Reacties voor: Cydia Store heeft tot nu toe 210.000 dollar opgeleverd

Vierenhalve maand geleden ging de Cydia Store van start met de applicatie Cyntact. Inmiddels zijn er 53.000 applicaties verkocht en heeft bedenker Jay Freeman een omzet gedraaid van zo'n 210.000 dollar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Ze verdienen het, na al wat ze hebben gedaan om de gewone man een kans te bieden.

  2. Het gebrek aan Push-functionaliteit en al wat ik inmiddels al gekocht heb in de Apple App Store, is voor mij de reden om m’n iPhone niet te jailbreaken. Mocht ik dit een jaar van de voren geweten hebben, dan zou ik dit waarschijnlijk wel gedaan hebben. Maar ondanks dat heb ik geen spijt dat ik de ‘gewone’ gebruiker uit hang.

  3. Frank;
    Hoezo verlies je je Push en al gekochte apps? Push ‘verlies’ je alleen maar als je je iPhone hacktivate, wat alleen nodig is bij het unlocken van je iPhone. Over het verliezen van je apps heb ik nog nooit gehoord…

  4. @Frank:
    Die push functionaliteit verlies je alleen als je ‘m unlockt, niet met een ‘simpele’ jailbreak. Ook verlies je je in de AppStore gekochte apps niet. Dus als dat je enige bezwaren zijn is er niet echt een reden om het niet te doen 😉

  5. Ik ga ook maar m’n eigen App Store maken.

  6. @DouweM: dat neemt niet weg dat jailbreaken in wezen niet veel boeiends brengt, ik had mijn iPhone gejailbreaked en heb het ongedaan gemaakt omdat het in mijn optiek vrij weinig toevoegde. Een applicatie om bv YouTube video’s op.te slaan snap ik dus echt niets van, YouTube werkt toch zeker altijd? Thema’s (*board) heb ik ook niets mee is me te rommelig! Ga zo maar door… Al die jailbreak dingen zijn grappig maar niet boeiend genoeg in mijn optiek, zeker niet zinds os3!

  7. @Taco:Euh over die YouTube. Volgens mij werkt YouTube niet zonder internet dus als je die filmpjes wil tonen kan je ze gwn op je iPod downloaden en voilà, zo heb je geen wifi nodig.
    Ikzelf heb wel nog nooit gekocht bij de cydia store.

  8. @Nicolas: tja misschien is dat dan handig voor iPod peoples, maar ik dacht een beetje vanuit iphonegebruik.

  9. Origineel geplaatst door Taco
    @DouweM: dat neemt niet weg dat jailbreaken in wezen niet veel boeiends brengt, ik had mijn iPhone gejailbreaked en heb het ongedaan gemaakt omdat het in mijn optiek vrij weinig toevoegde. Een applicatie om bv YouTube video’s op.te slaan snap ik dus echt niets van, YouTube werkt toch zeker altijd? Thema’s (*board) heb ik ook niets mee is me te rommelig! Ga zo maar door… Al die jailbreak dingen zijn grappig maar niet boeiend genoeg in mijn optiek, zeker niet zinds os3!

    SBsettings is toch wel veruit de belangrijkste reden om te jailbreaken, kan echt niet meer zonder…cycorder voegt ook degelijk wel wat toe!

  10. @DouweM: @Yada: Bedankt voor je reactie.. Ik zal me er eens in verdiepen.

  11. De jailbreak maakt mijn iPhone 3G merkbaar trage. Dat zou misschien in theorie niet zo mogen zijn, maar ik merkte het iedeere keer echt wel. Jammer, geen jailbreak voor mij :p

  12. Origineel geplaatst door MeneerDuck
    De jailbreak maakt mijn iPhone 3G merkbaar trage. Dat zou misschien in theorie niet zo mogen zijn, maar ik merkte het iedeere keer echt wel. Jammer, geen jailbreak voor mij :p

    ik had het zelfde dit is voor mij ook een van de redenen om niet meer te jailbreaken. En tot nu toe heb ik ook niet het idee dat ik iets mis.

  13. Yourtube doet ‘t zelfde als gratis mxtube? Makkelijk geld verdienen :p

  14. Of je iPhone trager wordt na jailbreaken hangt totaal af van de applicaties die je toevoegd. Ikzelf zie geen verschil. Ik heb een jailbreak vooral voor applicaties zoals de agenda op het lockscreen, SBsettings, SMS vanuit eender welke applicatie, Cycorder, MXtube, Catagories waardoor je mappen kan aanmaken met applicaties.

