Reacties voor: De 10 miljardste download uit de iTunes Music Store komt er aan

Apple telt af naar de 10 miljardste download uit de Music Store. Met 150 downloads per seconde valt de download waarschijnlijk op 21 februari. De winnaar krijgt een kadobon van $10.000.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Gwen rekenfout wel spelfoutje, seconden in laatste alinea moet nummer zijn.

  2. Jemig wat een hoop!

    maaris het niet zo dat Apple 30%kirjgt ipv 70%

    Ik typ dit vanuit de iPc app. Werkt super!!!!

  3. Origineel geplaatst door Dr. Von Sauerpraum: Gwen rekenfout wel spelfoutje, seconden in laatste alinea moet nummer zijn.

    nee hoor, dat klopt gewoon.

  4. Inderdaad. Het moet dus 150 x 0,3 = 45 zijn. Dus 45 x 125.375.000 = 5.641.875.000

  5. @Marc: Bij apps is het inderdaad 30%. Maar krijgt Apple bij muziekverkopen ook 30%? Ik kan dat nergens vinden.

  6. @sem:
    nu na een correctie wel ja 😉

  7. @Dr. Von Sauerpraum: @Marc: @sem: @sem: Mijn god het is laat. Ik heb het nu aangepast. Er zaten 2 fouten in.

    De 125.375.000 was idd een aantal en geen prijs. Dus die moet nog gedeeld worden door de 150 apps per seconde.
    Verder had ik 70% van 0,99 gepakt en dat moet 30% zijn. Onder voorbehoud dat Apple inderdaad 30% van muziekaankopen opstrijkt.

    Hoop dat het nu wat beter klopt. Ga maar eens op 1 oor liggen.

  8. @Mike van Hoenselaar:
    ja met zo’n laatste zin vraag je er ook om dat de oplettende lezer het grondig na gaat lezen 😉

  9. Slaap lekker |-)

  10. @Dr. Von Sauerpraum: en terecht 😉 Houd ik wel van. Thanks all in ieder geval. Ben benieuwd wanneer de eerste gaat zeggen dat het nu al niet meer klopt om dat het inmiddels al meer dan 9.874.000.000 is. 1 miljoen zelfs. Naja het gaat om het idee ;-).

  11. Ik zie nog steeds 150:0.70 staan 😉 en erstaat ook dat dat de omzet is, maar de omzet is toch
    Gewoon 1 dollar per liedje dus 150 dollar p/seconde? Ik kan het ook fout hebben hoor, het is al laat. Weltrusten 😉

  12. Toch nog een klein foutje 😛 :
    “Voor de geïnteresseerden: 150 downloads per seconde is goed voor ongeveer $44,55 omzet per seconde (150 x 30% van $0,99).”

    Het is niet $44,55 omzet maar winst, de omzet is gewoon 150×0.99=$148.50

  13. @Dr. Von Sauerpraum: Het is een typisch menselijke eigenschap dat als iemand zegt: “Er staan 5 apen op deze foto”, dat iedereen het dan toch nog even gaat natellen. Doe ik zelf ook altijd.

    Wat die prijzen betreft: uit een heel oud artikel blijkt dat het 30 cent van de 99 cent was (hier meer). Maar sinds Apple op een ander prijsmodel is overgestapt ($0,69, $0,99 en $1,29) kun je niet langer goede berekeningen maken. Niet ieder nummer kost 99 cent en er is geen rekening gehouden met albumverkopen en met de prijsverschillen in landen: $0,99 is geen €0,99. Dus eigenlijk is zo’n berekening puur speculatief.

  14. @pposthoorn: De nummers in NL zijn ook deels 1 euro 29 geworden. Dus echt de prijs word lastig te berekenen nu nog ;p

    Maarja zo te zien kun je weer wat winnen :”D alleen koop nooit in itunes store dus voor mij helaas geen winkansen ^^

  15. Wat is precies verdienen? Omzet is namelijk geen winst…

  16. Origineel geplaatst door Danny Bevers
    @pposthoorn: De nummers in NL zijn ook deels 1 euro 29 geworden. Dus echt de prijs word lastig te berekenen nu nog ;pMaarja zo te zien kun je weer wat winnen :”D alleen koop nooit in itunes store dus voor mij helaas geen winkansen ^^

    Je kan ook winnen zonder iets te kopen ;). Check onderaan de pagina: *No purchase necessary to win. Click here to submit a free entry form.

