Reacties voor: Nederlandse CoronaMelder-app werkt ook samen met buitenlandse apps

Vanaf 30 november
De Nederlandse CoronaMelder-app communiceert nu ook met buitenlandse corona-apps. Hierdoor kan je ook een waarschuwing krijgen als iemand uit een ander land besmet is geraakt en langere tijd bij je in de buurt geweest is.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. En wat is nu de dekking, want we weten inmiddels dat dit pas werkt als die groter dan 60% is

  2. Voor België: https://coronalert.be/en/faq/

    Does Coronalert also work abroad?
    Possibly in the near future.

    Coronalert is built on the European open standard DP3T (Decentralized Privacy-Preserving Proximity Tracing). In many countries, including Germany, Ireland, Italy, Croatia, the Netherlands, Austria and Switzerland, similar apps are already active, which can technically work with Coronalert. A European hub for exchanging information on Covid-19 infections is currently under construction. Only when the European exchange node will be active, you should be able to use Coronalert in several countries, or detect a contact with foreign app users in Belgium.

  3. Afgelopen dinsdag positief getest, GGD nog steeds niet gebeld en die activeren de melding, dus weinig nut die app

  4. Heb de app eraf gegooid, binnen een dag trok hij heel mijn batterij leeg van mijn nieuwe 12 Pro Max… tot 2x toe. Nou laat dan maar.

  5. @Patrik: geen probleem met de app op mijn iPhone 12 pro. Eind van de dag accu meestal rond de 65, 70%.

  6. @Patrik: hier de app geïnstalleerd sinds de allereerste mogelijkheid.
    Op een gemiddelde dag geeft de telefoon aan dat er ca.4% verbruikt is door “blootstellingsmeldingen”.

  7. Origineel geplaatst door HB
    En wat is nu de dekking, want we weten inmiddels dat dit pas werkt als die groter dan 60% is

    En dat is een fabeltje. Ook al heeft 20% van de bevolking de app, als ik besmet ben en 5 mensen heb gezien / contact mee gehad, en eentje wordt gewaarschuwd hierover en getest, dan is dat 1 persoon minder die mogelijks weer anderen besmet.

    *alle* beetjes helpen om de R-waarde onder 1 te krijgen en houden. Als de R waarde 1.03 is, dan besmetten alle 100 mensen 103 nieuwe mensen. die 103 besmetten er 106, etc etc.

    Als je daar 20% afhaalt, die zich laten testen en afzonderen, dan is dat al een gigantisch verschil. Stel, die 103 nieuwe mensen krijgt 10% een waarschuwing, laat zich testen, is positief en gaat in isolatie, dan besmetten die 103 mensen nog 93 mensen. en van die 93 10% die het weten dankzij de app, besmetten nog 86 mensen.

    Natuurlijk is dat er van uit gaand dat we 100% van de gevallen melden via de app, dat is niet zo, maar het verschil tussen 100 mensen die 103 mensen besmetten, en 100 mensen die 99 mensen besmetten, is echt niet zo groot, maar maakt wel het verschil tussen groeiende of dalende cijfers, besmettingen, sterfgevallen, hospitalisaties, etc etc.

    Zie ook deze video.

  8. Origineel geplaatst door Willem
    Afgelopen dinsdag positief getest, GGD nog steeds niet gebeld en die activeren de melding, dus weinig nut die app

    Wat houdt je tegen om zelf te bellen? Je hebt toch niets te doen in quarantaine.

  9. Die Corona apps zijn een interessant experiment, maar ik doe er niet aan mee. Het helpt vooral bij het instant houden van de hysterie, en de batterij van mijn X is toch al niet helemaal gezond.

  10. @dafo: Helemaal mee eens! app was zonde van het kostbare belastinggeld, had naar mijn mening beter besteed in de zorg kunnen worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.