Reacties voor: De iPad is de goedkoopste 10-inch tablet om te maken

Uit onderzoek blijkt dat de iPad een van de goedkoopste tablets in productie is. Alleen de Galaxy Tab is goedkoper, een 7 inch tablet van Samsung.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 24 reacties

  1. Wat een afzetters eigenlijk allemaal!

  2. @Robin:

    Valt toch best wel mee.
    268 dollar:
    + aantal dollar om de ontwikkelingskosten terug te verdienen.
    + productiekosten. *
    + Verpakkingsmaterialen.
    + transport naar landen en winkels.
    + percentage winst voor het bedrijf.
    + percentage winst voor de winkel.

    Tuurlijk wil ik ook nog wel dat hij goedkoper wordt, we zijn en blijven nederlanders 😛

    * Ja, in het artikel staat 268 in productie, maar de bron zegt dat 268 de BOM prijs is.

  3. @Robin:

    Welkom in de kapitalistische consumptie maatschappij!

    Jij werkt zeker tegen kostprijs van je maandelijks kosten. Dacht het niet. Je wilt ook met sparen, vakantie, etc.

    De kunst is net als thuis; zoveel mogelijk uit je salaris halen met zo min mogelijk kosten. Bedrijven doen dit ook en Apple is zo’n heel zuinige tante die liever haar eigen soep maakt van eigen gekozen ingrediënten dan een veel te duur blik in de supermarkt koopt. Dat is waarom ze er geld aan verdienen. Niks afzetters. Gewoon efficiency!

    Hier zouden ook mensen een voorbeeld aan kunnen nemen in deze tijd van geld schaarste waar hele generaties niet weten wat sparen en investeren is en denken dat ze met niks doen toch ook hun geld wel krijgen.

  4. @Robin

    wat een gigantische argumentloos stuk text, reageer dan niet!

    on topic

    Dit is nu het verschil tussen creëren en kopiëren (of regelrecht jatten)

  5. Origineel geplaatst door Robin
    Wat een afzetters eigenlijk allemaal!

    Uiteraard! Want ze mogen geen winst maken!

  6. Zo gek is de reactie van Robin toch helemaal niet? Er is helemaal niets mis met winstmaken, maar Apple slaagt er wel steeds in FLINK winst te maken, maar allemaal ten koste van vele slechte arbeidsomstandigheden. Apple geeft aan regelmatig de fabrieken te controleren bla, bla. maar het zou ze sieren als ze daar eens wat meer nadruk op zouden leggen, en wie weet ook wat groener. Ipv alleen maar aandacht voor winst.

    In mijn ogen zou Apple nog veel meer een voortrekkers rol moeten spelen op het mondiale bewust en duurzaam zakendoen. Als er 1 bedrijf is die in staat moet zijn iets dergelijks ook winstgevend te doen, is Apple het.

  7. @Vince:

    Origineel geplaatst door VinceApple slaagt er wel steeds in FLINK winst te maken, maar allemaal ten koste van vele slechte arbeidsomstandigheden.

    Wat een bullsh*t! De fabriek waar jij het over hebt is van Foxconn en daar wordt door vele bedrijven gebruik van gemaakt, waaronder Apple. Dat de media dit bij Apple neerlegt is alsof je als je boodschappen doet bij de Aldi je ook schuldig moet gaan voelen over de arbeidsomstandigheden daar. Die arbeidsomstandigheden zijn binnen de wet, worden door de overheid gecontroleerd en daar ben je als klant/afnemer niet verantwoordelijk voor. En daarbij, mensen kiezen ervoor om daar te werken en krijgen relatief goed betaald.

    En over dat “groen” gesproken; Daar zijn ze wel degelijk mee bezig en slaan ze de Groenpies mietjes om de oren met allerlei millieuvriendelijke productie, materialen en producten die zuinig met energie omgaan(zie verbruik MacMini en iMac t.o.v. rukPC’s) en grondstoffen (voor zover mogelijk) zijn geproduceerd. Niet het beste jongetje van de klas maar zeker beter dan gemiddeld.

  8. @Vince

    noem mij eens één bedrijf dat niet werkt voor winst?
    En heb je ook in ogenschouw gehouden dat voor de ontwikkeling van deze iPad (en vele andere Apple producten) er kapitale investeringen gedaan moeten worden voordat er overgegaan kan worden tot product lancering met het altijd aanwezige risico dat iets gewoon flopt??

  9. @Vince,

    Je reactie is me uit hart gegrepen. Ben ben het helemaal met je eens. Jammer dat dit standpunt zelden inhoudelijk wordt benaderd door anderen. En ook jammer dat iPad-club zo kritiekloos is.
    M

  10. @Mathijs:

    Nooit geen economie gevolgd op school?

    Ik dacht het…

  11. En hoe dacht jij dat ze die honderden mensen zouden financieren die onderzoek doen en het iOS ontwikkelen?
    En wat dacht je van de kantoorgebouwen die ze benutten; en nog zoveel meer.

    Ik vind de verkoopprijs zeker niet overdreven. Niemand houd je tegen om zelf dergelijke producten te onwikkelen.

  12. @Tim W.: slechts een jaar of 6. Dus niet “nooit geen”.
    En nu even inhoudelijk:
    Ik ontken niet dat bedrijven winst moeten maken, maar wel dat dat niet ten koste mag van van alles, zoals mensen. En aangezien de winsten van Apple niet aan de magere kant zijn (understatement) zou men wel wat meer kunnen doen voor mens (lees: hun indirect ingehuurde medewerkers) en milieu.

