Reacties voor: CoronaCheck-app moet dienen als vaccinatiebewijs of bewijs negatieve test

Overheid binnenkort met nieuwe corona-app
De Nederlandse overheid komt binnenkort met de CoronaCheck-app, die in de toekomst ook kan dienen als vaccinatiebewijs. De CoronaCheck app is een soort testbewijs om meer vrijheid te krijgen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Waar zijn we terechtgekomen…
    Alsof we geen immuunsysteem meer hebben …

  2. Wim Hof Methode gaan volgen, omhoog met die weerstand!

  3. We doen net alsof het er niet is 🙄
    Denk dat als elk normaal denkend mens zich zou laten vaccineren de druk van de ketel is en alles, met in achtnemend een aantal regels de tent weer open kan

  4. Maar met een screenshot van die QR-code, zou ik dus technisch gezien naar binnen kunnen, Omdat er een groen vinkje zichtbaar wordt bij de persoon die de QR-code scant, terwijl de screenshot eigenlijk van een vriend of kennis van mij was en dus niet van mezelf. Dus we creëren meteen de mogelijkheid om een levendige vraag-en-aanbod-handel in “gunstige” QR-codes op te zetten. … Ik zie een gat in de markt, een nieuwe QR code Marktplaats. Zo’n scanner ziet het verschil niet tussen een “screenshot” of het feit dat ik de daadwerkelijke app open op mijn scherm toon.

  5. Origineel geplaatst door Ronald J.
    Maar met een screenshot van die QR-code, zou ik dus technisch gezien naar binnen kunnen, Omdat er een groen vinkje zichtbaar wordt bij de persoon die de QR-code scant, terwijl de screenshot eigenlijk van een vriend of kennis van mij was en dus niet van mezelf.

    Niet te hard roepen. Anders verzinnen ze daar iets op.

  6. @Mike: Ach. Een foto maken kan dan ook nog. Die werken prima.
    Dit krijg je als mensen in de overheid techoplossingen bedenken terwijl ze net aan de oven kunnen bedienen….😹

  7. Origineel geplaatst door Theo
    We doen net alsof het er niet is 🙄

    Denk dat als elk normaal denkend mens zich zou laten vaccineren de druk van de ketel is en alles, met in achtnemend een aantal regels de tent weer open kan

    Helemaal mee eens. Echter de overheid apps vertrouw ik voor geen meter dus die installeer ik niet. Vaccineren natuurlijk wel, als ik aan de beurt ben.

  8. @Ronald J.: Daar zijn legio oplossingen voor hoor. Er wordt al gesproken over persoonsgegevens, dus het gaat er helemaal niet om wie welke QR code heeft of dat ik mijn negatieve test in de app zet en op jouw telefoon inlog in de app.

    Het beste is als je het andersom doet: JIJ moet een QR code scannen bij het festival, met de app die op jouw DigiD geregistreerd staat en om toegang te krijgen moet je dit in je app goedkeuren en zal er een identificatiecheck plaatsvinden, ofwel in de app ofwel fysiek met je ID/paspoort. Jij wilt namelijk bewijzen dat je bent wie je zegt dat je bent en dat je dus gezond bent, niet andersom.

  9. Origineel geplaatst door Ronald J.
    Maar met een screenshot van die QR-code, zou ik dus technisch gezien naar binnen kunnen, Omdat er een groen vinkje zichtbaar wordt bij de persoon die de QR-code scant, terwijl de screenshot eigenlijk van een vriend of kennis van mij was en dus niet van mezelf. Dus we creëren meteen de mogelijkheid om een levendige vraag-en-aanbod-handel in “gunstige” QR-codes op te zetten. … Ik zie een gat in de markt, een nieuwe QR code Marktplaats. Zo’n scanner ziet het verschil niet tussen een “screenshot” of het feit dat ik de daadwerkelijke app open op mijn scherm toon.

    Waarom zou je dat doen? Omdat je zo nodig naar een event wil, ga je frauderen en ga je bewust anderen in gevaar brengen? Je gaat toch ook niet met een vals rijbewijs achter het stuur zitten? Ik hoop toch dat ze daar consequenties aan verbinden.

    Ik vind deze discussie erg lastig en ga er vanuit dat dit allemaal maar tijdelijke maatregels zijn. Maar als ik hierdoor weer met vakantie kan of een festival kan bezoeken, zal ik er wel gebruik van maken.

  10. @Flieps: Er gaan nooit wetten weg….. er komen wel meer bij. Dus deze zal blijven en dus gebruikt worden.
    Helaas

  11. Bah! Meer kan ik er niet aan toevoegen..

  12. Origineel geplaatst door Dennis
    Waar zijn we terechtgekomen…

    Alsof we geen immuunsysteem meer hebben …

    Als je naar de sterftecijfers en IC-opnames kijkt zul je zien dat je immuunsysteem niet voldoende is bij het specifieke coronavirus. Vooral de besmettelijke periode voordat je klachten hebt is link.

  13. Origineel geplaatst door Dennis
    Waar zijn we terechtgekomen…

    Alsof we geen immuunsysteem meer hebben …

    En juist nu is er een daling van besmettingen bij mensen vanaf 24 jaar en ouder. Vooral bij mensen boven de 70 jaar wat waarschijnlijk te danken is aan vaccinaties. Onder de groep van 18 tot 24 jaar is er juist een stijging. Je kan gewoon niet om de feiten heen.

  14. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  15. (Red.) Geen denigrerend taalgebruik. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  16. Origineel geplaatst door Dennis
    Waar zijn we terechtgekomen…
    Alsof we geen immuunsysteem meer hebben …

    Origineel geplaatst door Nick Seamore
    En juist nu is er een daling van besmettingen bij mensen vanaf 24 jaar en ouder. Vooral bij mensen boven de 70 jaar wat waarschijnlijk te danken is aan vaccinaties. Onder de groep van 18 tot 24 jaar is er juist een stijging. Je kan gewoon niet om de feiten heen.

    Zijn de positief geteste jongeren ziek??? Of is dit als uitkomst na testen omdat iemand (oudere) in de buurt positief is.

    En zijn ze besmet of alleen positief, zo veel vragen. Feit is dat er 6% meer getest is en het aantal positief geteste mensen gedaald is van 8,9% naar 8%.

  17. @Eric: Als je bij voorbaat iedereen die het niet met je eens is voor dom uitmaakt, ben je wat mij betreft af…..Daarom wordt ik zo moe van deze discussie en baal ervan dat dit nu op iCulture (een blog over Apple) ook begint. Je stelt nu een hoop vragen, maar komt niet met antwoorden. Dus hoe zie jij de oplossing voor je? Ik weet het namelijk niet…..

  18. @Eric: Net doen alsof er niks aan de hand is terwijl er honderdduizenden inmiddels zijn overleden en verdiep je eens in Brazilië, waar men ook beweerd dat er niks aan de hand is.
    Wij mogen ons gelukkig prijzen in een land te wonen, waar medische zorg is en geld voor vaccins.
    Als men zich beter aan de regels zou houden, waren een heleboel zaken allang weer open.
    Hulde aan de ontkenners (die meevliegen op de meest grote onzin).
    Durf te wedden dat al die toeteraars geen eigen bedrijf hebben

  19. (Red.) Artikel bijgewerkt met eerste beelden van de CoronaCheck-app.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.