zijn gemaakt. En geloof het of niet: de camera kan meer
Lees het complete artikel → De iPhone-camera kan toch mooie foto’s maken

Reacties: 22 reacties

  1. Mooie fotos zeg! Misschien een leuk idee om ook zoiets op iphoneclub te organiseren?

  2. wat is flikker?

  3. @ bzb:

    grapjas

  4. Ik denk dat het al scheelt als je begrijpt dat de foto gemaakt wordt als je ‘het knopje’ loslaat en niet als je het indrukt ….
    En voor de zoveelste keer … de hoeveelheid Mb’s zegt niets maar dan ook niets over de kwaliteit, alleen iets over het formaat

  5. Vind die top 100 wat overtrokken. Ze zijn stuk voor stuk bewerkt en hebben het formaat van een postzegel. Cam op de iPhone is leuk voor snapshots, and thats about it.

  6. Wat Le0 zegt, met nabewerking kan je elke poep foto leuk maken.

    De camera van de iPhone valt mij ook vies tegen. Zo op zijn tijd wil ik er best wel is wat mee vast leggen als ik iets tegenkom, dat ging met mijn nokia veel beter (naja vooral mooier)

  7. de camara op de iphone is een camera die echt bedoelt is voor een telefoon geen tramalant deze camara is gewoon bedoel om even snel een foto te maken als je een auto ongeluk hebt gehad en je auto moet snel weer van de weg als ik mooie plaatjes wil schieten pak ik me spiegelreflex cam wel

  8. En idd een leuk idee om hier ook een foto contest te houden. Misschien gewoon iets op het forum starten. Wil anders ook wel gewoon een topic maken 😉

  9. werk zelf als beroepsfotograaf en de foto’s zijn idd allemaal bewerkt. Als je ze kleiner maakt zijn onscherpe foto’s scherper. Iphone is leuk om wat snapfoto’s te maken maar niet echt geschikt voor andere zaken als dat.

  10. Bijzonder mooi, helaas krijg ik deze resultaten niet. Maar ben ook van mening dat je met de iPhone ook geen echte foto’s moet willen maken, maar meer bedoelt is voor kiekjes.

  11. zit veel photoshop materiaal tussen toch..
    en dat concert.. tja, hij kan er een boek over schrijven, maar hij had toch gewoon een compact camera mee moeten brengen lijkt mij

  12. Dit ook met m’n iPhone. Vond het zelf wel mooi 😀
    http://www.basmulder.org/weblog/foto/09wolderwijd/index.html

  13. Of er nu photoshop is toegepast of niet maakt toch weinig uit? Eender welke beroepsfotograaf of hobbyfotograaf bewerkt ook zijn beelden na eens thuis of op het werk. Ikzelf ben ook fotograaf van hobby en er is geen enkele foto die photoshop overslaat. En een fotograaf die zegt zijn foto’s niet te bewerken liegt gewoon, zelfs belichting of witbalans rechttrekken is nabewerken. Kortom, onbewerkte foto’s bestaan gewoon niet (meer).

  14. Ik heb laatst met een weekendje Winterberg erg mooie foto’s met mijn iPhone vanuit een rijdende auto gemaakt. Het was vrij zonnig, en met al die sneeuw is er dan licht genoeg dus een uitstekende sluitertijd.

    Waar je met een gewone digitale camera vaak struikjes of hekjes op de voorgrond erg wazig ziet, zijn die op mijn foto’s bijna haarscherp. En dat met een iPhone.

    Het is een kwestie van goed stilhouden, en goede belichting zoeken. Als er veel licht is krijg je een hele korte sluitertijd en lage iso waarde en worden je foto’s dus ook een stuk scherper.

    De kwaliteit van een camera hangt overigens ook 0,0 af van het aantal megapixels. Dit zegt alleen wat over de grootte van een foto, dus wil je posters uitprinten heb je veel megapixels nodig, maar de kwaliteit van een foto kan bij 8 mp of 2 mp nagenoeg gelijk zijn. Het is meer een factor belichting, beweging, sluitertijd en iso waarde (die automatisch hoog wordt als het donker is, dus vlekkerige foto’s).

  15. Sinds ik een iPhone heb maak en publiceer ik elke dag één foto. Bij minder licht is het soms bagger, maar zeker buiten zijn de foto’s vaak ok. Het aardige van de iPhone is dat er meerdere apps zijn waarmee je eenvoudig je foto kunt bewerken en deze er goed uit kunt laten zien. Pano en Polarize zijn mijn favorieten. Pano levert fraaie panorama’s zoals deze: http://www.flickr.com/photos/trooster/3258993380/

  16. Of je er nu wel of geen mooie foto’s mee kunt maken, die discussie mist ‘the point’! Het gaat er om dat bij dit soort high end telefoons gewoon een fatsoenlijke camera aanwezig moet zijn! En de standaard is toch op dit moment wel minimaal 5mp. Daarmee behoort de kwaliteit van de camera toch, wat mij betreft, bij de drie, grootste nadelen van de iPhone.

    1. Nog steeds geen push voor derden
    2. Bluetooth functie zeer beperkt
    3. De camera

    Maar goed over al deze punten zijn al talloze discussies te lezen 😉

  17. @WouWieJ

    Telefoons met een camera erin zijn nooit echt goed geweest. Het is niet alleen het aantal megapixels dat telt, maar ook de beeldchip e.d. Je kunt dus wel heel leuk een 5mp camera in een iPhone willen, maar het blijft vaak toch een “slechte” kwaliteit foto’s (in vergelijking met een losse fotocamera).

  18. @Sentitel

    Dat ben ik met je eens, maar ik maak ook geen vergelijking met een normale camera maar met andere telefoons.

  19. Correctie: de iPhone is de meestgebruikte telefooncamera op Flickr. De EOS 400D staat nog altijd bovenaan qua cameragebruik.

  20. Idd maken van foto’s met iphone is heel goed, heb zelfs vergroting van 150 x 100 gemaakt van iphone foto. haarscherp!!

  21. Heeft iemand toevallig tips om je iPhone camera goed schoon te maken ?

    M’n foto’s blijven toch wat fuzzy (ook met goed licht), ook na diverse wattenstaafjes met LCD-cleaner.

  22. heb laatst een foto gemaakt en is echt haarscherp hoor
    je kunt zelfs het konthaar van die persoon zien (als je me niet gelooft zal ik je de foto wel eens laten zien 😉 )

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.