Reacties voor: Contacten koppelen en auto-integratie in iPhone OS 4

Twee nieuwe ontdekkingen in de eerste bètaversie van iPhone OS 4. Zo blijkt het in een nieuwe versie van de Contacten-applicatie mogelijk om verschillende contacten met elkaar te koppelen, bijvoorbeeld omdat ze tot dezelfde familie behoren of omdat je twee keer dezelfde contactpersoon in je Exchange- en MobileMe-account hebt staan. Ook nieuw is een verborgen iPod-applicatie, die zou wijzen op op integratie met de auto en mogelijk zelfs een iPhone-carkit van Apple-makelij.
Michel Lusthof -

Reacties: 29 reacties

  1. Dat koppelen werkt denk ik alleen met MobileMe en Exchange. Het werkt in ieder geval niet op mijn 4.0 3G met en Exchange en Gmail account (ook exchange).

  2. Dat koppelen kwam ik gister ook toevallig tegen. Vroeg me al af waarvoor het diende. Best handig eigenlijk 🙂

  3. Origineel geplaatst door Paul
    Dat koppelen werkt denk ik alleen met MobileMe en Exchange. Het werkt in ieder geval niet op mijn 4.0 3G met en Exchange en Gmail account (ook exchange).

    Bij mij werkt het wel op een 3G 4.0, zonder Mobile Me of Exchange.

  4. Shit… mijn iPhone 3G met iPhone OS 4.0 werkt niet meer in mijn auto 🙁

  5. Hoe kan het dat er bij mij geen ‘Link new contacts’ staat? Ik heb onder mijn contact nog steeds drie knopjes staan met: “Bericht”, “Deel contact” en “Zet in favorieten”..

  6. offtopic:
    Mensen die ontevreden zijn met 4.0 en terug willen.
    Restore binnen een mac systeem met option+restore naar 3.1.3
    In de restore krijg je een error negeer deze want het is gerestored.
    Draai blackra1n en tadaaa terug op 3.1.3
    (sommige mensen kunnen niet googlen vandaar dat ik het schrijf)

  7. Iemand toevallig nieuws over volledige A2DP support? Ik denk dan aan het skippen van liedjes op je headset zelf.

  8. Weet iemand toevallig ook hoe op een iphone 3G met OS 4.0 de background van je springboard kan veranderen?
    of kan dat ook alleen op de 3Gs?

    Deze contacten link is er ook niet op mijn 3G (os4.0) 🙁

  9. Ik gok, als ik naar dat aangepaste menu kijk, dat dat inderdaad voor handsfree bediening is. Dat menu bekijkend lijkt het me makkelijk met enkele knopjes op en neer te bewegen en zo een optie te selecteren/af te spelen.

    Beloofd weer wat 😀

    Offtopic: Vraag me trouwens ook af hoe het met Googles TbT-navigatie zit…

  10. Origineel geplaatst door Whacko
    Shit… mijn iPhone 3G met iPhone OS 4.0 werkt niet meer in mijn auto

    Wat werkt niet meer? Bluetooth? Verbinding met dockconnector?

  11. Dat filmpje is volgens mij nep… Sowieso een beetje raar dat de statusbalk ineens veel minder info krijgt (geen tijd), en dat de balkjes (van hoever een liedje is bijvoorbeeld) niet in de iPhone style is.

  12. Origineel geplaatst door Juppe
    Origineel geplaatst door WhackoShit… mijn iPhone 3G met iPhone OS 4.0 werkt niet meer in mijn autoWat werkt niet meer? Bluetooth? Verbinding met dockconnector?

    Ik heb een radio die via de dockconnector de titels en playlists kan uitlezen, waarna ik met de knoppen aan mijn stuur de muziek kan “besturen”. Dat werkt niet meer 🙁 maar het is nog een beta he, dus in de officiele versie werkt het misschien wel weer gewoon.

  13. @Jeffrey: Ik gok, als het een auto-interface is, dat ze de interface zo ‘clean’ mogelijk hebben gemaak. Zo word je tijdens het rijden niet zo snel afgeleid 😉

  14. Of het is voor een speakerdock? Zodat je gewoon met een simpele afstandbediening met pijltje omlaag en omhoog je iPhone kan besturen zoals de rest van de iPod familie (m.u.v. de iPod Touch dan ;))

    ik vind het zo lelijk nog niet 🙂

  15. Origineel geplaatst door
    Iemand toevallig nieuws over volledige A2DP support? Ik denk dan aan het skippen van liedjes op je headset zelf.

    ik kan dit al op m’n pioneer deh-P65BT ( een wat oudere radio al). Met jailbreak kan ik zelfs mijn telefoonboek overzetten naar de radio.

  16. Zonder jailbreak neemt mijn radio de telefoongids al over etc

  17. jongens ik heb zojuist de iphone developer program gekocht voor 77,70 euro omdat het bij de bevestigings pagina stond, maar als ik naar mijn order status klikt staat er ineens 79 euro hoe kan dat? en mijn bestelling wordt beoordeeld was bij jullie ook zo? of heb ik iets verkeerds gedaan…

  18. Zou mooi zijn als Apple ook eens wat meer Bluetooth profielen toe zou staan, bv rsap. Kunnen BMW, Mercedes en VAG groep rijders ook eens bellen in hun auto

  19. Origineel geplaatst door
    Zonder jailbreak neemt mijn radio de telefoongids al over etc

    hoe verstuur je dat dan? Je kan toch niet al je contacten uitsturen vanaf een iPhone of heb ik wat gemist?

