Reacties voor: Consumer Reports kiest iPhone 4 als beste smartphone op de markt

Consumer Reports raadt de aankoop van de iPhone 4 af. Maar tegelijk vinden ze het de beste smartphone op de markt. Valt dat met elkaar te rijmen?

Reacties: 37 reacties

  1. nouja en dan misschien tog maar de iphone 4 halen?? 😛

  2. Lijkt me een logisch verhaal. Zie het als een auto. Top design, rijdt als een zonnetje, is zuinig, heeft alle toeters en bellen en is fantastisch afgewerkt. Alleen zijn we in de test erachter gekomen dat de remmen het af en toe niet werken…

    Beetje overdreven (de telefoon is natuurlijk niet gevaarlijk) maar als een telefoon ernstige design fouten lijkt te hebben kan je deze natuurlijk niet gaan aanraden als je jezelf als consumenten organisatie serieus wil nemen.

    Overigens ben ik van mening dat de iPhone 4 minder punten had moeten krijgen op het gebied van belkwaliteit. Hoe kan dat nou als goed beoordeeld worden terwijl je eerst verkondigd dat je wegvallende gesprekken kan bevestigen.

  3. En toch wacht ik even met de aankoop van een nieuwe telefoon. Als Apple het snel op lost dan zou ik het heel, heel misschien kopen in kopen in komende. Anders ga ik er nog een jaartje er tegen aan met mijn 3G.

  4. zucht … 🙁

  5. Wat zeuren jullie allemaal ik heb een iphone 4 ben er zeer tevreden over ! Ook het bereik nergens last van ben er heel blij mee !

  6. Ik kan echt niet nog een jaartje met mijn 3G, het gaat veel te langzaam met ios4 en ik wil nu eindelijk Spotify als vast muziek programma gaan gebruiken… De rating van consumer report lijkt mij ook logisch. Als de kwaliteit van het signaal wel gewoon goed is tijdens het bellen en het geluid dan goed is (waarschijnlijk speelt de tweede mic daar ook een rol bij).

  7. Het lijkt er op dat Consumer Reports is sponsored by Apple? Erg vreemd dit en vreemd van Apple dat ze het probleem afdoet als zijnde de fout een “Streepjes probleem is”. Overigens lees ik in andere artikelen dat ze niet adviseren een iphone te kopen hier en hier. Apple delete ook nog eens forum posts die over dit probleem gaan. Ben benieuwd of dit op te lossen is met een software update. Volgens de experts dus niet.

  8. @leon: Misschien kan jij dan aantonen dat je met drie streepjes bereik (misschien ergens in huis of parkeergarage of zo) en de deathgrip uitvoert er niets aan de hand is en je nog steeds drie streepjes hebt. Lijkt me nuttig om er achter te komen dat er ook iPhones zijn die wel zonder problemen werken.

    Gonny had ook al een zeer interessante video gepost (waar zij beter signaal kreeg nadat ze de deathgrip toepaste. Overigens heb ik daar een mogelijk verklaring voor. De iPhone 4 is uitgerust met een techniek die niet alleen kiest op basis van het sterkste signaal maar ook voor de rustigste mast (dus met minste dataverkeer). Dit om een betere spreiding op het netwerk te krijgen. Als de deathgrip uitgevoerd wordt schakelt de iPhone 4 van de rustige 3 streepjes mast naar de drukkere (maar sterker signaal) 5 streepjes mast. Het lijkt dus of de iPhone 4 beter ontvangst krijgt door hem vast te houden maar in werkelijkheid schakelt de iPhone naar een andere mast met een sterker signaal. Ik denk dat als de test herhaald wordt in een gebied met minder goede dekking dit resultaat niet gereproduceerd kan worden).

  9. Is mss de beste multimedia-device, ma kan moeilijk de beste smartPHONE zijn want hij belt niet…

  10. @WvB22: Als de mogelijke verklaring die jij hier geeft (met betrekking tot verandering van mast) juist is kan een stukje ‘software’ dan alsnog niet het probleem oplossen door sneller/beter naar een mast te zoeken die jou wel het beste bereik geeft? Tis maar een idee.

  11. Wat een drukte om niets….vorig jaar zou de 3GS ontploffen in je broekzak, dit jaar belt hij niet in noord Groningen waar 1 mast staat voor de halve provincie…..wat komt er volgend jaar, snij je je oren open aan het glas?! Jullie zijn allemaal zeikerds want die iphone4 is prima!

  12. Origineel geplaatst door Guillaume
    Is mss de beste multimedia-device, ma kan moeilijk de beste smartPHONE zijn want hij belt niet…

    Eens kijken. “MA kan moeilijk de beste smartphone zijn, want HIJ…”

    Dus je moeder is een ‘hij’ die geen smartphone kan zijn, half logisch.

    On-topic: Jij hebt hem al uitvoerig getest zeker?

