Reacties voor: ContactPrivacy: voorkom dat iPhone-apps je adresboek gebruiken (jailbreak)

De jailbreaktweak ContactPrivacy zorgt ervoor dat iPhone-apps niet langer ongevraagd je adresboek kunnen gebruiken. Probeert een app dit, dan verschijnt er een bericht waarmee je de app toestemming kunt verlenen of ontzeggen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Geen slecht idee, doch WhatsApp crasht meteen nadat er toestemming gegeven is. Da’s best vreemd, want je zou toch denken dat e.e.a. juist met die app wel getest is…

  2. Ach ja, Ryan Petrich test volgens mij NOOIT zijn programma’s. Neem een RetinaPad, dat laat niet eens je foto’s benaderen vanuit diverse apps, maw heb je dus vrij weinig aan. In het verleden wel meer tweaks van hem meegemaakt die continu crashen en/of je iDevice instabiel maken. Nee ik waag me niet meer aan zijn rotzooi!

  3. TomTom geeft al mn contacten weer als “no name” ondanks dat ik toestemming geef voor toegang tot mijn contacten.
    Verder wel een ideale tweak om in de gaten te houden wat er toegang probeert te krijgen tot je contacten.

    @INick: Totaal niet mee eens. De tweaks van Ryan Petrich ervaar ik als zeer goed!

  4. Tja het zou prettiger zijn als Apple zelf controleert of apps deze functionaliteit wel hebben ingebouwd. (officieel moeten apps om toestemming vragen)

    Maar blijkbaar wil Apple t niet, of ze kunnen t niet.

  5. @M_LViN: Yep, hier ook. In zijn popup staat dat sommige apps niet goed overweg kunnen met afgenomen toegang tot het adressenboek. Da’s in dat geval een beetje een “No keyboard detected – press any key to continue”-blunder.

    Ryan had beter een entry in de settings-app geplaatst waar je zelf een whitelist kan opstellen.

  6. Beveiliging bij Apple = eindeloos toestemming vragen lokatie delen en ondertussen wel al je kontakten weg laten rossen…

  7. Ik hou het wel bij Firewall IP, nog steeds mijn enige reden om te jailbreaken. Niet alleen goed om te voorkomen dat ongewenst informatie de deur uit gaat, maar ook nog eens goed om te voorkomen dat er ongewenste informatie binnen komt, met name reclame.

  8. Whatsapp werkt helaas niet meer ook als je wel toestemming geeft. Ook mijn TomTom deed vreemd waardoor ik het maar weer heb verwijderd. Jammer, het leek een goede oplossing

  9. Origineel geplaatst door Bert
    Tja het zou prettiger zijn als Apple zelf controleert of apps deze functionaliteit wel hebben ingebouwd. (officieel moeten apps om toestemming vragen)Maar blijkbaar wil Apple t niet, of ze kunnen t niet.

    Dit krijgt nooit toesteming daarom is er een jailbreak nodig!

  10. @Ruben.cc: Er zijn 2 programma’s met die naam. Welke bedoel jij? En is er nog een reden dat je die en niet de andere gebruikt?

  11. Ik had deze app gister getest. En meteen verwijderd omdat als bij Whatsapp toestemming geeft tot je adres-boek whatsapp dan crasht. Geef je geen toestemming dan doet whatsapp het wel maar zie je alleen een telefoonnummer als contact.

    Jammer dat de app niet werkt

  12. Whatsapp crash hier ook, jammer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.