Reacties voor: Cydia Store: meer screenshots en concurrenten (jailbreak)

De Cydia Store staat op het punt om te worden gelanceerd. Aanvankelijk zal het aanbod niet groot zijn en betalen met PayPal volgt ook pas later.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Maar ik snap het niet. Als je zo’n app gekocht hebt, en er komt een nieuwe firmware update dan ben je die app toch weer kwijt? En dat is toch zonde?

  2. Tja,ik denk dat Cydia gebruikers nou niet de typische software kopers zijn….die zullen eerder op zoek gaan naar een torrent.

  3. @Piet: dat denk ik ook. Als ze het daarna ook via cydia moeten kopen zullen ze de bestanden wel handmatig gaan toevoegen via ssh.

  4. Je hebt een programma in cydia dat AptBackup heet daarmee kan je de apps uit cydia backupen als het ware. Als je update met nieuwe fw en je download AptBackup weer uit cydia en je drukt op restore dan heb je alle apps weer terug uit cydia.

  5. Origineel geplaatst door Robin
    Maar ik snap het niet. Als je zo’n app gekocht hebt, en er komt een nieuwe firmware update dan ben je die app toch weer kwijt? En dat is toch zonde?

    Misschien wordt hetzelfde principe gehanteerd als in de Appstore: eenmaal gekocht, altijd naderhand gratis opnieuw te herdownloaden?

  6. Het mooie van Cydia was altijd dat het gratis was. Ik zie het zo gebeuren dat voor iedere scheet weer een euro neergelegd moet worden (zie AppStore), slechte zaak!

  7. Dit heeft zijn waarde, alwas t maar dat Apple gaat nadenken over t appstore beleid.

  8. @Jasper:Nee das geen slechte zaak.. Ik betaal al te graag voor Cydia Apps, met als reden dat Cydia Apps meer met t systeem kunnen en de SDK aan zn laars lapt.. Maar betalen is prima, hardstikke goed zelfs. (Kan die reclame er hopelijk uit)

  9. Dat, in combinatie met de term ‘rogue’ klinkt alsof je er als gewone gebruiker maar beter vandaan kunt blijven.

    Dat is toch ook zo? Afgezien van het feit dat Apple’s toelatingsproces sterk verbeterd kan worden, geeft het wel een bepaalde zekerheid als een app uit de App Store komt.

  10. Er zijn al best wat Cydia-apps waarbij je een licentie moet kopen, nu kan het centraler geregeld worden en weet je vóór het downloaden of het betaald is of niet.

  11. Origineel geplaatst door Jasper
    Het mooie van Cydia was altijd dat het gratis was. Ik zie het zo gebeuren dat voor iedere scheet weer een euro neergelegd moet worden (zie AppStore), slechte zaak!

    Ik neem aan dat jij ook gratis werkt voor je baas?

    Denk nou even logisch na: ontwikkelaars moeten investeringen doen om te kúnnen ontwikkelen (in mijn geval tussen de € 700 en € 800), en daarna moeten ze nog tijd hebben/vrijmaken om te ontwikkelen. En tussen dat alles door vinden ze het – net als gewone mensen – fijn om in een huis te wonen, een bureau te kopen om de Mac op te zetten, drie keer per dag wat te eten hebben, en de energierekening (van de Mac) te kunnen betalen.

    Iedereen doet net alsof alle applicaties gratis zouden moeten zijn, maar waarom is dat? Omdat het niet tastbaar is, zoals een ijsje? Maar waarom betaal je wel maandelijks voor je internetbankieren? Heb jij een tastbare versie ervan gekregen? En kan jij je besturingssysteem ook aanraken?

    Edit: on-topic vind ik dit een prima ontwikkeling, ik heb namelijk wel een aantal ideeën voor applicaties die Apple waarschijnlijk weigert. Eerst dacht ik erover om zelf een licentiesysteem op te zetten, maar dit is natuurlijk (voor mij als ontwikkelaar en voor de gebruiker) veel handiger, duidelijker en efficiënter.

  12. ik hoop toch dat iemand nu een echte navigatie uitbrengt, het mag dan nog eens 30 euro kosten, ‘k zou hem direct aanschaffen, en als apple later dan komt met een andere versie laat ik die uit protest links liggen!

  13. @Jonathan Hogervorst:

    zegt de man die op zijn BTW-nummer wacht om dan meteen van het teruggave-systeem te profiteren 🙂

  14. Origineel geplaatst door kal_el
    ik hoop toch dat iemand nu een echte navigatie uitbrengt, het mag dan nog eens 30 euro kosten, ‘k zou hem direct aanschaffen, en als apple later dan komt met een andere versie laat ik die uit protest links liggen!

    een navigatiesysteem à la tomtom wat echt werkt mag voor mijn part 100 euro kosten (met offline mappen, geen google-maps gedoe)… ALS het werkt.

  15. Origineel geplaatst door albir
    @Jonathan Hogervorst: zegt de man die op zijn BTW-nummer wacht om dan meteen van het teruggave-systeem te profiteren

    Dat klopt, ik kan straks ruim € 100 terugkrijgen van de BTW die ik betaald heb over mijn investeringen. Daarna moet ik inkomstenbelasting betalen, en zal mijn kinderbijslag vanaf mijn zestiende worden opgeheven. Volgens mijn berekeningen houd ik in pure cash 40% van de verkoopprijs over, als er 40% (Europa-regeling) naar Apple is en over de resterende 60% 35% naar de Belastingdienst gaat. Dus voordeel heb ik er echt niet aan hoor.

  16. Een aantal ontwikkelaars zullen de overstap naar de cydia store maken ivm Apples beleidsbepalingen en ze houden meer geld aan hun app over. Op zich een goede ontwikkeling.

    Btw 100 euro voor een navigatie app?? Beetje duur!! Voor 100 euro heb je een prima tomtom INCL software en kaarten!!!! Maw tomtom hoeft in dit geval alleen maar software te verkopen, geen apparaat geen distributie geen winst afdrag voor leveranciers… Vind max 50 euro een prima prijs 🙂

  17. Wat een gezeur over die mini prijsjes.
    Hebben jullie wel eens gekeken wat je betaald voor Symbian software voor op zo’n fijne E71 bijvoorbeeld.
    Je betaald veel en veel meer en vaak zit er een gebruiklimiet van 12 maanden aan.

    Geo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.