Reacties voor: Day One 2: compleet nieuwe dagboekapp met meerdere dagboeken en meer

Dagboekapp Day One 2 is vandaag uitgekomen. Deze compleet nieuwe app voegt een aantal nieuwe functies toe, zoals het gebruik van meerdere dagboeken, toevoegen van meerdere foto's en nog veel meer. Zowel voor de Mac als iOS zijn nieuwe versies verschenen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Het is niet meer mogelijk om gebruik te maken van Dropbox of iCloud om je gegevens te synchroniseren. Met de komst van Day One 2 is het alleen nog maar mogelijk om gebruik te maken van Day One Sync 2.0.

    En dat is dan heel jammer want Day One Sync 2.0 ligt er sinds deze nacht uit. Tijdens de beta fase van Day One 2.0 is dat ook een paar keren gebeurd.

  2. Het weghalen van icloud sync is (ook) voor mij dé reden de nieuwe versie niet te kopen. Ik wil simpelweg niet nóg weer een cloud dienst erbij.
    Lekkere blunder trouwens dat ze icloud laten vallen omdat ze het niet betrouwbaar vinden en op de dag van de lancering (wederom) hun eigen dienst er uit ligt.
    Zeg dan gewoon dat je meer data van je gebruikers wil hebben in plaats van een l*l smoes over betrouwbaarheid. Hopelijk gaan ze goed onderuit en komen ze later op deze misser terug.

  3. Alleen Day One Sync is ook jammer omdat ze nog geen private key (in jouw eigen beheer) ondersteunen. Dat komt pas in 2.1 of later. Tot die tijd kunnen werknemers van Day One dus in jouw dagboeken kijken, al beloven ze natuurlijk dat niet te doen (“tenzij”).

  4. Met 3500 entries (+ foto collages) in Day One 1 ben ik altijd zeer tevreden geweest. Begrijpelijk dat voor Day One 2 opnieuw betaald (en €19,99 is een billijke prijs) moet worden, de kachel moet tenslotte branden voor de ontwikkelaar(s).

    Het verbeterde verdienmodel wordt wellicht dat je voor Day One Sync 2.0 op een gegeven moment dient te gaan betalen. Ik ben zo super tevreden met DropBox

    Spijtig is dat Day One 1 niet meer te downloaden is. Wat nu als mijn Mac crashed? Kan ik de oude versie nog opnieuw installeren? Wie maakt me wijzer.

    @XIII: En hoe zit dat dan bij Dropbox?

  5. Origineel geplaatst door XIII
    Alleen Day One Sync is ook jammer omdat ze nog geen private key (in jouw eigen beheer) ondersteunen.

    Day One Sync 2.0 gebruikt Amazon S3. Ik heb geen idee hoe die boekenwinkel werkt. Tijdens de betafase hebben verschillende betatesters en ik ook gesmeekt om tenminste nog iCloud sync te behouden. Niks aan te doen.

  6. Origineel geplaatst door DailyNOte
    Met 3500 entries (+ foto collages) in Day One 1 ben ik altijd zeer tevreden geweest. Begrijpelijk dat voor Day One 2 opnieuw betaald (en €19,99 is een billijke prijs) moet worden, de kachel moet tenslotte branden voor de ontwikkelaar(s).
    Het verbeterde verdienmodel wordt wellicht dat je voor Day One Sync 2.0 op een gegeven moment dient te gaan betalen. Ik ben zo super tevreden met DropBox
    Spijtig is dat Day One 1 niet meer te downloaden is. Wat nu als mijn Mac crashed? Kan ik de oude versie nog opnieuw installeren? Wie maakt me wijzer.
    @XIII: En hoe zit dat dan bij Dropbox?

    Met 3500 entries heb je goed je best gedaan, ik neem aan meerdere per dag 🙂

    Maar goed, met ca. 1800 entries ben ik vorige zomer al over gegaan naar Day One Sync. Ook ik gebruikte Dropbox, maar ik wist dat met Day One 2 uitsluitend Day One Sync zou worden ondersteund. Dat werkt tot vandaag prima maar nu ik alles opnieuw moet syncen en er even problemen met de Amazon serverdienst zijn is dat lastig. Komt vast wel wel goed.

    Dit zijn typisch apps waar ik voor OSX en iOS graag na jaren opnieuw voor wil betalen. Overigens, als je niet update naar versie 2 blijft versie altijd beschikbaar in je aankopen. Dat is een troost, maar ik zou gewoon overgaan naar versie 2 zeker met alle nieuwe opties zoal meerder foto’s etc. !

