Reacties voor: Bloedprikker Cor is gemaakt door een ex-Apple-medewerker

Cor is een mini-laboratorium voor thuis, waarmee je de samenstelling van je bloed kunt analyseren. Via een app zie je de metingen en aanbevelingen van Cor. Te bestellen via Indiegogo.

Reacties: 7 reacties

  1. Hier zou ik zeker interesse in hebben, maar dat verdienmodel met een maandelijks abonnement is onacceptabel. Geef er dan een optie bij om het één keer af te kopen.

  2. Het lijkt wel iets van deze tijd te worden. Een aanschaf met een “verplichte” maandelijkse abonnement.

  3. Onzinnige en dure app. Het heeft geen enkel nut regelmatig cholesterol te meten, noch,voor niet diabetici, je bloedsuiker. Cholesterol is ” slechts” een risicofactor.
    Wil je jouw waarden echt weten, laat ze dan ev. eenmalig via je huisarts meten, veel goedkoper dan het abonnement + dit apparaat. Na eenmalige meting kun je overleggen of nadere metingen zinnig zijn.
    Echt, dit apparaat helpt je niet gezonder te worden, is alleen goed voor de portemonnee van de maker

  4. Zou wel zo iets willen hebben dat Hb, bloeddruk, pols, kalium-, natrium- en eiwitwaardes en creatinineklaring meet.

  5. Origineel geplaatst door Jan: Zou wel zo iets willen hebben dat Hb, bloeddruk, pols, kalium-, natrium- en eiwitwaardes en creatinineklaring meet.

    Dat bestaat al 🙂 dat heet een ziekenhuis

  6. @Rien Meijer: Sterker nog. Het is ondertussen al lang bekend dat cholesterol helemaal geen relevante risicofactor is. Maar goed, voordat dat beseft wordt door het grote publiek zijn we al heel wat onzinnige aankopen voorbij. Dit zwengelt bovendien de verkoop van cholesterolverlagende middelen alleen maar aan.

  7. Absoluut heel handig, maar bedenk wel dat metingen zonder regelmatige controles zeer grote schommelingen kunnen vertonen.

    Ook is een blanco waardemeting zonder ook maar iets van een correlatie erg lastig te interpreteren. Zeker voor iemand zonder medische achtergrond.

    Ik werk in een medisch laboratorium en heb hier erg grote vraagtekens bij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.