Reacties voor: Onofficiële App Store-winkel Cydia Store stopt na 11 jaar

Na 11 jaar komt er een einde aan de jailbreak-winkel Cydia Store. Beheerder Jay Freeman zorgde er jarenlang voor dat jailbreakers makkelijk apps konden installeren. Maar de jailbreak-wereld is niet meer wat het geweest is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. lekker negatief artikel. Jailbreaken is nog steeds zeker de moeite waard, en ik heb het al lang op de iPhone X. Overigens maakt het niet veel uit dat cydia stops (let op: alleen betalingen stoppen, maar geen nieuwe updates meer), want er komt een nieuwe jailbreak store aan.

    Ik kan met de jailbreak swipen over het toetsenbord zoals je kan met force touch, alleen dan zonder force touch.
    Ik kan alle youtube filmpjes kijken zonder enige advertenties en ook eventueel downloaden.
    Ik heb een dark mode voor bijna het gehele iOS systeem.
    Ik heb meer inzicht in batterij verbruik.
    Ik kan telefoon gesprekken opnemen (handig bij bedrijven en legaal als hun mededelen dat het gesprek opgenomen word)
    Ik heb andere app iconen en alle app iconen zijn rond, en veel meer leuke custom effecten en beauty.
    Ik kan makkelijk emulators downloaden om oude console spelletjes te spelen. (hoewel deze niet zo goed zijn als android)

    Maar het mooiste vind ik eigenlijk dat het gewoon mijn apparaat weer word, en niet vast zit aan de vele limieten die apple mij oplegt.

  2. Cydia is niet gestopt, het is de Cydia Store die gestopt is waardoor er geen aankopen meer kunnen worden gedaan, maar je kan Cydia nogsteeds gaan gebruiken om tweaks/apps tedownloaden alleen geen betalingen uitvoeren.

  3. Mooi dat Saurik toegeeft wat anti-jailbreakers al een paar jaar roepen.
    De opmerkingen over haat en gierigheid zijn ook veelzeggend.

  4. Waarom wil je überhaupt een iPhone als je van alles aan wilt veranderen?

  5. Jammer. Een einde van een mooi tijdperk waar ik altijd met veel plezier nieuwe tweaks installeerde en waar ik altijd mijn nieuwste thema’s aan de man kon brengen.

    Het is wel mede te danken aan de jailbreak scène dat we een hoop tweaks nu terug zien op ios. Vaak werden de populaire tweaks toegevoegd aan de volgende ios versie.

    @iSan: het geeft niet dat je dat niet snapt. Maar vergeet niet dat de jailbreak scène een hoop heeft gedaan voor ios.

  6. @iSan: Om dat ze mooi zijn. De iPhone 4 is hier een goed voorbeeld van.

  7. Mijn eerste iPhone werd pas echt leuk met Jailbreak en Cydia. Later werd het inderdaad minder belangrijk en het duurde langer. Mede daardoor zit ik nu op Android. Toch verlang ik terug naar toen.

  8. @borgqueenx: Om hier even een ding uit te pikken, waarom zou je iets wat met 3D touch kan willen doen zonder 3D touch, op een apparaat met 3D touch?

  9. Ach ja, de 1e iPhone met TURBO-sim en de Cydia store. Dat waren nog eens tijden! Dat je kon laten zien wat een iPhone allemaal kon. En waarom duurde het zo lang dat Apple dat zelf doorkreeg..

  10. Jaren heb ik mijn iPhone gejailbreakt. Maar nu is het de moeite niet meer.

  11. Wat een tijden waren dat zeg. De iPhone 4 met jailbreak om gratis apps te downloaden, een menu tevoorschijn halen door van boven naar beneden te vegen, nachtmodus, etc etc. Ik denk sinds de iPhone 6 of 6s geen behoefte meer aan gehad doordat vele opties werden toegevoegd aan IOS zelf.

  12. @Daan: je begrijpt het niet. 3d touch gaat niet weg, maar je krijgt die swipe optie erbij, naast de 3d touch.

    Jarenlang heb ik gejailbreaked, sommige tweaks mis ik nog steeds, behoefte om te jailbreaken is er dus nog steeds, maar een goede jailbreak vinden tegenwoordig is lastig voor mijn XS. De goede oude tijden.

  13. @Jeroenus: Gewoon alternatief toetsenbord installeren en je kan ook swipen. Hoef je niks voor te jailbraken hoor.

    Ik kan op m’n iPhone ook YouTube filmpjes bekijken zonder reclame en ze downloaden en opslaan met een app uit de officiële Appstore.
    Darkmode is er inderdaad helaas nog niet voor het hele OS
    Ik heb per app prima inzicht in het batterijgebruik

    Ik kan telefoongesprekken opnemen en afspelen op m’n iPhone.

