Reacties voor: HomeKit beveiligingscamera D-Link Omna 180 nu in Nederlandse Apple Store

De D-Link Omna 180 Cam HD is een hoge resolutie beveiligingscamera voor thuis. De camera werkt samen met HomeKit en is nu te koop in de Apple Store.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Als ik het goed heb gelezen geen abonnementskosten. Perfect.

  2. Klinkt interessant. Ben benieuwd naar de reviews!

  3. Gaat deze camera nog compatibel worden met synology surveillance dat iemand weet ?

  4. Thanks iCulture 😉 Dit lijkt mij een mooi Nest alternatief.

  5. Dit is een mooi apparaat om thuis te hebben, alleen al vanwege HomeKit.

  6. Eindelijk wat mijn tip gedaan, nu nog een hand on review van iCulture zou helemaal top zijn

  7. @Edward: Volgens de reacties onder dit bericht wel.

  8. Dus de opnamen worden in het toestel zelf opgeslagen, op een microSD-kaart? Bij beveiligingscamera’s lijkt het met tegenwoordig toch wel redelijk essentieel dat de opnames in iCloud/Dropbox etc. opgeslagen worden? Neem de camera mee, en je hebt dus ook niets meer aan de opnamen. Next.

  9. Origineel geplaatst door MLVC
    Dus de opnamen worden in het toestel zelf opgeslagen, op een microSD-kaart? Bij beveiligingscamera’s lijkt het met tegenwoordig toch wel redelijk essentieel dat de opnames in iCloud/Dropbox etc. opgeslagen worden? Neem de camera mee, en je hebt dus ook niets meer aan de opnamen. Next.

    Dat vroeg ik mij ook al af. Waarom moet het toch allemaal zo moeilijk. Een camera met homekit en videos opslaan in de cloud. Meer vraag ik niet…

  10. @Sander: Wachten op de nieuwe Canary

  11. Origineel geplaatst door Flieps
    @Sander: Wachten op de nieuwe Canary

    Die zou afgelopen herfst al komen. Er wordt totaal niet gecommuniceerd waarom men verlaat is. Geeft weinig vertrouwen eerlijk gezegd

  12. Origineel geplaatst door Loek
    Als ik het goed heb gelezen geen abonnementskosten. Perfect.

    De beelden worden niet opgeslagen in de app/je iPhone, er wordt alleen lokaal op een SD kaartje iets opgeslagen. Als die dus meegepakt wordt door de dief, heb je niets.
    Over opslag op/via NAS lees ik niet.

    Far from perfect.

  13. En is er beveiliging tegen hacken?! Anders kan een ander even leuk bij je naar binnen kijken 😄😷

  14. Origineel geplaatst door Macaanzee
    En is er beveiliging tegen hacken?! Anders kan een ander even leuk bij je naar binnen kijken 😄😷

    Dat is juist bij HomeKit goed geregeld..

  15. @Martijn: Ik hoop wel dat de beveiliging inderdaad goed geregeld is. Volgens de berichten is dat in te veel gevallen helaas slecht geregeld. Zie de bijdrage van gisteren op de Duitse tv.

  16. Ik heb hem sinds vanochtend in huis en is een super camera, erg goed beeld en grote kijkhoek. En ideaal vanwege HomeKit

  17. @Martijn:

    Hi Martijn, is er een mogelijkheid om beelden op Nas (synology) op te slaan. Ik kan er via google niets over vinden!

  18. D-Link Omna 180 Cam HD-camera ik zie dat hij wel op voorraad is in den haag en Amsterdam waarom moet je zo lang wacht als ik hem online bestel?

  19. Ik hou wel van Homekit-spul, maar zo jammer dit. De lokale opslag is idd een beetje kul, zeker nu het apparaat zich op Apple richt en ik en veel mensen reeds een aanzienlijke iCloud-abo bezitten. De twee rode leds voor de nightvision en het groene aan-lampje maken er nog eens een kerstboom van voor dieven om te lokaliseren en mee te nemen inclusief de beelden. Je kan ze sowieso niet subtiel in een hoekje zetten want door de fisheye overbelicht de camera in het donker dan de zijwanden en eventueel het plateau waar hij op staat en is het oorspronkelijke onderwerp onderbelicht. Dan wat leuk leek, vanaf de vensterbank naar buiten voor ‘bewaking’ in de tuin of de voorkant van het huis. Helaas, de infrarood spiegelt in het donker in het raam en maakt de opnamen onbruikbaar. Dan terug naar Homekit, eigenlijk de enige echte noviteit. Ik heb mn twee puberende kinderen en een frequente ‘gast’ als gastgebruikers en die mogen inderdaad de aangesloten lampjes en de verwarming bedienen, maar doorlopende live-beelden van mn woonkamer bekijken tast mn gevoel van privacy zo erg aan dat ik er dan maar helemaal vanaf zie. En als je die ‘plus’ ook nog eens weghaalt dan zijn er ineens veel betere alternatieven, dan maar helaas nog zonder Homekit. Laatste mopperpuntje, geen flexibele voet om de camera te richten of anderzijds handig te bevestigen. Hij moet dus op ooghoogte prominent ergens neergezet worden, en zoals al gezegd, met drie lampjes is het net een kerstboom, verre van subtiele bewaking. Voor (incl aan te schaffen microSD-kaart) 300 euro per camera had ik echt iets meer bijzonders verwacht.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.