Reacties voor: Dagblad De Pers lanceert mobiele website in plaats van app

De Pers heeft ervoor gekozen een mobiele website te ontwikkelen, in plaats van een app voor allerlei platformen. De mobiele website is bedoeld voor iPad, Android-tablets en andere mobiele apparaten, maar werkt ook op de iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 32 reacties

  1. Laten ze dan wel een iPhone icoon toevoegen. Dan kan ik m mooi op mijn homescreen zetten.

  2. Sja, mooi mechanisme die concurrentie! Snel naar de Telegraaf dus voor mij en de Pers links laten liggen.

  3. Nu metro nog!

  4. beter dan nóg een app op je beeldscherm

  5. @Avdvee: Waarom persé een app? In de praktijk blijkt toch juist dat apps veel meer problemen (bijv. crashes) opleveren dan mobiele sites? Wat is je argument?

  6. Apps zijn handig voor iphone/ipod..

    Voor een ipad zou ik de gewone site wel opzoeken, het scherm is er groot zat voor.

  7. @Gonny van der Zwaag: Ik denk dat hij de optie van het toevoegen van een shortcut op je homescreen naar een website nog niet gevonden heeft :p

  8. Ik heb een pest hekel aan al die verschillende kranten apps. Ik vind mobiele webpagina’s handiger, gewoon bookmarken in je safari onder mapje ‘kranten’. Staat netjes opgeruimd op je springboard. Overigens gebruik ik wel al een tijdje de app ‘Kranten’, niets meer en minder dat een soort browser met mooie startpagina/portal waar alle kranten onder elkaar weergegeven wordt. Die app laad ook gewoon de mobiele sites.
    Zo is de mobiele site van de VK exact hetzelfde als de app – dus als het heel veel geld- en tijdsinvestering scheelt sta ik wel achter deze ontwikkeling.

  9. Ik open eigenlijk gewoon liever direct de PDF.
    Daarvoor heb je geen (mobiele) app nodig.

  10. voor iPhone zijn app veel beter, dan wordt alles precies voor iOS gemaakt.

    Maar voor iPad heb ik juist liever geen app, dus ook geen web app. Scherm is groot genoeg voor een normale site.

  11. @Gonny van der Zwaag:
    Doorgaans biedt een app veel meer functionaliteit en is deze beter te customizen dan een mobile website. Daar komt bij dat ik een app doorgaans lichter vindt.

    @Niels zei op 2 oktober 2010 om 15:06
    Metro heeft sinds 28 september een app in de App Store.

  12. @Harp @Avdvee Steeds meer bedrijven beginnen de nadelen van de ontwikkeling van native applicaties in te zien. Met de opkomst van verschillende platformen is het ondoenlijk om voor elke telefoon een dergelijke applicatie te gaan ontwikkelen. Hoge ontwikkel en beheer kosten. Een web-app is eenvoudiger om te ontwikkelen, eenvoudig te onderhouden en je kan een veel groter publiek bedienen.

  13. …en telkens opnieuw geld in de app stoppen, omdat de gebruikers verwachten dat je regelmatig nieuwe functionaliteit toevoegt. Bij een mobiele website heb je die hoge verwachtingen niet…

    Als ze denken dat gebruikers geen hoge verwachtingen hebben van een webapp dan hebben ze op voorhand al gefaald…

  14. Ik wil bij een krant eigenlijk gewoon een krant lezen.
    Dus een simpele PDF volstaat voor mij.
    Geen App voor nodig, zelfs nauwelijks een site.

  15. Traag en niet handig. Ik vind het PDF bestand fijner lezen.

  16. Origineel geplaatst door Niels
    Nu metro nog!

    Die is afgelopen week gelanceerd! Zie http://itunes.apple.com/nl/app/metro-nieuws/id393847338?mt=8
    iPhoneclub heeft hier verder (nog) geen aandacht aan besteed

  17. Een verstandige beslissing, maar jammer genoeg werkt het voor geen meter.

  18. Prima oplossing zo’n web app. Ik heb geen iPad, maar op mijn iPhone vind ik de mobiele app er niet zo geweldig uit zien. Daarbij had ik ook gekozen voor een webapp framework. Iets als Sencha Touch. Dan krijgt de gebruiker meer het gevoel alsof het een native app is. Maar nogmaals, ik heb de web app niet gezien op de iPad. Misschien ziet het er daar beter op uit.