    Andere app-iconen kan alleen als de maker dat heeft ingesteld. En dan word vrijwel niet gebruikt.

    Verdere tweaks en aanpassingen aan uiterlijk, kleuren en icoontjes is meer voor speelgoed en nerds. Daarvoor bestaat er Android. Ik ben blij dat die onzin niet in iOS zit.

    IK zie tegenwoordig het nut van jailbraken niet meer.

  14. Was idd een fantastische tijd. Zou het eigenlijk nu ook nog graag doen. Het is de ‘angst’ voor problemen nu ik afhankelijk ben van de iPhone (zakelijk gebruik) en de mogelijke onveiligheid die ik introduceer met een jailbreak gecombineerd met de onmogelijkheid om nog een OS update uit te voeren. Maar wat genoot ik van die tijd… Aangepaste lettertypen, logo’s, safari met meer mogelijkheden, graris apps testen voor aankoop (ja, ik koop ze zeker als ze een paar dagen bevallen), etc… Wel begrijpelijke keuze dat hij er mee stopt.

  15. Wat een tijd heb ik daar ingestoken zeg (en plezier meer gehad!) in het jailbreaken van mijn 3Gs, 4s, 5s en 6sPlus. Gaat nog wel eens wat fout, dus meerdere nieuwe installaties en ALLES weer opnieuw doen haha. Je voelt je toch een beetje een hacker, ook al lijk je er niet eens op. Respect voor alle gasten die dit mogelijk hebben gemaakt, als je de minuscule kleine cijfertjes en teksten over je scherm heen ziet schuiven als je iets installeerde vanuit Cydia. 😎
    Sinds de X heb ik niet het gevoel dat ik wil JB’n.
    Maar er is dan ook geen optie voor… en terwijl ik dit type denk ik… wat als 😋

    ‘Het was een mooie tijd’ en voel me dan ook echt even een oude … als ik dit type.

  16. Ik ben momenteel ook zonder jailbreak. En dit alleen omdat ik de nieuwste firmware wilde op m’n Apple watch.
    Ik mis het steeds minder, maarrr… Als er weer een mogelijkheid is zal ik toch weer jailbreaken. Al was het maar voor het prachtige ace el cap (ronde icoontjes). Een jailbreak is ook voor mij vooral fijn omdat je dan niet precies hetzelfde apparaat als anderen in handen hebt. Gelukkig brengen opdrachten me ook veel plezier. Hopelijk wordt er snel meer mogelijk. Is toch een beetje je eigen tweekjes maken voor dummies..
    Saurik heeft bijzonder veel betekend voor de jailbreak scène!! Toch een beetje een held van me ☺️

  17. @Jeroenus:

    volgens mij begrijp jij het niet. Het ging over een 3D touch functie

  18. Vrij negatief artikel en best vol aannames, niet ech veel research overgedaan. Cydia stopt niet.. alleen de aankoop functie is de stekker uitgetrokken, ach deze was al niet voor IOS 11 jailbreak beschikbaar vanuit cydia zelf.

    Cydia en substrate blijft gewoon bestaan want dit onderhouden vraagt weinig tijd en inspanning van Jay (saurik) en voor aankopen van tweaks zijn al tijden andere legitieme opties voor. Voor meer inhoudelijke informatie moeten mensen is op reddit/jailbreak een kijkje nemen.

  19. Mijn 1e jb was met de 3GS mooie tijd was dat en daarna, nu met mn XS vind ik het niet meer nodig, weinig meer te wensen

  20. Er was ook een app die een front foto maakte en mailde als er een verkeerde code werd ingetypt. Ook kon je iPhone met die app niet gelocked worden uitgezet.
    Ideaaaaal.
    M’n 1e jb was voor 1.1.4. Updaten en daarna unlocken. En dat na elke update als een slakkengang.

    Ook denk ik nog vaak aan dat als je onder 20% batterij had, eigenlijk niks meer kon, geen internet, geen foto maken e.d.
    Maf

    Soms was cydia best leuk idd.

  21. Heel erg jammer! Cydia is echt een icon van de jailbreak scene. Mensen die zeggen dat jailbreaken niks meer toevoegd. Kijk deze video. Hier staan veel jailbreak tweaks in die echt nuttig zijn.

  22. @johannes: Wauw! Ik zou bijna weer gaan jailbreaken als ik de mogelijkheden zie. Ook ik was een fanatiek jailbreaker vanaf de iPhone 3G t/m de 6. Daarna werd ik tevreden genoeg om ermee te stoppen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.