Reacties voor: Critici noemen Apple’s claim over verliesdraaiende reparaties ‘absurd’ en ‘misleidend’

Apple beweert niets te verdienen aan reparaties
Apple beweerde gisteren geen winst te maken op reparaties, maar daar denken enkele critici anders over. Het bedrijf neemt kosten van reparatieprogramma's ook niet mee in hun statement.
Daniel Vischjager -

Reacties: 12 reacties

  1. Om nou ontwerp fouten erbij te betrekken als extra gemaakte kosten is natuurlijk wel een beetje scheef.

    Die zouden niet bij de reparatie kosten horen.
    Het is een modificatie door slecht ontwerp.

  2. Niets verdien aan de reparaties laat mij niet lachen. Toen het vervangen van de iPhone batterij plots met daalde naar 29 euro vorig jaar en enige tijd later terug de normale prijs heeft, slikken die meer dan genoeg winsten op.

  3. Apple en geen winst maken zijn twee dingen die elkaar niet goed kunnen verdragen…

  4. Hele slechte pr dit. Iedereen weet dat bij Apple niets voor niets is. Het richt alleen maar meer aandacht op Apple als grote graaiende multinational.

  5. @Freaky: Het zijn we kosten die gemaakt worden door Apple voor het repareren. Dus vanuit Apple wel. Ze zeggen ook allleen dat op alle reparaties bij elkaar geen winst gemaakt wordt.

  6. Haha apple en geen winst .. wat een wonder 😂😂😂😂

  7. Is dit een teken dat Apple-management nu definitief uit bankiers bestaat? Van die types die zichzelf echt geloven als ze zeggen dat ze marktconform geld verdienen. Dan begrijp ik dat ze met droge ogen beweren niets te verdienen aan reparaties. Ze bedoelen dat ze in verhouding tot hun andere inkomsten er zo weinig aan verdienen, dat het geen naam mag hebben. En echt, ze menen heus wat ze zeggen. Repareren kost ze bijna geld, zo weinig is het. Net bankiers.

  8. Mijn ervaring met het laten vervangen van een batterij (iPhone) is dat Apple nauwelijks duurder was dan andere serieuze aanbieders (beunhazen zijn er altijd). En ze hebben snel en professioneel werk geleverd, van ophalen tot afleveren. Helaas niet meer voor €29, dat was 2018 (en die €29 was zeker niet kostendekkend).

  9. Louis Rossmann kon natuurlijk niet achterblijven met zijn reactie:
    https://www.youtube.com/watch?v=9YVTXG5-8h0

  10. Sorry hoor maar je kunt de reparateur op de hoek niet met Apple vergelijken. Ik heb nu meerdere mensen ontmoet die kwaad waren op Apple omdat ze bij een amateur een scherm voor 90€ hebben laten vervangen. Dat is natuurlijk gewoon een Ali lcd scherm die ze in je dikke XS Max drukken. Dus dat een OLED scherm flink duurder is en een uurtarief voor Apple toch al gauw richting de 50-60€ kosten gaat geloof ik zeker. Alles meegerekend zal er zeker een marginale winst gemaakt worden. Wat weer in R&D en training voor nieuwe producten gestoken wordt. Apples medewerkers leren geen iPhones repareren van Ifixit hoor😉

  11. Afgelopen week nog in Apple store geweest in Den Haag. iPad Pro uit 2018 is gebogen maar alles werkt nog. Niet te repareren omdat alles gelijmd is. Dus moet vervangen worden. Volle mep…maar goed valt onder verzekering. Ze vervangen product en nemen oude iPad in. Die wordt voorzien van nieuwe case en gaat vrolijk de refurbished pile op. You bet your freaking ass dat dit gedaan wordt. Wordt mega veel mee verdient.

    Om bij normale reparaties de kosten van de terugroepacties op te tellen is natuurlijk echt absolute misleiding van je cijfers.

  12. Origineel geplaatst door Mike
    Afgelopen week nog in Apple store geweest in Den Haag. iPad Pro uit 2018 is gebogen maar alles werkt nog. Niet te repareren omdat alles gelijmd is. Dus moet vervangen worden. Volle mep…maar goed valt onder verzekering. Ze vervangen product en nemen oude iPad in. Die wordt voorzien van nieuwe case en gaat vrolijk de refurbished pile op. You bet your freaking ass dat dit gedaan wordt. Wordt mega veel mee verdient.

    Om bij normale reparaties de kosten van de terugroepacties op te tellen is natuurlijk echt absolute misleiding van je cijfers.

    Je spreekt jezelf enorm tegen. Je iPad 2018 is eind 2019 onder garantie door Apple vervangen met een nieuwe iPad.

    Hoe komt je iPad trouwens zo krom? Lekker op gezeten misschien en Apple mag het gratis voor je oplossen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.