Reacties voor: CSS-animaties maken Flash op de iPhone overbodig?

WebKit heeft CSS-animaties mogelijk gemaakt, waardoor je op de iPhone ook Flash-achtige effecten kunt zien. Maar een echte vervanger van Flash is het nog niet.
Lees het complete artikel โ†’ CSS-animaties maken Flash op de iPhone overbodig?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Ziet er idd erg leuk uit!
    De knipperfunctie linkt trouwens naar de vallende bladeren ๐Ÿ˜‰

  2. Ik vind het prachtig om te zien dat er van alles ondersteund wordt, maar dit vergelijken met flash is een naar mijn mening een rare kronkel bij apple. Of wie dit dan ook zo stelt. Dit artikel geeft het ook al aan, flash is anders en zeker voor de ontwikkelaar.
    En de ontwikkelaars draait het toch om. Een grafische freelancer die sites ook uitwerkt zal liever beeldend werken dan alleen code.

  3. CSS-animaties zijn een vetkewl idee. Veel handiger dan Flash, en overbodig te zeggen ook veel handiger dan Javascript, Zelfs als je een framework als script.aculo.us gebruikt. Helaas moet het weer in een browser-specifieke implementatie… Op die manier komen we natuurlijk nooit verder met de webstandaarden.

  4. WTF zijn Counter-Strike: Source animaties??? ๐Ÿ˜›

  5. Er zijn al spellen in Safari.app die op CSS en JS draaien met functies die je ook met Flash zou kunnen maken. Flash is zwaar en maakt onnodig gebruik van veel processor kracht.
    Vimeo moet gewoon niet zeuren en net als UStream een eigen player uitbrengen.

  6. @Maarten: Veel handiger dan flash is meer een mening dan feit. En flash is in principe ook een webstandaard omdat het altijd vanuit de flashplayer komt.

  7. Origineel geplaatst door LuBJe
    WTF zijn Counter-Strike: Source animaties???

    Haha, neen,de afkorting is denk ik Cascade Style Sheets. Als uk me niet vergis tenminste. ๐Ÿ˜‰

  8. Een grafische freelancer die sites ook uitwerkt zal liever beeldend werken dan alleen code.

    Flash is ook met code …

    Maar Flash vergelijken met dit is idd onlogisch, er zijn miljoenen dingen die je met animated css niet kan wat je met flash wel kan … Maar het is een leuk alternatief voor diegenen die ook een aparte iPhone-site willen met toch een beetje effect.

  9. @Jru:

    Ja flash is een standaard. Het gaat er alleen om dat er draagvlak voor een standaard is.
    CSS is ook een standaard, maar blijkbaar op dit moment nog geen standaard om vaak te gebruiken voor animaties.
    Er is altijd plaats voor wat concurrentie toch?

  10. @LuBJe: Lollig? CSS staat voor Cascading Style Sheets: http://nl.wikipedia.org/wiki/Cascading_Style_Sheets

    Verder lijkt het me wat overdreven om dit een “alternatief” op Flash te noemen, Flash is toch heel wat meer. Ik blijf het jammer vinden, zelfs de eerste iPhone werd neergezet als een “internettoestel”, waarom dan geen Flash en eventueel Java-ondersteuning? We zullen zien, ik heb er wel vetrouwen in dat Adobe er iets leuks van maakt :)…

  11. Dit ideetje met die vallende bladeren stond al voor juli 2008 op de site van Apple. Dit is absoluut niet nieuw. Ga maar kijken bij de developer site van Apple, bij webapps.

    Dit is CSS3 en tot op heden werkt Internet Explorer met – geloof ik – CSS1.5. Het heeft dus gewoon geen zin om hier iets mee te maken voor desktops. Maar als je iPhone sites aan het maken bent is het leuk om gebruik van te maken.

  12. @iedereen die meent dat CSS-animaties geen alternatief zijn voor Flash:

    http://www.youtube.com/watch?v=sHLaHGxIzb4

  13. Ik vind die animaties in CSS niet goed. Ik houd er gewoon niet van. Flash kun je tenminste nog blokkeren, maar dat wordt bij CSS al lastiger.

    CSS maakt Flash niet overbodig omdat vrij weinig sites daarvan gebruik zullen maken. Alleen de actueelste browsers zullen CSS 3 ondersteunen en dat zal maar een heel klein deel van alle internetters zijn. Daarnaast zijn er veel sites die al gebruik maken van flash en dat is nu juist het probleem van de iPhone.

    Safari 4 ondersteunt trouwens ook al CSS 3 incl. animaties. ๐Ÿ˜‰

  14. Moet je deze pagina is bekijken op de iPhone!

    coverflow effect!

  15. Ik denk dat flash vooral om video blijft hangen. ANimaties kunnen idd al veel met CSS en JS technieken verkregen worden. Dus waarom niet doen dan ๐Ÿ˜‰

    Maar video is nog steeds belangrijk (Vimeo, ustream), dus het zou wel mooi zijn om dat soort dingen toch te bekijken op de iPhone. Ook Slideshare is erg handig af en toe om even te bekijken.

  16. Flash is gewoon te lomp voor de iPhone (of voor een mac). De CPU Utilization is veel te hoog.

    En persoonlijk zie ik flash liever gaan dan komen. Too much ad crap

    Flash is het gevolg van de browseroorlog. Flash was toen een uitkomst omdat je met 1 codebase dezelfde functionaliteit op de diverse browsers kreeg.

    Nu zijn er genoeg alternatieven en is javascript nu snel genoeg om als een van de alternatieven gezien te worden

  17. @Alfred: Ik wist het maar toch bedankt ๐Ÿ™‚

    @Chupachup:
    Was idd lollig bedoeld. Was denk ik wel te zien aan de smiley met het uitstekende tongetje. Maar je zal wel te snel gelezen hebben.
    Gebruik CSS zelf ook op m’n site..

  18. Alleen de vallende bladeren zijn leuk, de rest is vrij gaar. Om dit te vergelijken met flash? no way. Erg cheap van apple dat ze geen flash vrijgeven voor op de iPhone, en zich verschuilen achter diverse smoesjes.

    Embedded media werkt natuurlijk ook niet op de iPhone, dus we zijn helaas afhankelijk van dit soort scripts om het enigzins aantrekkelijk te maken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.