  19. Snel kijken naar die Metro-app!

  20. De Metro-app is niet echt voor de iPad geoptimaliseerd.

  21. Een app is wel iets waar je elke dag naar kijkt!
    Dus dan mischien eerder overweegt te openen dan naar internet te gaan en de site in te tikken!

  22. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Avdvee: Waarom persé een app? In de praktijk blijkt toch juist dat apps veel meer problemen (bijv. crashes) opleveren dan mobiele sites? Wat is je argument?

    ik heb nog niet 1 echt alternatief in de browser gezien voor de Telegraaf app, of de Nu.nl app. Met name op de ipad werkt een speciale app imho prettiger.
    Zo ook uitzendinggemist versus rtlgemist; dankzij de app kijk ik veel meer naar de publieke omroep; op TV is het andersom.

  23. Origineel geplaatst door Swen
    Een app is wel iets waar je elke dag naar kijkt!
    Dus dan mischien eerder overweegt te openen dan naar internet te gaan en de site in te tikken!

    Snelkoppeling maken die er op scherm uitziet als app. Zie hierboven opmerkingen over icoontje.

  24. Origineel geplaatst door eM.
    @Harp @Avdvee Steeds meer bedrijven beginnen de nadelen van de ontwikkeling van native applicaties in te zien. Met de opkomst van verschillende platformen is het ondoenlijk om voor elke telefoon een dergelijke applicatie te gaan ontwikkelen. Hoge ontwikkel en beheer kosten. Een web-app is eenvoudiger om te ontwikkelen, eenvoudig te onderhouden en je kan een veel groter publiek bedienen.

    ondoenlijk? Kwestie van geld verdienen lijkt me. Ik ben niet maatgevend maar zou willen betalen voor een geoptimaliseerde app met toegevoegde waarde.
    Verder zijn er er maar 2 serieuze platformen; Android en Ios dus zoveel werk is het ook weer niet.
    Kortom: laat de consument maar kiezen.

  25. @avdvee

    Laten we stellen dat de 20.000 euro die Gonny noemt een reeël bedrag is. Die investering moet gedaan worden vòòr dat de app in de appstore komt. Ik kan me goed voorstellen dat een dergelijke uitgave een grote drempel is. Je moet dan minstens 25k kopers hebben om breakeven te spelen Een webapp is sneller te ontwikkelen, vereist minder expertise (dus goedkoper) en is makkelijker te onderhouden (dus goedkoper). Een app kan alleen wat meer en heeft wel meer uitstraling.

  26. Je rekensom is gebaseerd op losse verkoop van de app; ik reken met abonnementen en advertenties. Dan is 20K absoluut niet schokkend.
    Dat een webapp minder onderhoud kost lijkt me niet verdedigbaar, zeker als je bedenkt dat Android maandelijks nieuwe toestelafmetingen kent 😉 maargoed we zullen zien. Ik zal niet naar de Pers gaan en misschien ben ik niet de enige.

  27. Misschien geld inzamelen? 1 à 2 euro per man 🙂 Daaruit de App Steunen en ook voor de iPad.
    Sorry Als de zin raar staat .. Net een slaapil ingenomen. En zie wat duizelig..
    Goodnight all! 🙂

  28. Geef mij maar een app voor de iPad waar alle gratis kranten in zitten.

  29. Voor de goede orde: de iPad-site is nogal rafelig, en aan de iPhone beginnen we pas als de tabletversie af is, dus die is nog een stuk rafeliger. Dat u niet denkt dat wat u nu ziet ook maar in iets lijkt op het eindresultaat. Dat had ik er in het oorspronkelijke stukje niet voor niets uitgebreid bij gezet.

  30. Dat een iPhone app er mooier uitziet dan een webversie, slaat nergens op.
    Html5 + css3 + jquery kan ook heel veel. Dus de pers heeft dit erg slim aangepakt.

    Overigens kun je op het forum lezen hoe je een mooi icoontje als snelkoppeling op je home screen kunt zetten.

  31. @â„¢ – Huh? De Pers wil helemaal geen app en nu ben jij van plan om geld in te zamelen zodat ze wel een app kunnen maken? Dat lijkt mij een vrij kansloos initiatief. Het probleem met extra mensen aannemen, content aanpassen, support leveren en regelmatig updates laten uitbrengen los je namelijk niet ermee op door eenmalig een app te sponsoren vanuit het publiek.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.