Reacties voor: Fotobewerker Darkroom stapt over naar maandelijks verdienmodel

Maar alleen voor nieuwe gebruikers
De populaire fotobewerker Darkroom stapt over naar een nieuw verdienmodel. In plaats van losse aankopen voor bepaalde onderdelen, moet je nu per maand of per jaar betalen voor alle functies. Maar als je eerder al iets gekocht hebt, heb je mazzel.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Doen ze allemaal. Alles is abonnementen. Ik hoop dat het faalt.

  2. Ik ben ook een fel tegenstander van abonnementen, maar leg de schuld primair bij de app store zelf, die bieden namelijk geen goed alternatief.

    Een model van 1 keer betalen en dan tot in eeuwigheid updates ontvangen werkt niet goed, omdat die toekomstige updates steeds door nieuwe gebruikers betaald moeten worden.
    Wat mist is de mogelijkheid om gebruikers vast te houden op een oude versie en te laten betalen voor een upgrade. Nu moet je daarvoor een heel nieuwe app uitbrengen, terwijl de oude ook gewoon in de app store blijft. Echt niet ideaal.

    En ik moet zeggen dat ik het wel positief van de makers van Darkroom vindt dat ze je een keuze bieden, een abonnement, of alles in 1 keer afkopen voor de prijs van een kleine 2,5 jaar abonnement. Ook de coulance richting hun bestaande gebruikers siert ze.

  3. €54,99, 2 euro meer. Maar los daarvan, een begrijpelijke zet, die verandering van verdienmodel.

  4. Origineel geplaatst door Maurice
    Ik ben ook een fel tegenstander van abonnementen, maar leg de schuld primair bij de app store zelf, die bieden namelijk geen goed alternatief.
    Een model van 1 keer betalen en dan tot in eeuwigheid updates ontvangen werkt niet goed, omdat die toekomstige updates steeds door nieuwe gebruikers betaald moeten worden.

    Eens, maar je kunt ook gewoon een nieuwe app lanceren, zoals Infuse bijvoorbeeld doet.
    Kun je de oude blijven gebruiken, eventueel met nog enkele updates (zoals sommigen netjes doen). Kun je de nieuwe weer kopen.
    Apple moet wel gewoon standaard maken dat als je een app download en verwijderd binnen 24 uur dat je dan je geld terug krijgt. Als een soort demo optie. Zijn we ook van die in app aankopen af waarmee je pro-versies niet kunt delen met je familie.

    Ik heb een schuft hekel aan abonnementen. Om meerdere redenen:
    1. Soms gebruik je een app enkele keren per maand. Voor een eenmalige aankoop van 4 euro kun je nog denken, prima: is te overzien. Een abonnement van 2 euro is dan al snel te veel.
    2. Als je stop met betalen vervalt alle functionaliteit. Soms kun je dan niet eens je bestanden meer openen.
    3. Met al die abonnementen tik je onder aan de streep per maand nogal wat weg. Het lijkt overzichtelijker maar eenmalige aankopen zijn dat veel meer.

  5. Zoals in een eerder onderwerp over Airmail. Ik ben ermee gestopt abo’s te nemen. Ik blijf lekker back 2 basic. En voor elke app is er wel een alternatief zo niet open source.

  6. Inmiddels al verwijderd.
    Gebruik ik dus ook nooit meer en dat zou iedereen moeten doen om van die pest abonnementen af te komen in de toekomst.

  7. Wordt schijtziek van die abonnementen. Je ben straks verdorie €150 euro per maand kwijt aan abonnementen. Ja is maar €5 euro, oh andere vraagt maar €10 euro of €7 euro pffff hou toch op.

  8. Gaat niet werken. Mensen betalen al genoeg aan de vele streaming diensten enz enz

  9. Ja voorzichtig zijn , wordt steeds meer dit model swap fiets Netflix spotify etc, nou ik ontloop t waar ik kan ,weet meestal wel alternatieven .

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.