Reacties voor: De Hoop Scheffer: ‘iPhone is teken van vooruitgang in Afghanistan’

Jaap de Hoop Scheffer heeft in een toespraak gezegd dat het zien van een iPhone in Afghanistan, voor hem een teken was dat het land de goede kant op gaat.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Jaap wil ook een iPhone.

  2. Sorry hoor maar volgens mij is dit allemaal een beetje te overdreven, wat heeft een iPhone met een oorlog in Afghanistan te maken.

    Ik snap dat dit natuurlijk op een ander manier bedoeld is maar toch….

  3. Lijkt mij duidelijk dat meneer een navo iPhone wil hebben. Hij legt het er iig wel heel dik bovenop…… 5 jaar oude navo mobiel:)

  4. De iPhone is nou eenmaal een symbool voor financieel succes. “Kijk eens hoeveel geld ik kan besteden aan een mobiele telefoon!”
    Niet echt de soort vooruitgang die ik zou willen promoten, maar toch een graadmeter voor een ontwikkeling…

  5. Ja zeker als het goed mogelijk is dat het verhaal van de Afghaan dan wel is dat hij twee maand niet kan eten, maar ja hij kan wel isniper spelen op zijn iphone 🙂

  6. Jaaps’ zingeving van verloren levens. Bij een Hoop Keffen zit er altijd onzin tussen.

  7. @all & ook de redactie: Als je de moeite zou nemen om het hele verhaal te lezen en niet alleen die uitspraak klakkeloos van The Register over zou nemen kan je zien dat hij hier de iPhone alleen maar als voorbeeld aanhaalt van progressie en verandering in een land wat (volgens hem) 8 jaar geleden nog in de middeleeuwen leefde. Boven alles (zegt hij) zal de verandering die daar is ingezet alleen maar verder gestimuleerd kunnen worden door inzet vanuit en met de regionaal relevante landen op een manier die Afghanistan verder zal helpen bij de verbetering in het land.

    Het gebruik van het woord iPhone.. er had net zo goed Nokia N96 of HTC Diamond Pro kunnen staan, het gaat om het aangeven van verandering en het inzetten van een moderniserings proces.

  8. Ik zal hem gelijk geven als minstens 30% van de bevolking er een kan kopen , want ik heb zelf gezien dat je de iphone zelfs in africa kon kopen ,maar 90 % van die streek leefde nog steeds met heel de famillie in een huisje van 8 m2 max ,ik ben er 100 % zeker van dat er indien er geen oorlog geweest in afganistan er veeeeeeeel meer mensen een iphone hadden gekocht , leugens en woorden naar eigen voordeel draaien zijn eenmaal een deel van politieker zijn

  9. Gek genoeg lopen juist in landen met extreme armoede ook de rijkste mensen rond.

    Juist als er een breder verhaal van algemene vooruitgang achter zit, is het voorbeeld van 1 iPhone in de handen van 1 Afghaan zo ongelofelijk mager, dat deze keuze zijn verhaal eerder zwakker dan sterker maakt.

    Maar waar deze flapdrol zichzelf uiteindelijk finaal en onherroepelijk mee te gronde richt is de kleinzielige, pietluttige vergelijking met zijn eigen 5 jaar oude NATO telefoon.

    WAT een trut, die De Hoop Scheffer. WEG met die man!

  10. Ik wist eigenlijk al dat de Hoop Scheffer een klap van de molen gehad moet hebben. Maar het is fijn als hij het zo nog eens wil bevestigen.

  11. @El Abogado Del Diablo – True, het had ook een Nokia kunnen zijn. Maar dit is een website over de iPhone en JdHS noemt de iPhone expliciet in zijn toespraak. Misschien had je het artikel even wat beter moeten lezen. Ik leg wel degelijk uit in welke context de uitspraak begrepen moet worden. Feit blijft dat de iPhone als een soort mascotte van technische vooruitgang/moderne ontwikkelingen wordt gezien; het had ook een Nintendo Wii kunnen zijn, maar expliciet NIET een Nokia N96 of HTC Diamond Pro, omdat die niet dezelfde iconische status hebben. Door die twee toestellen te noemen laat je merken dat je eigenlijk de kern van het verhaal niet snapt.
    Ik heb de hele toespraak gelezen, zoals ik altijd doe in dit soort gevallen.

  12. Vond het leuk om te melden bij de redactie. Een beetje Iphone in het nieuws. Hopelijk hebben alle Afghanen er eentje voor het eind van het jaar;)

  13. @iPhoneclub (Gonny)
    Haal die Wii maar eens uit je broekzak…

    Allessinds, dit vindt ik zo goed aan iphoneclub, dat ze ook niet onmiddelijk gerelateerd iphone-nieuws posten, zodat we ook op de hoogte zijn van het nieuws dat rond de iphone draait…

  14. @iPhoneclub (Gonny) – Dat is precies m’n punt, De Hoop Scheffer wordt door die ene alinea een beeetje belachelijk gemaakt terwijl het deel over Afghanistan meer tekst heeft in de paragraaaf waar de quote uit komt en daarna over hetzelfde onderwerp nog 4 paragrafen verder gaat.

    Wat hij zegt ligt geheel in lijn met het moderne denken onder meer gepropageerd door Kishore Mahbubani.

    Maar inderdaad, je hebt gelijk met betrekking tot je opmerking:
    “er kan op zoveel abstracte terreinen voortgang worden geboekt, maar als een Afghaanse burger zich een iPhone kan veroorloven gaat het de goede kant op”

    Mea Culpa

  15. @iPhoneclub (Gonny)

    Door die twee toestellen te noemen laat je merken dat je eigenlijk de kern van het verhaal niet snapt.

    Dat mag je denken, natuurlijk

  16. Hm tjaa.. aparte formulering. Als een Afghaan maar 1 keuze mocht maken tussen een handgun of een iPhone, en hij kiest voor een iPhone, dan is het inderdaad een goede ontwikkeling. Maar voor het zelfde geld kiest de Afghaan beide zodat ie leuk een spelletje kan spelen en zichzelf kan wakker houden terwijl ie zich uren lang moet verschuilen in een grot.

  17. Origineel geplaatst door Monsta
    Maar voor het zelfde geld kiest de Afghaan beide zodat ie leuk een spelletje kan spelen en zichzelf kan wakker houden terwijl ie zich uren lang moet verschuilen in een grot.

    Gaat met die batterijduur niet lukken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.