  13. @WvB22: Lijkt mij niet logisch. Het lijkt me namelijk dat je in zo’n test ook een waarde oordeel meeneemt. Of wel, met je auto vergelijking, de remmen wegen zwaarder dan het design. Hoe mooi het de auto ook is, als de basis slecht is kan het nooit als beste worden geprezen…

    Overigens heb ik gewoon een iPhone4 en heb ook nergens last van.

  14. @Guillaume: Misschien eens informeren doen.. Voordat je onzin uitkraamt.

  15. @leon: waarom ZEER tevreden en niet helemaal top geweldig fantastisch

  16. @Daan, wat een gefundeerd antwoord zeg! Ik zou zeggen lees je eerst eens een beetje in alvorens je zo’n fanboy antwoord geeft. Er zijn namelijk meerdere mensen met deze problemen en niet 1 iemand in Groningen. Maar jij hebt vast alle nieuwe iPhones al uitvoerig getest….

  17. Artikel is niet helemaal correct. Feitelijk stellen ze hier dat de Mototola Droid X de iPhone op zo’n beetje alle fronten verslaat. Maar ja, die Motorola Droid X is kennelijk nog niet op de markt…

  18. DIT IS EEN PURE UIT DE HAND GELOPEN LEDENWERF ACTIE!!
    Vele iPhone “gekken” willen perse de rating zien op hun site. Dus zal zeker een deel lid gaan worden van CR. Dat is het werkelijke doel.

    Ik denk dat het schandalig is dat ze dit doen. Zeker als blijkt dat hun onderzoeks methodieken/technieken discutabel zijn.

    Door deze actie is de koers van het aandeel ipv gestegen (net als de rest van de beurs vandaag) gedaald.
    Koers stond rond de $260 en is gedaald naar ongeveer $253, terwijl de koers op $265-270 had kunnen staan, gezien de koersstijgingen van de tech aandelen.
    Dit geeft aan hoe belangrijk aandeelhouders dit nieuws achten! Gelukkig zullen ze er achter komen dat het een misleiding is.

    (ik heb dus alvast was calls gekocht)

  19. Tja, met al die tegenstrijdige berichten wordt het er niet echt duidelijker op. Wat is verstandig? Ik wil hem graag, maar niet ten koste van alles. Ik had eigenlijk al besloten de koop uit te stellen, maar ja….

  20. Ik heb met veel plezier mijn 3G ingeruild voor een Samsung Galaxy S. Zou het direct weer doen!

    Apple heeft het voor mij een beetje verprutst. Eerst met de iOs 4 update die voor veel problemen heeft gezorgd op de 3G van mij en mijn vriendin, en nu weer door de problemen met de iPhone 4.

    Nee, een zwaar over-rated toestel de 4. En dat zeg ik als fanatiek Apple gebruiker (iMac, 2x Mac books, 2x (ex)iPhone)

  21. Origineel geplaatst door Guillaume
    Is mss de beste multimedia-device, ma kan moeilijk de beste smartPHONE zijn want hij belt niet…

    ik neem aan dat je em zelf dus ook al hebt?

  22. @ Tom

    Ik heb gisteren ook mijn iphone 3g ingeruild voor een Samsung Galaxy S…..en ongelofelijk wat is deze telefoon snel (applicaties die binnen een seconde geladen zijn…webpagina’s die via 3g opeens 10x sneller zijn dan via de iphone). Veel scherper beeld…en niet onbelangrijk…je kan er probleemloos mee bellen (ook als je hem met 2 handen vast pakt 😉

  23. Apple heeft $$ overgemaakt gister

  24. Ik vind deze ranglijst van telefoons er wat realistischer uitzien:

    http://www.gsmarena.com/stats.php3

  25. @leon:

    wat voor een type heb je Leon ?16 of 32 gig en waar heb je deze gehaald?

  26. Dit is natuurlijk een beetje raar!

  27. Origineel geplaatst door WvB22
    Lijkt me een logisch verhaal. Zie het als een auto. Top design, rijdt als een zonnetje, is zuinig, heeft alle toeters en bellen en is fantastisch afgewerkt. Alleen zijn we in de test erachter gekomen dat de remmen het af en toe niet doen….

    Een betere vergelijking is het als de auto gewoon niet rijdt. Dan heb je er niets aan.
    Net als een telefoon waarmee je niet kunt bellen.

    Overigens denk ik dat dat antenneprobleem best meevalt.

  28. @Rick: Haha! Fijntjes opgemerkt en LOL natuurlijk! (ze moeten maar wat meer moeite doen om correct Nederlands te schrijven) 😉

  29. Het wordt onderhand wel duidelijk dat de ontvangst *vooral* van heel erg veel dingen afhankelijk is die heel erg per persoon verschillen. Aantal zendmasten, typen zendmasten, soort omgeving, storingsbronnen, etc etc.

    Dat moet haast wel voor alle telefoons gelden.

    Dus misschien is er wel een of ander reproduceerbaar antenneprobleem in de iPhone 4, maar dan is het waarschijnlijk te klein en lokaal om alleen maar daarvan je koopbeslissing af te laten hangen.