  15. Ik heb mijn jealbreak er weer vanaf gehaald. Mijn Iphone 3G werd veel te traag. Ik heb drie pogingen gedaan, nu blijft hij schoon!

  16. Ik denk dat ik zonder jailbreak geen iphone meer zou nemen.. sbsettings,winterboard,openssh,bitesms,no rotation. Zaken die Apple eigenlijk in de software zou moeten implementeren.
    Ik heb nou niet echt het idee dat mijn 3GS er veel trager van wordt.

    Jailbreaken geeft veel extra mogelijkheden..wil je die niet dan is jailbreaken overbodig.

    Ik ben dus eeeerg blij met Cydia.

  17. @Jo: Waarschijnlijk heb je hem ook unlocked. Daar wordt je iphone *iets* trager van maar dat is amper merkbaar.

    Van een jailbreak wordt je toestel niet trager tenzij je animerende skins ofzo gaat gebruiken met winterboard.

  18. Hoef ook geen jailbreak, heeft ook niet echt een meerwaarde voor mij al die fratsen, vooral nu met OS 3.0 heb ik er helemaal geen behoefte aan.
    @Nicolas, klopt, voor youtube heb je internet nodig, maar niet perse Wifi hoor. En ik heb bijna overal in Nederland internet.

  19. @Yada: Behalve dan dat het illegaal is en je je garantie kunt verliezen…

  20. Met de standaard YouTube app download je in lage kwaliteit over Edge/3G. Alleen in hoge kwaliteit kan met Wifi. Met MxTube en YourTube kun je *altijd* de hoge kwaliteit video downloaden en bekijken. 3G is daar snel genoeg voor.

    Daarnaast wil ik soms een filmpje opslaan zodat ik het later aan anderen kan laten zien. Als ik dan eerst weer de moeite moet doen om hem weer te downloaden dan is het moment al voorbij. Wachten sucks, zeker als je iets aan iemand anders wil laten zien.

  21. @Erp: Jailbreaken en unlocken is in Nederland niet illegaal. Waar haal je die wijsheid vandaan? Welke wet maakt het illegaal?

    Garantie is een ander verhaal en staat ook los van de jailbreak want als jouw accu op is of wat dan ook dan heb je daar toch geen garantie voor. Ik zou hem zowieso totaal cleanen en recoveren zodat ik geen prive data op m’n phone heb staan als ik hem terug zou brengen voor reparatie. Die gasten neuzen wat af in telefoons te schandalig.

  22. @Ramon Smits: Misschien is het in NL niet illegaal maar ongevaarlijk is het niet. Unlocken zou ik niet doen omdat je dan je push kwijt bent. Zou ik geen seconde meer willen missen!

    En je kunt cleanen tot je een ons weegt: er blijft voor Apple genoeg te zien om vast te stellen dat je hebt gejailbreakt. Mochten ze dit willen dan kappen ze op dat moment met je garantie. Op dat moment wordt het jouw woord tegen dat van Apple. Kun je weer een brief gaan schrijven naar Felix Murders…

    Waarom zou je het ook doen? Ik lees alleen maar problemen over instabiele iPhones na een JB. Ik heb het zelf met mijn oude 2G gedaan en was er na een maandje echt helemaal gaar van (zal wel aan mij liggen, naturlijk). Nu met 3.0 is er gewoon geen reden meer om het überhaupt te doen.

    Ik zou sowieso geen paypal of CC betalingen doen aan Cydia. Straks blazen ze van dat geld ergens een bankgebouw op, weet jij veel? 😉

  23. Ik heb nog wat redenen voor jailbreak op m’n 3gs:status notifier. Nu moet ik m’n iPhone niet meer unlocken om te zien of ik eens mail,sms,gemisTe oproep enz heb. Komt mooi bovenaan in het balkje. Een andere reden is offline maps. Ik ga binnenkort op reis en kost daar 13eur/MB dus nu heb ik offline heel het land erop staan en kan ik navigeren met xgps of gewoon Maps gebruiken om te zien waar ik zit en met kompas. Er zijn nog wel een paar dingetjes maar die zijn al opgesomt.

  24. Origineel geplaatst door Erp
    En je kunt cleanen tot je een ons weegt: er blijft voor Apple genoeg te zien om vast te stellen dat je hebt gejailbreakt.

    enige bron? Na een restore blijft er volgens mij niets over. OS wordt volledig weer van scratch gedumped op je iPhone. Of ben ik verkeerd?

