Reacties voor: Datum 1 januari 1970 brickt 64-bits iOS devices

De datum van 1 januari 1970 kan iPhones doen vastlopen ('bricken') als je handmatig deze datum instelt. Dit ondervonden een aantal gebruikers, nadat ze het op een 64-bit toestel probeerden.
Lees het complete artikel → Datum 1 januari 1970 brickt 64-bits iOS devices
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. En hoe zit met mailtjes die in de inbox verschijnen met deze datum?
    Ik zie ze zo nu en dan in mijn mailbox binnenkomen?

  2. Zou dit met een software-update opgelost kunnen worden? Of is het iets hardwarematigs?

  3. Mss hadden jullie dit beter NIET moeten vertellen.

  4. Het is mooi dat er een handleiding is hoe je het NIET moet doen XD. Zo verleidelijk om het toch te doen :p

  5. Dan ben ik benieuwd of het ook met Android toestellen fout gaat.

  6. Overigens zijn er inmiddels ook al geluiden dat het probleem zou kunnen optreden bij andere jaartallen, zoals 1971, maar dit is nog onvoldoende bewezen om als waarheid te presenteren.

    Sowieso is het een heel slecht idee de systeemklok op een computer (etc) achteruit te zetten, alle software die datums vergelijkt kan daarvan over zijn nek gaan omdat her en der opgeslagen tijdstempeltjes ineens ‘uit de toekomst’ lijken te komen. Zolang tijdreizen nog niet mogelijk is, ziet veel SW dat terecht als een onmogelijk scenario waarop niet (normaal) gereageerd hoeft te worden. Je kunt er vergif op innemen dat bv timecapsule hier ook niet zo fijn op reageert (understatement).

    Niet voor niets wordt voor zomer/wintertijd normaal de systeemklok ook niet echt verzet, maar alleen een DST vlaggetje dat uitsluitend voor tijdweergave gebruikt wordt…
    En voor klokcorrecties wordt ook met goede reden meestal de klok niet teruggezet maar een tijdje vertraagd.

  7. Mijn iPhone 5C krijgt last van:

    – loopt vast bij ontgrendelen simkaart
    – na herstart krijg ik wel WiFi maar geen netwerk bereik
    – iMessage / safari etc werken niet

    Dat terugscrollen is trouwens zo gedaan hoor 🙂

  8. Op mijn iPhone 6s met iOS 9.3 is inderdaad de tijdsaanduiding op het hoofdscherm weg na het ontgrendelen. Een app openen en weer sluiten lost dit op.

  9. Origineel geplaatst door Marcel
    Op mijn iPhone 6s met iOS 9.3 is inderdaad de tijdsaanduiding op het hoofdscherm weg na het ontgrendelen. Een app openen en weer sluiten lost dit op.

    Bij mij ook met iOS 9.3 beta 3 op m’n 6s. Was me nog niet eerder opgevallen. Op zich niet echt een probleem want ik ga niet de hele dag naar mijn homescreen turen dus open vrij snel een app, maar toch… Dacht dat beta 3 de final zou worden want draait tot nu toe foutloos. Niet dus…

  10. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet → Trolling. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  11. Maar waarom zou je dit doen??

  12. Viel me gisteren wel op, had iphone aan pc gehangen om wat foto’s er af te halen toen stond bij alle mappen gemaakt op 01-01-1970.

  13. Ben niet echt zo’n informatica genie, dus snap dat hele UNIX-tijd gedoen niet echt.

    Is dit op te lossen met een software-update?

  14. Lijkt me niet dat het op andere data ook verkeerd gaat. De betreffende datum is eentje die wat betekend in de computertechniek.
    1 Januari 1970 is namelijk 0 epoch time

  15. Nou het is bij mij gebeurd een vriend van me dacht grappig te zijn, ik heb een iphone 6 plus die op 100% was toen hij het deed. Staat nu al een paar uur zo echt verschrikkelijk irritant.

  16. @Sjac: Ja en nee. De datum van 1-1-1970 is een vaststaand feit. Daar kan apple niets aan doen. Unix bepaald de datum aan de hand van het aantal verstreken dagen sinds die dag.

    Wel zijn er twee software oplossingen mogelijk:
    1) Zorg dat je nooit terug kan gaan voor die datum (beetje een houtje-touwtje oplossing)
    2) Een eigen manier voor het vastleggen van een (on)geldige datum (voor 1970). Iets wat normaal gesproken door ieder OS gebeurd.

    Vanuit IT oogpunt laat je een gebruiker nooit de systeemklok aanpassen, mede om dit soort ‘leuke’ verrassingen te voorkomen.

  17. Origineel geplaatst door Tevilnelg
    Nu is mijn toestel gebrickt. En bedankt, iCulture.

    Zoals Jim Carrey het zou zeggen in Pet Detective…
    El-looose-ér

  18. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet → Trolling. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.ijderd.

  19. Origineel geplaatst door Daan
    Nou het is bij mij gebeurd een vriend van me dacht grappig te zijn, ik heb een iphone 6 plus die op 100% was toen hij het deed. Staat nu al een paar uur zo echt verschrikkelijk irritant.

    Dan heb je ook wel echt ‘n *******vriend… 😂

  20. En je iPhone invriezen? Dat is vergelijkbaar als je telefoon leeg laten lopen? Je batterij bevriest helemaal en geeft geen stroom meer af.

    Het is me te riskant om te proberen. Misschien wel een uitkomst voor mensen die een iPhone om willen ruilen 😂

  21. Is toch geen echte brick, daar versta ik een niet omkeerbare fout onder, dit is een tijdelijke storing. Overigens de issue met het niet aangeven van de tijd is ook op 9.0.2, duurt een minuutje, of app openen of even het berichtencentrum omlaag trekken.

  22. Origineel geplaatst door Daan
    Nou het is bij mij gebeurd een vriend van me dacht grappig te zijn, ik heb een iphone 6 plus die op 100% was toen hij het deed. Staat nu al een paar uur zo echt verschrikkelijk irritant.

    Fijne gozert!

  23. Heb vanmorgen een nieuw toestel (6s) gekregen bij Apple store Amsterdam nadat mijn toestel gebrickt was. Er kon niks meer aan gedaan worden werd mij verteld.

  24. Het probleem lost zichzelf op wanneer de accu volledig leeg is. Het duurde wel 1,5 dag, maar daarna is de datum automatisch hersteld en start de iPhone weer op.

  25. Origineel geplaatst door Sjoerd
    Het probleem lost zichzelf op wanneer de accu volledig leeg is. Het duurde wel 1,5 dag, maar daarna is de datum automatisch hersteld en start de iPhone weer op.

    Deze oplossing wordt ook al in het artikel genoemd 🙂

  26. Of je schroeft even je iPhone open en haalt de accu even los (mocht je een beetje handig zijn natuurlijk) klusje van welgeteld 3 min met een iPhone 5s

  27. Werkt het niet om 10 seconden de thuisknop en de sleep-knop in te drukken, en vervolgens de thuisknop nog 10 seconden vast te houden? dit zou DFU-modus moeten opleveren en dan kan er in ieder geval worden hersteld.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.