Reacties voor: CTRL+Console wil Final Cut, Premiere en Lightroom naar iOS brengen

CTRL+Console wil Final Cut Pro, Adobe Premiere en Lightroom op de iPad en iPhone toegankelijk maken. Het Kickstarterproject heeft moeite om voldoende geld binnen te halen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Een nogal misleidende titel… Het artikel doet lijken of Adobe en Apple met iOS versies van de software pakketen komen, of dat CTRL+Console er voor zorgt dat de bestaande pakketen nu op magische wijze op iOS draaien.

    De app voegt knoppen en controls toe, zodat je niet met de muis en toetsenbord aan de slag hoeft. Tangent heeft al een soortgelijke app voor kleurcorrectie in Color:

    https://itunes.apple.com/gb/app/vwave-lite/id396656811?mt=8

    Of van Adobe voor Photoshop:

    https://itunes.apple.com/nl/app/adobe-nav-for-photoshop/id426614130?mt=8

    Dit idee is hetzelfde principe. En imo werkt dat helemaal niet zo fijn, omdat je tactile feedback mist. Als ik aan het werk ben kijk ik op mijn schermen en voer ik toetsencombi’s uit zonder daarbij op het toetsenbord te kijken. Dat gaat veel lastiger bij de iPad/iPhone. Omdat je niet blind kan voelen waar je bent. Het is leuk om even mee te spelen, maar ik denk niet dat dit mijn werk echt gaat versnellen, al ben ik wel benieuwd om de app uit te proberen.

  2. Erg goed concept.
    Kijk ook een naar Actions
    getactionsapp.com

  3. Keypad app. Je eigen combinaties maken voor alle apps. Op de site staan gratis downloads voor final cut etc.

  4. @Jeroen Diks: Jeroen, je hebt gedeeltelijk gelijk. Wanneer je een paar keer met Adobe NAV (Photoshop add-on op de iPad) hebt geoefend, blijkt het wonderwel goed te werken omdat de functies die op de iPad getoond worden dusdanig groot zijn in vergelijking met hetgeen op je desktop ziet, je ze bijna blindelings kunt benaderen.
    Ik ben wel heel benieuwd waar ze uiteindelijk mee komen.
    Dat het geen volledige Lightroom of Final Cut zal worden maf duidelijk zijn.

  5. Dit soort controllers worden nu al toegepast op MainStage en Logic d.m.v. TouchOSC. Het voordeel hiervan is dat je je eigen layout kunt maken en kunt leren aan het programma. Het is tevens erg goedkoop. Alleen volgens mij wordt dit protocol nog niet ondersteund door FCP e.d.

  6. Titeltip:
    Final Cut, Premiere en Lightroom bedienen met iPad

  7. @Gonny: Okee, ik ken(de) jullie regels voor een titel niet, maar is jouw voorbeeld nog binnen 3 regels?

  8. Waarom niet het woordje bediening tussen lightroom en naar?

  9. @Jeroen Diks: Dat kan. Ik sta open voor betere suggesties. Omdat een titel niet 3 regels lang kan zijn, lukte het me niet om een titel te maken die de complete inhoud van het artikel zo goed mogelijk omvat.

  10. @Ron E: Te algemeen. We hebben als regel dat het product of de dienst in ieder geval een keer genoemd moet worden. Anders zie je aan de titel nog steeds niet waar het over gaat. Dan heb ik liever: ‘Nieuw Kickstarter-project CTRL+Console wil bediening van Final Cut Pro, Adobe Premiere en Adobe Lightroom via iOS mogelijk maken’.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.