Reacties voor: Consumer Reports: ‘Nieuwe iPad is de beste tablet op de markt’

De derde generatie is de beste iPad op de markt, aldus Consumer Reports. De lovende recensie is opmerkelijk, gezien de site eerder nog de warmteproblemen en niet ladende batterij tijdens het gamen bekritiseerde.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 18 reacties

  1. Heb de “3” nu enkele dagen in gebruik.
    Bij “normaal”gebruik (dus geen zware 3D games) geen grote temperatuursverhoging, geen problemen met wi-fi en inderdaad, een prachtig scherm.
    Zeer tevreden en tercht de beste tablet van het moment.
    Kunt van Apple zeggen wat je wilt, ‘t is knap dat ze telkens weer de norm zetten, zelfs na 3 generatie’s iPads…

  2. Inderdaad de fijnste tablet tot nu toe, maar het verschil met sommige concurenten wordt wel steeds kleiner…

    En ik vraag me af op de prijs in de beoordelingen is meegewogen, de prijs zal altijd een minpuntje van Apple blijven. Hoewel de serieuse concurenten ook wel aan de prijs zijn.

    Voorlopig blijf ik bij mijn Ipad, wellicht in een verre toekomst wat anders…….?

  3. Ik ben niet per definitie een Apple gebruiker (heb ook een HTC telefoon) maar ik heb bijna alle tablets wel in mijn handen gehad, de galaxy tab, playbook, Asus eee pad, de tablet van Acer maar geen van allen vind ik zo prettig werken als de iPad. Android op een tablet is het toch net niet en de playbook heeft een prachtig scherm maarja, het is blackberry. Ik heb nu een iPad 3 (mijn eerste tablet) en ik ben er ontzettend tevreden over.

  4. Ik heb ook de 3 maar idd wat een prachtig scherm. Zojuist via de trailers-app de trailer van MIB3 gekeken en dat ziet er echt subliem uit.

  5. Heb de eerste generatie iPad en nu ook de derde. Vind de nieuwe idd wel degelijk duidelijk warmer worden, maar heb er geen last van. Scherm is lekker scherp, vooral met lezen erg fijn (email, intermet, pdf, maar ook NRC etc).

    Vind de prijs/kwaliteit verhouding juist bij de iPad veel beter dan ik gewend ben van Apple. iPhone is erg aan de dure kant, maar iPad is niet of nauwelijks duurder dan vergelijkbare anderen en kost minder dan ik zou verwachten.

    Apple had vast de sprong vooruit met de derde generatie groter kunnen maken, maar ze hebben precies de sprong gemaakt die nodig is voor wat de gebruikers nu willen. De rest bewaren ze voor de volgende generatie (die moet toch ook weer een sprong vooruit kunnen zijn…

  6. Vraag me nog af, zou de omzet die nu in twee weken gemaakt is de grootste ooit voor een product in zo korte tijd kunnen zijn? (ongeveer 10 miljoen = ongeveer 6 miljard?)

  7. Ook ik was van plan de nieuwe iPad te kopen maar zie er toch van af. Ik heb hier velen verlanglijstjes voorbij zien komen waarvan er 2 werkelijkheid zijn geworden, een beter scherm en een betere camera. Verder is de iPad niet sneller geworden en al die anderen wensen zijn ook niet uitgekomen. Dus sla een modelletje over.
    Ook zal het handig zijn als er ooit eens flahplayer beschikbaar komt voor de iPad.

  8. @Hans23: Flashplayer komt niet want zelfs voor Android zien ze er nu vanaf om dat verder te ontwikkelen. Bovendien is er al zoveel omgezet naar HTML5 dat je Flashplayer nog nauwelijks nodig hebt.

  9. Hallo,

    Ik heb sinds een paar dagen ook een New iPad 64Gb Wi-Fi, maar heb een paar vragen, hoop dat iemand mij het kan uitleggen hoe of wat.
    1. Als ik de New iPad in de oplader doe (originele die bij de New iPad zit) dan wilt ie niet verder gaan dan 99%.
    2. Wat ik niet snap is al ik een foto bekijk die bijvoorbeeld 400×300 is, is deze net zo groot op de iPad1 als op de New iPad op het scherm.
    Ik zal wel verkeerd denken, maar als het scherm van de iPad1 1024×768 is en van de New iPad 2048×1536 dan zou het toch op het scherm van de New iPad het fotootje (400×300) kleiner moeten zijn?
    Als ik in zoom gaan ze alle 2 net zover.