    Van al dat gedoe hier dat de ontwikkelaars mijn dagboek zouden kunnen lezen, ik kan er echt niet wakker van liggen…

  7. Zo doe je dat dus als ontwikkelaar. Niks geen update om mensen te pleasen die ooit al betaald hebben maar gewoon rücksichtlos opnieuw geld vragen. Eigenlijk schandalig.

  8. @koert: Omdat je ooit een paar euro voor een app hebt betaald, verwacht je levenslang gratis updates? Beetje kortzichtige gedachte hoor.

    Ik gebruik Day One al een paar jaar. Al die jaren al gratis updates gehad. Logisch dat ze een keer een nieuwe versie uitbrengen. En ik betaal er graag voor. Mooie app!

  9. Origineel geplaatst door koert
    Zo doe je dat dus als ontwikkelaar. Niks geen update om mensen te pleasen die ooit al betaald hebben maar gewoon rücksichtlos opnieuw geld vragen. Eigenlijk schandalig.

    Precies, en dus geen day one 2 voor mij.

  10. Origineel geplaatst door Jan
    @koert: Omdat je ooit een paar euro voor een app hebt betaald, verwacht je levenslang gratis updates? Beetje kortzichtige gedachte hoor.
    Ik gebruik Day One al een paar jaar. Al die jaren al gratis updates gehad. Logisch dat ze een keer een nieuwe versie uitbrengen. En ik betaal er graag voor. Mooie app!

    Je moet er gewoon niet eens op reageren; het zijn de Huaweitjes van deze wereld die met hun iPhone hier lopen te pronken en denken dat alles op deze wereld verder gratis is…te triest voor woorden en Holland op zijn best #zodatiseruit

  11. Ik heb deze meteen gekocht , prachtige app gewoon , en ze mogen best wat eraan verdienen ! Hoopte stiekem dat live photos ook zou werken .

  12. Betalen voor software in 2016 is voor veel mensen een idiote gedachte.
    Maar mocht je ergens nog wat empatisch vermogen hebben,

    Bij Day One werken zo een 10 mensen. Elke dag weer zijn ze bezig de software te ontwikkelen. Die 10 mensen zullen elk zo 2500 gemiddeld verdienen per maand. 25k per maand totaal. 3 ton per jaar alleen al aan salarissen. Dat betekend dat ze met de huidge pricing aan 6 duizend mensen elk jaar de iOS en Mac App moeten verkopen om alleen de salarissen te kunnen betalen. Nu is het zo dat de iOS doelgroep veel groter is en de verhouding IOS OSX wat scheef is.

    Daarnaast vergeet je al snel dat deze mensen ook samen werken in een ruimte waarvoor betaald moet worden. + alle andere vaste lasten als software licenties etc.

    Het is allang geen hobby projectje meer vanuit de garage van de oprichter. En daar komen kosten bij.

    Jammer dat Apple alleen nog niet upgrade pricing heeft. Dat zou het proces voor veel mensen een stuk makkelijker maken.

    //Vind het switchen naar een eigen hosting ook een doorn bij het kiezen of ik hem ga kiezen of niet. Het begin is niet bepaald rooskleurig nu ze al heel wat uurtjes problemen hebben..

  13. Klopt, wat een gezeik dat alles gratis moet zijn.
    Je tweede kop koffie betaal je toch ook gewoon?
    Hoewel het niet vermeld wordt begrijp ik dat alle eerdere entrees wel overgenomen worden naar versie 2?

    Wat is typisch vind is dat je bij het opstarten van de eerdere versie geen enkele notificatie krijgt dat er een vernieuwde app ligt.

  14. Je kunt de oude versie gewoon nog downloaden uit de Appstore hoor (onder je aankopen) ik heb day one een tijd niet gebruikt maar vraag me nu af waarom 🙂 heb hem weer geïnstalleerd maar blijf voorlopig wel bij versie 1… iCloud hadden ze niet moeten verwijderen, dat is voor mij echt een no-go

  15. @mhoutman: Ik schrijf idd lekker weg gezien de aantal van de afgelopen jaren:

    2016: 153
    2015: 1440
    2014: 1018
    2013: 730
    2012: 136
    2011: 41

    Kan idd nog de oude versie herinstalleren uit de store, dus maak ik me geen zorgen meer.

    Ik koop de nieuwe versie wel. Zo’n mooie product verdient support. Ben benieuwd of je dan wel kunt zoeken op #tag want dat mis ik wel. Dat gaat in Evernote wel veel mooier (daar heb ik een backup van mijn Day One in, better safe than sorry nietwaar)

  16. En ondertussen is er al Day One 2.0.1 Beta 1 voor OS X en iOS 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.