  20. Ben ook benieuwd naar verbeterde A2DP support (met mp3 compressie). Nu is de kwaliteit waardeloos, en stottert de audio vrij vaak.
    AVRCP (back/forward controls via bluetooth) zou ook geen overbodig luxe zijn.

    Contactpersonen overnemen via bluetooth werkt idd ook zonder jailbraik.

  21. Hoe dan??? Ik zie alleen maar verstuur via email en sms staan als opties???

  22. Origineel geplaatst door Whacko
    Origineel geplaatst door JuppeOrigineel geplaatst door WhackoShit… Ik heb een radio die via de dockconnector de titels en playlists kan uitlezen, waarna ik met de knoppen aan mijn stuur de muziek kan “besturen”. Dat werkt niet meer maar het is nog een beta he, dus in de officiele versie werkt het misschien wel weer gewoon.

    Das wel klote. Hopelijk gaat dat in de “echte” OS 4 wel weer werken. Zelf heb ik een JVC autoradio die perfect werkt met de iPhone. Er zat zelfs een officieel “made for iPhone” logo op de doos, dus ik neem aan dat Apple dat niet zomaar overboord gooit.

    Over het telefoonboek.. dat werkte bij mij eerst ook prima maar al sinds meerdere maanden krijg ik de namen niet in de radio. Bellen etc. werkt prima. Ik heb geen idee waarom het niet meer werkt en krijg het ook niet meer aan de praat. Erg wazig.

    @Cedrick,
    Wat gebruik jij nu om je telefoonboek over te zetten? (heb ook JB).

  23. Ook een nieuwe functie is dat kan je kan zoeken in je sms berichten 😉

  24. Nou, haal de kerstboom maar weer tevoorschijn en de schaatsen uit het vet… Ik ben weer helemaal in de kerststemming…

    Ontopic: ik vind het een nogal vergezochte theorie, als dit filmpje de enige basis is voor die conclusie… Ik zie alleen een iPod interface die duidelijk niet dooreen touch screen word bediend. Maar om dan meteen te concluderen dat Apple een compleet nieuw in-car concept zal lanceren incl eigen cradles/carkits…

    Maar zij zullen wel dingen zien die mij ontgaan. Neemt niet weg dan een goed werkende carkit, liefst met GPS, meer dan welkom zou zijn 🙂

  25. @Cedrick,
    Wat gebruik jij nu om je telefoonboek over te zetten? (heb ook JB).

    Behoorlijk omslachtig maar werkt:
    – contacten via mac of pc exporteren naar een VCF bestand.
    – VCF naar iPhone kopiëren via ssh/iPhone explorer etc
    – ibluetooth / ibluenova gebruiken om bestand naar radio te sturen.

    Duurde ff voordat ik dit uitgevogeld had. Dus ben nog steeds benieuwd hoe dit via de “normale” niet jailbreak weg kan. Zeer graag reactie van een van de mensen die dit zegt te gebruiken.

  26. Wie kan mij helpen?
    Ik heb een iPhone 3G 16GB en een Toyota Prius (type II jaar: 2007)
    Bellen via Bluetooth en mijn Prius gaat perfect, maar telefoonboek overzetten voor geen meter
    Thx voor een goede tip
    ps.:sim lock free (Italiaans toestel) geen JB of wat dan ook

  27. Origineel geplaatst door Cedrick
    Behoorlijk omslachtig maar werkt: – contacten via mac of pc exporteren naar een VCF bestand. – VCF naar iPhone kopiëren via ssh/iPhone explorer etc – ibluetooth / ibluenova gebruiken om bestand naar radio te sturen.Duurde ff voordat ik dit uitgevogeld had. Dus ben nog steeds benieuwd hoe dit via de “normale” niet jailbreak weg kan. Zeer graag reactie van een van de mensen die dit zegt te gebruiken.

    Ok, bedankt voor je uitleg. Deze manier was ik al eens tegengekomen maar ik vond het te veel gedoe. Misschien ga ik het nog wel eens zo doen 😉

    Toen ik deze radio net had ging het overzetten van het telefoonboek gewoon vanzelf. Ik had toen ook geen JB of wat dan ook. Gewoon bluetooth connecten en klaar.
    Ik snap ook niet waarom het nu al een hele tijd niet meer werkt. Misschien sinds een update oid?

  28. Nog ff over het telefoonboek:
    Om deze over te kunnen zetten naar de radio moet de telefoon en de radio over het bluetooth protocol PBAP (Phone Book Access Profile) beschikken.
    De iPhone ondersteund dit. (altijd al, of vanaf 3.0. Dat weet ik niet).

    Ik heb een autoradio met BT van JVC, dus ik heb even op hun site gekeken en vond dit:
    http://www.jvc-victor.co.jp/english/car/bluetooth/2009.html

    Blijkbaar moet het op de 2G en 3GS goed werken, maar over de 3G zeggen ze : “Usable, but not stable”.

    Dus als je mazzel hebt werkt het. Mijn mazzel is al op blijkbaar.

  29. Sinds iOS4.0 veel problemen met contacten. Zo is bij mij de Add contact functie verdwenen en ook kan ik contacten niet meer editen, heel vreemd allemaal. De “link new contact” functie komt bij mij ook niet voor. Ik sync met Funambol maar heb niet het idee dat het daar aan kan liggen. Iemand tips?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.