Reacties voor: Belgische corona-app Coronalert: gebruik valt tegen

De Belgische corona-app Coronalert is sinds september 2020 te downloaden voor iPhone en Android. De app is gebouwd op de tools voor coronatracking van Apple en Google. Maar het gebruik valt tegen, meldt de overheid.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. (Red.) Beperk de discussie tot de app s.v.p. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  2. Waarom is deze app niet toegankelijk gemaakt voor een ipad?

  3. (Red.) Toegevoegd dat het gebruik van de app tegenvalt.

  4. Daarbij speelt ook een rol dat de Belgische app niet communiceert met apps van andere landen, waar die van Nederland en Duitsland dit wel doen. Dus voor de grensbewoners is de Belgische app maar zeer beperkt functioneel.

    Je kan de app ontwikkelaars wel schrijven, maar een reactie krijgen zit er niet bij…..

  5. ZEER PROBLEMATISCHE APP

    Ik heb de app sinds dag 1 geïnstalleerd. Heb vorige week donderdag een test gedaan en de eerste boodschap die ik kreeg in het testcentrum was dat er misschien binnen 6 uur een foutief resultaat via de app gemeld zou kunnen worden. Daarom werd er mij op gewezen dat je het beter nakijkt voor de zekerheid op 1 van de 3 overheids-gezondheidswebsites.

    Ik heb mijn test laten registreren in de app waarin tot op vandaag de melding « testresultaat nog niet beschikbaar » staat. Op een van die websites heb ik 6 uur na het doen van mijn test na even zoeken een bericht gevonden waar stond dat het resultaat negatief zou zijn (dus ik ga ervan uit dat dit een correct resultaat is?). Zeer moeilijk te vinden en nergens uitleg hoe je aan dat bericht geraakt.

    De communicatie van het resultaat zou toch enorm gemakkelijk moeten zijn? OFWEL via de app (die niet werkt) OFWEL via sms/email (wat geen optie is).

  6. Origineel geplaatst door Stefaan jacob
    Waarom is deze app niet toegankelijk gemaakt voor een ipad?

    Uhm, zeul jij je iPad de gehele dag met je mee?

  7. @Stefaan jacob: Wat moet je met deze app op een iPad? De iPad blijft 99% van de tijd thuis. De iPhone niet.

  8. Laatst een test moeten laten doen.
    En eigenlijk is het resultaat erin gekomen zonder dat ik ook maar ‘iets’ heb moeten doen.
    Ik kreeg een mail en alles ging automatisch. Het resultaat was in de app wel pas een dag later bekend dan ik heb vernomen via de dokter. Maar goed…

    Van de verbinding met het buitenland wist ik niet, maar dat is weer typisch als België iets ontwikkeld denk ik dan.

  9. De Nederlandse Corona-app werkt inderdaad sinds 2 december samen met andere landen. Maar zelf verwacht ik niet dat het gebruik van de app in Nederland veel beter werkt of word gebruikt. Al met al is het m.i. een slechte app die weinig tot niets toevoegt.

  10. Tegen de 5 de golf zal de app wel werken dit zijn we nu gewoon in België 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.