Reacties voor: DaisyDisk voor de Mac laat zien hoeveel opslagruimte je kunt vrijmaken

DaisyDisk is een handige app waarmee je je opslagschijf van je Mac kunt controleren en onderdelen eenvoudig op kunt ruimen. Dankzij een duidelijke kleurenindeling, blader je op een visuele manier door de opgeslagen bestanden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Superprogramma! Ik gebruik dit regelmatig bij klanten die aangeven weinig schijfruimte te hebben op bv hun macbook air.

  2. Gebruik al heel wat jaar deze app. Zeker een aanrader!

  3. Grand perspective doet hetzelfde en is gratis. Mooie visualisatie in blokkenvorm. Naast deze app ook zeker een aanrader!!

  4. Daisy disk is inderdaad de mooiste onder de harde-schijf-in-kaart-brengers… Ik gebruik liever Omni Disk Sweeper, niet mooi, maar wel super duidelijk en eenvoudig in gebruik.

  5. Ik gebruik al jaren Disk Inventory X. Super en gratis!

  6. Heeft iemand ervaring met CleanMyMac? Die app suggereert automatisch ook overbodige (systeem)files te verwijderen. Wordt de Mac daardoor ook sneller?

  7. @Mark:

    Ver van wegblijven van zulke apps.
    Veel miserie en problemen nadien.
    Paar weken geleden nog een Mac die deze app had laten lopen door zijn syteem volledige herinstal kunnen doen. Problemen bleken niet op te lossen zonder clean install.

  8. Ik gebruik al jaren naar volle tevredenheid ‘WhatSize’.
    Behalve een overzicht van gebruikte ruimte kan het ook duplicaat bestanden opruimen, overbodige log en cache bestanden verwijderen, lokalisatie bestanden opruimen (als je een nederlandse versie van OSX draait, heb je waarschijnlijk o.a. de Tjechische taalbestanden van diverse apps niet nodig).
    Het is grafisch misschien (hmm, weet eigenlijk wel zeker…) niet het meest in het oog springende programma, maar het doet wat het moet doen met volledige controle voor de gebruiker.
    En vooral dat laatste is erg belangrijk. Je moet ten alle tijden zelf kunnen bepalen of je bestanden wel of niet wilt verwijderen.
    En het werkt ook op al je aangesloten USB sticks, externe harddisks en zelfs op NAS volumes.

    Ok, het kost wat (rond de € 25,-), maar dan heb je ook wat.

  9. Al jaren gebruik ik DaisyDisk. Geen getalletjes maar visueel. Perfect. Nou ja, bijna. Windows gebruikers om me heen willen dit programma ook voor windows.

  10. @Milo: Ja, klopt!

  11. Er zijn voldoende gratis alternatieven voor Daisy Disk die precies hetzelfde doen;
    Zie hier

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.