Reacties voor: Cydia na 86 uur weer volledig bereikbaar (jailbreak)

Cydia is na een downtime van 86 uur terug online. De alternatieve App Store werd getroffen door een storing bij Amazon EC2, de online opslagdienst van Amazon.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Kwam er gister avond pas achter en las vanmorgen op Twitter dat hij al weer online was 🙂

  2. Ik heb er ook geen last van gehad

  3. Weltrusten saurik 🙂

  4. Ik kan nog steeds tetherme er niet op krijgen.

  5. (Red.) Verwijderd: off-topic en irrelevant.

  6. Het is eindelijk gelukt. TetherMe staat er weer op.

  7. Oja er bestond nog iets als een jailbreak… Al tijdje niet gedaan zal ik voor de lol maar weer eens doen 😛

    Verder blij voor de rest 😉

  8. Grappige dude, die saurik, met z’n jaren ’70 haar 🙂

  9. Toen de storing begon had ik net mijn iPhone 4 naar 4.3.2 geschopt en voorzien van een jailbreak. jammer dat ik mijn JB apps niet kon installeren maar niet het einde van de wereld. Gelukkig functioneert alles nu weer 😀

  10. Dat is echt een vette storing geweest. Petje af voor Jay dat hij al die tijd er bovenop heeft gezeten, al lag het helemaal niet aan hem!

  11. nou begrijp ik waarom ik gister mijn JB niet af kon maken.
    Balen, want ik ben nu weer opnieuw begonnen. … herste … herinstallatie … opnieuw JB … installeren van JB-apps – restore (nogmaals) … alle apps weer op z’n plaats terug (tijdrovend klusje).
    JB-en is nog steeds geen eenvoudige zaak.

  12. Ik kon al gister middag gebruik maken van cydia?

  13. Origineel geplaatst door Ruben
    Ik heb er ook geen last van gehad

    Gelukkig maar, fijn dat je ‘t even meldt. Mijn dag kan niet meer stuk!

  14. @Alfred: Eh nee, zo werkt het dus niet. Amazon biedt een dienst aan waarmee je apps en cloudservices kunt bouwen en op die dienst leveren ze een bepaalde availability. Amazon is echter nooit en te nimmer verantwoordelijk voor de apps en cloudservices die haar klanten zoals Saurik maken noch voor de availability van die services. De klanten zoals Saurik zijn zelf geheel verantwoordelijk voor hun eigen apps en eigen services en niemand anders!

    Deze storing laat dan ook heel erg mooi zien wie wel alles goed op orde heeft en wie er maar wat bij aan lopen te prutsen. Dat laatste is nogal een gevaar, iets wat we in 1999-2000 al eerder hebben gezien en wat de dotcom bubbel is gaan heten. Wat Saurik hier laat zien is dat ie wellicht erg goed is op jailbreak gebied maar nog heel wat te leren heeft qua systeembeheer en Amazon EC2 in het bijzonder. Er zijn namelijk zat bedrijven die in het zelfde datacenter actief waren maar nergens last van hadden. Zij hebben hun systemen goed ingericht. Bij enige downtime verhuisd de boel naar elders binnen EC2 of zelfs buiten Amazon. Die tools en middelen stelt Amazon zelf beschikbaar aan haar klanten. Een goeie setup vooraf bespaart je al dat gedoe bij een calamiteit. Kun je lekker doorslapen ipv in stukjes van anderhalf uur.

    Het kan best zijn dat de hogere kosten je dwingen om af te zien van bepaalde redundantie. Tja, dat kan en dat is ook niet erg. Als de boel down gaat meldt dan gewoon dat het een design keuze is vanwege de kosten en dat het helaas niet anders kon. Dat komt tenminste professioneel over. De klaagzang van de diverse partijen waaronder Saurik zijn echter buitengewoon onprofessionalistisch. Het is hun eigen schuld dat hun services plat lagen, niet die van Amazon. Maar ja, verantwoording nemen doe je tegenwoordig natuurlijk niet, afschuiven is het devies :X

    Een paar links die er wat verder op in gaan:
    http://www.bluegecko.net/uncategorized/ec2-outage-reactions-showcase-widespread-ignorance-regarding-the-cloud/
    http://broadcast.oreilly.com/2011/04/the-aws-outage-the-clouds-shining-moment.html

    Leuk dat cloudcomputing maar je gegevens bij dit soort prutsers stallen levert je dus hele grote problemen op qua betrouwbaarheid en warschijnlijk ook qua beveiliging.

  15. Na de JB van een wat oudere 3Gs een maand geleden zie ik nog steeds ‘This device is in the pending TSS queue.’ in groene letters in Cydia staan. Dit zou toch maximaal een week moeten duren? Iemand een idee?

  16. Hey Saurik,
    A job well done!
    Good night 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.