    Om die reden hebben kopers ook niets aan beltests in laboratoria en meningen van bloggers die heel ergens anders wonen.

    Voor kopers maakt het niet eens uit hoe goed een telefoon *gemiddeld* belt. Dat is alleen belangrijk voor de maker, die een heleboel telefoons moet verkopen en over de hele linie goed moet scoren (wel een beer van een reden trouwens voor Apple om eens wat verder te kijken dan T-Mobile).

    Dit verklaart ook de lastige positie van een gezaghebbende organisatie als Consumer Reports, die volgens Apple Insider nog *helemaal geen enkele smartphone* heeft aangeraden. Ze kunnen wel zeggen welke telefoon over de hele linie het beste scoort (iPhone 4), maar niet dat die dan ook voor iedereen een aanrader is.

    Dus als Apple Apple is, verzinnen ze *daar* een mooie, elegante oplossing voor die andere aanbieders nog niet hebben.
    Of misschien hun providers.

    Een of andere persoonlijke testprocedure of zo.

    Ben bijvoorbeeld benieuwd of je in Nederland ook de volle 100% van je geld terugkrijgt als je je telefoon binnen 30 dagen inruilt.
    Dat is in de VS ook zo (als ik het goed begrijp).

    Dat lijkt me alleen wel administratief een hel, want iedereen gaat natuurlijk de hele tijd verschillende telefoons proberen.

    Ik denk dat de provider die zo’n soort deal op een elegante manier voor al zijn telefoons aanbiedt (of alle telefoons ter waarde van meer dan 400 euro), een concurrentievoordeel heeft.

    ps dank en complimenten voor de berichtgeving inmiddels: breed, er bovenop en duidelijke bronvermelding!

  30. Ik stap ook over van Apple naar Google. 3G is veels te traag, kan ik echt niet mee werken! Denk dat ik de HTC Desire ga aanschaffen. Het duurt niet lang meer of Android verpulvert de iPhone.

  31. @Malko: ja in principe wel. Probleem is wel dat je in een gebied moet zijn met uitstekende dekking en meerdere masten in je directe omgeving. In de randstand heeft T-Mobile heel wat masten bijgeplaatst dus daar zou mijn theorie moeten werken. Buiten stedelijke gebieden ben je vaak afhankelijk van één mast die je dekking moet geven. Mijn beste gok op dit moment is dat mensen buiten een groot stedelijk gebied met niet al te beste dekking dus erger getroffen worden door dit antenne probleem dan mensen in bijvoorbeeld de randstad.

  32. Afkomstig van Daring Fireball.com (superkerel!)

    iPhone 4 antenna issue is so profound, that the problems are so severe, that the iPhone 4 is a bad product (or at least a bad phone) and people shouldn’t buy it? Then how come so many iPhone 4 users love their phones? And, to the point at hand, how come it’s still Consumer Reports’ top-rated smartphone? If the problem is that bad, shouldn’t the product be poorly rated? And if it’s not that big a problem, why give it a “don’t buy”? That’s what’s nutty.

    Think of it this way: if they can’t recommend their top-rated smartphone, their buying advice must be to buy a lower-rated product. What should people buy instead? An iPhone 3GS? (That’s their second-highest rated smartphone.) Sorry, but that’s nutty, because the iPhone 4 is way better – antenna attenuation when held in certain ways or not – than the 3GS.

    UPDATE 2: CR didn’t actually give the iPhone 4 a “don’t buy”, they just didn’t give it a “recommended”.

  33. Origineel geplaatst door WvB22
    @Malko: ja in principe wel. Probleem is wel dat je in een gebied moet zijn met uitstekende dekking en meerdere masten in je directe omgeving. In de randstand heeft T-Mobile heel wat masten bijgeplaatst dus daar zou mijn theorie moeten werken. Buiten stedelijke gebieden ben je vaak afhankelijk van één mast die je dekking moet geven. Mijn beste gok op dit moment is dat mensen buiten een groot stedelijk gebied met niet al te beste dekking dus erger getroffen worden door dit antenne probleem dan mensen in bijvoorbeeld de randstad.

    Hieruit volgt dat gebrek aan providerkeuze een veel groter probleem moet zijn voor de iPhone-belkwaliteit dan vermeende antenne-hardwareproblemen.

  34. Ook ik stap over van de iphone 3g naar de samsung galaxy s. doei apple!

  35. Ik had een 3g en was naar een 3GS gegaan. Wat een verademing was dat. Vanaf dat moment heb ik alleen maar de 3G lopen afzeiken en me afgevraagd hoe ze dat trage ding ooit op de markt hadden durven brengen.

    Dus als je door de 3G een andere telefoon gaat halen geef ik je groot gelijk.

    De 3GS daarentegen is gelukkig veel sneller, zodat je niet hoeft te ergeren aan de traagheid.

    Maar ondanks dat wil ik de 4G toch wel erg graag hebben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.