Reacties voor: Creative Commons-oprichter: ‘Apple censureert supportforum’

Apple censureert berichten op het Apple-supportforum, aldus Creative Commons-oprichter Lawrence Lessig.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 9 reacties

  1. Dit probleem treedt uitsluitend op sommige iPhone 4S op. Destijds ook na een update naar iOS 6. Apple ruilt die toestellen om maar geeft geen uitleg over de reden van het probleem. De reden van het probleem is vermoedelijk een defecte Wi-Fi/Bluetooth radiochip na het flashen van nieuwe modem firmware.

    Wat censuur betreft. Elk forum censureert onwelgevallige berichten. Wat onwelgevallig is bepalen de beheerders en moderatoren.

  2. Had ook ernstige problemen, maar als 4s bezitter mag je ook wel aan een batterij vervanging beginnen batterij besteld en Voila problem solved!

  3. Bel is met Apple care (0900-7777703) dan zul je merken dat je wel zo ontzettend goed (en heel persoonlijk) geholpen wordt! Heb geen enkel bedrijf gezien waar de service zo goed is.
    Ben je bang dat je oplaadkabel het straks niet meer doet? Dan heb je 2 dagen erna een nieuwe op de deurmat liggen en stuur je de oude later weer terug.
    Geweldig!

  4. Eens met Timosha, maar ik ondersteun de kritische noot van Lessig dat dit toch echt wel van toegevoegde waarde kan zijn voor de gebruikers en dus niet verwijderd zou moeten worden.

  5. Elk forum wordt gemodereeerd, sommige noemen dat censuur

  6. Origineel geplaatst door lordbachus
    Elk forum wordt gemodereeerd, sommige noemen dat censuur

    Modereren betekent oa. er op toezien dat de forumregels niet overtreden worden. Modereren betekent niet elke dag nieuwe regels uitvinden. Of, vandaag de regels toepassen en morgen even niet.

    Een tijdje geleden heb ik op het Apple iOS Developer forum geantwoord op de vraag hoe men de vervaldatum van een iOS Beta firmware kan vaststellen. Het topic werd gesloten en onleesbaar gemaakt.

    Een paar dagen later heb ik op dezelfde vraag geantwoord. Het topic werd weer gesloten en onleesbaar gemaakt. Deze keer kreeg ik een waarschuwing van Apple dat mijn account zou afgesloten worden als ik nog op “zulke” vragen zou antwoorden. Op mijn vraag wat “zulke” vragen dan zijn heb ik nooit een antwoord van Apple gekregen.

  7. Dus vertel mij eens wat voor overtreding is dat mensen om hulp vragen omdat wifi het niet doet?
    Juist ja.

  8. Origineel geplaatst door Tije: Bel is met Apple care (0900-7777703) dan zul je merken dat je wel zo ontzettend goed (en heel persoonlijk) geholpen wordt! Heb geen enkel bedrijf gezien waar de service zo goed is.
    Ben je bang dat je oplaadkabel het straks niet meer doet? Dan heb je 2 dagen erna een nieuwe op de deurmat liggen en stuur je de oude later weer terug.
    Geweldig!

    Wat een kul zeg. Stond met 2 defecte lichting kabels bij de Apple store in 020, nou kreeg mooi geen andere mee, ja tegen betaling!!

  9. Het klopt natuurlijk wel. Je mag het ook niet over jailbreaks hebben, noch over de apps en tweaks die Cydia biedt maar de App Store te beperkt voor is (heel veel handigheden die Apple 5 jaar later “ontdekt” en inbouwt of toestaat in iOS). Het niet toestaan van discussie omtrent bepaalde onderwerpen is inderdaad censuur.

    Origineel geplaatst door Tije
    Ben je bang dat je oplaadkabel het straks niet meer doet? Dan heb je 2 dagen erna een nieuwe op de deurmat liggen en stuur je de oude later weer terug. Geweldig!

    Je verzaakt te melden dat je dat wel binnen je 12 maanden accessoire-garantie moet aanvragen. (Je 12 maanden gaan in bij de eerste activering van je iDevice.)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.