    Zo, en hier laat ik het bij.

  13. @Mathijs: als jij een eigen bedrijf zou hebben, dan wil je toch jouw producten ook tegen een zo’n hoog mogelijke prijs verkopen?

  14. @WhatEva:
    Nee, hij wil zo veel mogelijk winst maken op een eerlijke manier, en dus zonder dat zijn medebewoners van onze aardbol daar onder hoeven te lijden. Mensen die werken bij leveranciers van o.a. iphone onderdelen of direcht bij foxconn krijgen net genoeg om (fatsoenlijk) van te leven, en de arbeidsomstandigheden zijn niet om over naar huis te schrijven. dan kan je zeggen: daar kiezen ze voor. mooi niet! anders hebben ze helemaal geen werk en de rest mag je zelf bedenken.

  15. @jasper: Apple is niet de enige klant van Foxconn. Omdat toevallig Apple nu zo succesvol is, zouden zij meer moeten betalen? Volgens mij moet je het probleem breder aanpakken.

    Winst maken op een eerlijke manier…..Kijk eens wat voor spullen we allemaal hebben met ‘Made in China, India, etc’ erop. Ik weet niet of de winsten die daar gemaakt worden zo eerlijk zijn. Ik vind winst maken op een eerlijke manier een mooie gedachte, maar er is dan nog een enorm lange weg te gaan. En ik weet niet of wij dat nog gaan meemaken. 🙂

  16. Als je goed zou lezen zou je snappen wat Jasper en Mathijs bedoelen. Lees alles nog een paar keer goed, en vooral rustig door en misschien snap je het dan wel.

  17. Wat een larie:”. De Android-draaiende concurrentie gebruikt doorgaans 1 GB aan geheugen. Daardoor bespaart Apple 14 dollar in de productie, een bedrag dat genoeg is om al een aardig verschil te creëren.” Daartegenover zet apple bijvoorbeeld intern geheugen tot 64gb, of een kwaliteitschipset met gyro en dergelijke. Natuurlijk er zijn tablets die dit hebben, maar in grote lijnen ligt daar al verschil.

    Natuurlijk de grootste reden dat iPads goedkoper zijn is simpelweg omdat er veel meer iPads zijn en zijn verkocht.
    De productie en inkoop van Apple tablets ligt sowieso veel hoger, dus daar door krijgen ze flinke bulk inkoop kortingen.

  18. De winkelprijs bepaal je niet adhv de productiekosten. De ideale prijs is degene waarbij je de winst maximaliseert. Ligt je prijs te hoog, dan verkoop je te weinig, ligt je prijs te laag, dan is je marge te laag. In beide gevallen maximaliseer je je winst niet. Apple heeft allicht knappe economen in dienst die de berekening gemaakt hebben welke prijs je moet vragen, waardoor je zoveel mogelijk totale winst maakt (itt winst per verkocht stuk).

  19. Apple is evil and Steve Jobs is the devil!

  20. Iedereen die nu een mening heeft over het feit dat apple winst maakt over de rug van andere (1.000.000 werknemers van foxcon) staan zelf bij een electro zaak te zoeken naar het voordeligste product Prijs / Kwaliteit verhouding.

    En willen niet geconfronteerd worden met de historie van het net aangekochte product. maar als ze een ander iets zien kopen direct hun mond open trekken.

    Typisch hoor!

  21. Leuke discussie. Alleen is een BOM niet de werkelijke inkoopprijs van een product. Zien jullie ergens een behuizing staan of de mallen die gemaakt zijn om sommige onderdelen te maken? Verder hebben we nog marketing, transport, rentekosten, ontwikkeling, kantoren en ga nog maar even zo door. 100% winst tov van je inkoopprijs is nit ongewoon en ook niet overdreven ook al lijkt dat voor velen zo.

  22. Zolang het goed en degelijk blijft, betaal ik dat wel..
    Apple kan zo’n goede producten kunnen maken voor die prijs, terwijl de concurrentie meer geld nodig heeft om een minder degelijk product te maken. 🙂

  23. Ik heb mij altijd verbaasd over de lage prijs van de iPad. Apple staat nou niet bepaald als prijsvechter. Verre van zelfs. Het is dan ook opvallend dat Apple de tablet zo ‘goedkoop’ weet weg te zetten.

    Wat ik me dan weer afvraag: waarom is de iPhone dan zoveel duurder. Ik kan het mis hebben maar de materialen van de iPad lijken me duurder dan die van de iPhone. Meer aluminium, meer glas, grotere batterij, groter scherm. Wat maakt de iPhone dan zoveel duurder? Ik heb zelf het idee dat Apple genoegen neemt met een kleinere marge. Ze willen of wilden de tablet markt kosten wat kost domineren. Dat is gelukt. De smarphonemarkt gaan ze nooit domineren. Een grote speler zeker. Maar niet het marktaandeel die de iPad heeft. Ik vermoed dat de iPhone veel meer winstmarge heeft dan de iPad. En Macs hebben helemaal een gezonde Apple tax gok ik.

  24. Je kunt nog zulke mooie producten maken, als er geen consumenten vertrouwen is, of ze vinden het product het geld niet waard, dan zul je weinig winst maken.

    Dus hoge winst of lage winst, over de rug van…. bla.. bla.
    De consument bepaald en betaald! De rest is bijzaak.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.