    Groetjes J@n

  10. @Jan:

    Jan, er is sprake van opschalen. Anders zouden alle iconen ook veel kleiner zijn geworden. De beleving is hetzelfde als andere iPad’s maar het is nu allemaal gestoken scherp.
    Voor wat betreft die 99% zou ik de iPad even compleet uit doen en weer aan zetten. aan/uit knop ingedrukt houden en slider gebruiken. En dan weer aan doen.

  11. Ik vind het niet zo verwonderlijk. De iPad is toch ook gewoon overduidelijk de beste tablet op de markt. Welke tablet zou het anders moeten zijn? De enige die ik kan bedenken, is de Asus Transformer Prime. Mijn vader heeft die en hoewel dat een fantastische Android-tablet is, komt ook deze niet in de buurt van de iPad. Niet eens een beetje.

  12. Wel grappig; zelfde organisatie heeft toendertijd ook de ‘grip of death’ van de iPhone zo uitgemeten……
    En een paar weken later gezegd, dat het de beste Smartphone (op dat moment) verkrijgbaar is.

  13. IPad de beste? Soms wel, soms niet. Afhankelijk van wat ik wil doen pak ik mijn Transformer Prime of iPad. Als ik veel moet typen dan pak ik de Prime omdat het keyboard dock dan wel erg handig is, voor op de bank thuis pak ik de IPad. IOS werkt prettiger dan Android, maar de mogelijkheden om in Android te tweaken zijn voor een ontwikkelaar leuker. Tot nu toe (heb alle iphones en ipads, Nexus S en Transformer Prime) heb ik van beide erg veel plezier.

  14. Origineel geplaatst door Wouter
    @Jan:Jan, er is sprake van opschalen. Anders zouden alle iconen ook veel kleiner zijn geworden. De beleving is hetzelfde als andere iPad’s maar het is nu allemaal gestoken scherp. Voor wat betreft die 99% zou ik de iPad even compleet uit doen en weer aan zetten. aan/uit knop ingedrukt houden en slider gebruiken. En dan weer aan doen.

    Hallo,

    Daar dacht ik natuurlijk ook aan, alleen dan zou er toch verschil in het plaatje moeten komen?
    Want hij word 2x groter en dan zie je ook de pikkels meer, en dat zie ik dus niet.

    Groetjes J@n

  15. Hallo,

    Ik ben er klaar mee, ik heb het spel Real Racing 2 HD gespeeld op de iPad 2 en op de New iPad, maar vond de iPad 2 mooier en vooral sneller (zie forum).
    Ik breng de New iPad terug en wacht wel tot de volgende.

    Groetjes J@n

  16. Kan je terug brengen dan? Bij veel bedrijven niet eens uit de verpakking..@Jan:

  17. Ik heb al vanaf het begin de iPhone en nu de 4s.
    Tussendoor wel eens iets anders geprobeerd ,maar steeds terug bij IPhone.
    Nu heb ik mijn eerste tablet de ipad3 en ben ook weer erg onder indruk .

  18. Goeiedag allemaal, wou toch even kwijt dat een Ipad voor een consument met weining technische kennis mooi is zoals me moeder van 50 jaar. die moet niet te veel opties hebben. maar ik als technicus heb toch wel een ander beeld en kijk op gebruik van een Ipad.
    Wanneer je android gewend zou zijn en je krijgt een ipad onder handen dan krijg je binnen 5 tellen al kriebels om dat er teveel beperkingen naar voren komen met menu en dingen aanpassen naar eigen smaak. daarnaast vind ik de market beknopt (ipad3 dan) het is niet zo uitgebreid als android. daarnaast heb je altijd problemen om er muziek of films op te zetten.
    dat moet bij een ipad altijd via itunes.
    daarin tegen kan je met een android tablet deze aan je pc hangen en gewoon bestanden er naar toe slepen en bijna alles word gespeeld op een android.
    dit is niet te zeggen van een ipad. dus wil je makkelijk films op je tablet zetten en muziek om deze is onderweg of vakantie te kijken raad ik een android tablet aan.

    dus kort samengevat een Ipad is mooi maar heeft voor mij een aantal grote beperkingen in vergelijking met android.
    Heb nog wel meer minpunten maar ga niet te negatief doen omdat het inderdaad voor me moeder van 50 een top apparaat is.

    dus wil je veel muziek en veel films kijken op je tablets kies dan voor android en absoluut niet voor een ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.