  17. @Usability & Webdesign Student:
    Zag het net nadat ik het gepost had. Maar ik laat liever dan iemand winnen die wel iets koopt dat vind ik dan eens zo eerlijk.

  18. Komt ook nog eens bij dat naarmate de mijlpaal nadert mensen waarschijnlijk massaal muziek gaan kopen om maar die prijs te kunnen winnen :p
    Off-topic-reactie verwijderd, maar wel kennisgeving van genomen.

  19. Is die prijs ook bestemd voor Nederlandse accounts? Of alleen voor Amerikaanse?

  20. Origineel geplaatst door Flugel
    Is die prijs ook bestemd voor Nederlandse accounts? Of alleen voor Amerikaanse?

    Heb je gelezen?

    # **The 10 Billion Songs Countdown Promotion (the “Promotion”) is open only to entrants who are 13 years of age or older at time of entry, and a legal resident of the fifty (50) United States or the District of Columbia, Australia, Austria, Belgium, Canada (excluding the Province of Quebec), Denmark, Finland, France, Germany, Greece, Ireland, Italy, Japan, Luxembourg, Mexico, Netherlands, New Zealand, Norway, Portugal, Spain, Switzerland, or the United Kingdom, if available. See the iTunes Store front page in your country for details.
    # Limit 25 entries per person per day. No purchase necessary. Must be 13+ and reside in the participating country. This contest ends after download of the 10 billionth song. To enter and play or read official rules, visit http://www.apple.com/itunes/10-billion-song-countdown/rules.html.

  21. wel knap dat ze ten 1e zoveel downloads p/s hebben.
    Maar ga eens na : 1:150 = 0,0066 sec per download, en de miljardste pikken ze er zo ff uit?

  22. Misscien moeten we er rekening mee houden dat er in het weekend waarschijnlijk meer gedownload gaat worden, en als het bijna zover is, gaan mensen ook weer allemaal proberen de 10.000.000.000ste te zijn… Dus ik gok dat het al wel met 5 tot 7 dagen zal zijn ^__^

  23. Gaan we over wiskunde praten? xD

  24. Dit zie ik een ander bedrijfniet zomaar nadoen ( ik denk nu aan Microsoft met hun abonement voor de Zune )

  25. Fantastisch om deze reacties te lezen, altijd weer leuk wanneer er berekeningen in eenpost komen te staan. Ik wou nog even toevoegen dat er foutief wordt genoteerd, er staat opeen gegeven moment :
    X=X=B Volgensmij noemden ze dat op de middelbare school doorbreien ofzo? Voor en na het = teken moet gelijk zijn aan elkaar, thats al im saying. Als er de volgende keer berekeningen moeten worden gedaan, stuur dan de getallen en de gewenste berekening maar op, ik wil het wel eens foutloos proberen te laten zijn.

    Verder een leuk artikel;)

  26. DArn, die meter vliegt vooruit, gewoon niet normaal meer… Maarja, de kans dat je die 10 miljardste koper wordt is echt 1 op 2 miljard ofzo 😛

    Met een itunes gift card van 10000 euro zou ik trouwens mijn jailbreak eraf gooien 😛 Dan kan ik al die apps gewoon betalen namelijk 😀

  27. zware rekenfout er gaat een grote deel naar de artiest en waarom kopen als je zelf muziek op je iPhone kan zetten

  28. 1 op de 150 kans als je in de goede seconde zit jongens! 🙂

  29. Ik vraag me af hoeveel mensen rond de 21e (of wanneer de teller ook bijna op 10 miljard komt) achter de pc gaan zitten om snel even wat nummers te kopen.
    Ik gok zelfs, dat het even ervoor (paar dagen) al rustiger wordt zodat gebruikers de nummers dan direct kopen.

    Rond de 10 miljard zullen er ook wel even meer dan 150 per seconden gekocht gaan worden, veel meer :+
    Leuke kadobon is het ook 🙂 Tenminste wat anders dan 25 dollar!

  30. Die teller loopt niet eens echt, het enige getal wat je daar kan vertrouwen lijkt het getal te zijn die je ziet op het moment dat je de pagina laad. De rest is gewoon animatie. (doe voor de gein maar eens een rechter muisklik geven op de teller en wacht een paar seconden. Als je dan ergens anders op de pagina klikt telt hij gewoon verder waar hij gebleven was met een constante snelheid.)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.