  25. @Erp:
    Ik heb tot nu toe 2 keer een ex-gejailbreakte iPhone bij T-Mobile ingeleverd, nooit problemen mee gehad. Na een restore en een full swipe is er niks meer van over, ze gaan heus niet zo veel moeite doen om m’n garantie te ontnemen…

  26. @Yada: waarom ging je JB iphones steeds kapot dan? Met mijn non-JB is niks mis…

  27. Heb je een iphone, kan je niet filmen .. onvoorstelbaar ! Terwijl ik dat met m’n ‘oude’ Palm wel kan. Voor mij de reden om te jailbreaken. M.a.w. elke telefoon kan tegenwoordig filmen maar een 3g niet .. nu dus wel.

  28. Dag er legitieme redenen zijn om te jailbreaken, net zoals er legitieme redenen zijn dat niet te doen, is bekend.

    Vreemd is echter dat er allerlei vage suggesties en zelfs apekool verkocht wordt. Waarom doen mensen dat? Is dat fanboyisme, stockholm syndroom of mensen met andere belangen?

    – Behalve dan dat het illegaal is en je je garantie kunt verliezen
    – Misschien is het in NL niet illegaal maar ongevaarlijk is het niet
    – er blijft voor Apple genoeg te zien om vast te stellen dat je hebt gejailbreakt. Mochten ze dit willen dan kappen ze op dat moment met je garantie
    – Ik lees alleen maar problemen over instabiele iPhones na een JB
    – Ik zou sowieso geen paypal of CC betalingen doen aan Cydia. Straks blazen ze van dat geld ergens een bankgebouw op, weet jij veel?

    Stuk voor stuk valse suggesties!

  29. @Gijsbert Zwart: Met een 3G kun je niet filmen omdat de hardware hier niet op gemaakt is. Hoe kom je daarbij? Met een JB kun je nog steeds niet filmen hoor. Die 8 fps knutsel dingen zijn niet om aan te zien. Dus tja…

    En fijn dat je dat met je Palm kunt: heerlijk ding moet dat zijn. Raar dat de Pre ook niet kan filmen… Die Palm toch.

  30. Zo Erp, jij kan sympathiek uit de hoek komen. Overigens schreef ik niet dat het door de hardware komt.
    Vriendelijke groeten.

  31. @Arnold
    Kan het zijn dat je na een JB minder bereik hebt dan? Het vreemde is namelijk dat ik een 3GS met JB heb (GH) die minder (streepjes)bereik geeft dan een 3G zonder JB (zelfde provider) op dezelfde plek… Ik heb het weleens gelezen maar het kan ook een spookverhaal zijn..

  32. @Vano: Dat is echt een spook verhaal. Er is altijd een verschil tussen mobieltjes al zijn ze van dezelfde makelij. Daar zijn ook verschillende redenen voor. Antenne gevoeligheid voornamelijk en met welke mast je op dat moment contact hebt

  33. Origineel geplaatst door Erp
    @Ramon Smits: Misschien is het in NL niet illegaal maar ongevaarlijk is het niet. Unlocken zou ik niet doen omdat je dan je push kwijt bent. Zou ik geen seconde meer willen missen!En je kunt cleanen tot je een ons weegt: er blijft voor Apple genoeg te zien om vast te stellen dat je hebt gejailbreakt. Mochten ze dit willen dan kappen ze op dat moment met je garantie. Op dat moment wordt het jouw woord tegen dat van Apple. Kun je weer een brief gaan schrijven naar Felix Murders…Waarom zou je het ook doen? Ik lees alleen maar problemen over instabiele iPhones na een JB. Ik heb het zelf met mijn oude 2G gedaan en was er na een maandje echt helemaal gaar van (zal wel aan mij liggen, naturlijk). Nu met 3.0 is er gewoon geen reden meer om het überhaupt te doen.Ik zou sowieso geen paypal of CC betalingen doen aan Cydia. Straks blazen ze van dat geld ergens een bankgebouw op, weet jij veel?

    Het word steeds leuker! Illegaal? Apple blijft t altijd zien? Alleen maar problemen? Blazen een bankgebouw op?!?! Dat laatste vooral.. Jij weet echt niet waar je het over hebt. Nee niet illegaal, nee Apple blijft het NIET zien, ik heb geen problemen met een JB-iphone, en doe niet alsof mensen met interesse in technologie terroristen zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.