Reacties voor: Dag van de Privacy: dit zijn de belangrijkste tips om je privacy te beschermen

Voor Apple-gebruikers
Het is vandaag de Dag van de Privacy en daarom is het eens goed om te kijken naar hoe jij je privacy kan verbeteren op je iPhone en iPad. Welke tips kende jij al en wat kan je er zelf allemaal aan doen?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Hoe zit het eigenlijk met gegevens verzamelen door bedrijven waar je jezelf niet hebt geregistreerd? Bedrijven dus, die via IP-adressen, smartphone tracking etc. hele profielen van jou hebben opgebouwd achter je rug om? Eigenlijk dus ook bedrijven als Google en Facebook, die alles wat zij registreren of tracken van jou bewaren en combineren om te verkopen. Ook als je er geen account hebt ontkom je daar niet aan. Moeten zij ook prijsgeven welke informatie ze van jou verzameld hebben? Hoe vraag je dat dan op?

  2. Whatsapp stuurt versleutelde berichten, zodat andere partijen deze niet kunnen inzien. Echter dit sluit niet uit dat whatsapp deze niet in kunnen zien. Wil dat ook zeggen dat whatsapp dat zelf ook niet kan?? Ik geloof hier niks van. Daarbij zijn ze zelfs verplicht de gegevens aan overheid instanties te geven wanneer die daar om vragen. Het is dus veilig voor derden maar whatsapp kan je gegevens gewoon gebruiken lijkt mij

  3. De laatste tijd gaat mijn batterij van mijn Apple devices snel leeg (iOS 12.1.3). Nu zag ik in mij router dat alle Apple devices (ook Apple TV, MacBook, iMac) continu verbinding maken met “gateway.fe.apple-dns.net“. Zelfs mijn Sonos apparatuur probeert per week nog minder metrics te versturen naar de Sonos servers. Iemand een idee waarvoor Apple de verbinding naar “gateway.fe.apple-dns.net“ gebruikt? Is dit ook voor metrics of iets dergelijks of monitoren ze continu zaken waarvan ik niet weet wat?

  4. (Red.) Artikel opnieuw gepubliceerd voor de Dag van de Privacy.

  5. Installeer een firewall zoals bijv Lockdown of Guardian

  6. (Red.) Artikel aangevuld met tips voor VPN en firewall.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.