Reacties voor: Meer dan 4,5 miljoen downloads voor CoronaMelder-app [poll]

Minister Hugo de Jonge heeft bekendgemaakt dat de CoronaMelder-app al meer dan 4,5 miljoen keer is gedownload. Bovendien blijken steeds meer jongeren de CoronaMelder-app te gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Zit ik niet bij..

  2. Ik zit er wel bij, maar het stroom verbruik op mijn iPhone 11 Pro is wel vele malen hoger door die app

  3. @Maarten: komt dus door de optie “Bloodstellingsmeldingen” Ik heb “Coronamelder” niet geïnstalleerd maar ervaar hetzelfde probleem: accu drain.

  4. In het begin wel de app gehad op mijn iPhone 11 Pro, totdat ik door had dat het wel het nodige van de batterij vroeg. Daarna is het heel snel verwijderd.

    Blootstellingensmeldingen heb ik ook uitgezet, niets hiervan is dus meer geïnstalleerd / actief.

  5. Nou mooi niet dat ik die app ga downloaden.

  6. Helaas moet ik concluderen dat, zoals alles wat onze overheid onderneemt op het gebied van it, ook bij de CoronaMelder app zo is dat het een aanfluiting is. Meerdere keren in contact geweest met mensen die later positief testte op Corona en ook de app hadden geïnstalleerd. Echt geen enkele keer een melding ontvangen. Spijtig, ik neem aan dat de API van Apple en Google gewoon goed werkt.

  7. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  8. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  9. Niet in gebruik en ook niet van plan om te downloaden!

  10. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  11. Het is niet mogelijk inderdaad om fake meldingen te doen. Jammer dat er mensen zijn die deze functie willen misbruiken. Gelukkig kun je geen valse meldingen doen omdat dat allemaal via de GGD loopt.

    Dat de app extra stroom zou verbruiken is totale onzin. Het Bluetooth signaal wat de iPhone uitzend is Bluetooth LE en energie zuinig. Vroeger in het begin van Bluetooth loonde het de moeite het uit te schakelen als je het niet gebruikte. Nu kun je het heel de dag aan laten staan want het kost een fractie van de energie van je batterij. Sterker nog het uitschakelen en vervolgens weer inschakelen van Bluetooth kost meer energie.

    Misschien ten overvloede;

    De broncode van de app is vrijelijk in te zien is niet gevaarlijk, heeft totaal geen last van privacy issues en werkt volledig anoniem. De codes die Bluetooth uitzend zijn volledig random en niet te herleiden.

    Je moet aan twee voorwaarden voldoen om een melding te krijgen. Je moet namelijk minstens een kwartier lang binnen 1,5 meter van iemand met Corona zijn geweest wil je een melding krijgen in de app. Anders is het risico te klein en de kans op besmetting nihil.

    Ik zou zeggen gewoon installeren die melding en lief zijn voor elkaar !

  12. Origineel geplaatst door Richard
    Helaas moet ik concluderen dat, zoals alles wat onze overheid onderneemt op het gebied van it, ook bij de CoronaMelder app zo is dat het een aanfluiting is. Meerdere keren in contact geweest met mensen die later positief testte op Corona en ook de app hadden geïnstalleerd. Echt geen enkele keer een melding ontvangen. Spijtig, ik neem aan dat de API van Apple en Google gewoon goed werkt.

    Als je positief getest bent moet je zelf aangeven bij de ggd dat je de app hebt. Ze vragen er namelijk niet zelf om

  13. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.