Reacties voor: Amerikaanse consumentenbond: ‘iPhone 8 (Plus) meer aanbevolen dan iPhone X’

Consumer Reports, de Amerikaanse consumentenbond, heeft de iPhone 8 en iPhone 8 Plus beter beoordeeld dan de iPhone X. Dit komt vooral door breekbaarheid en de batterij, maar dit is lastig te vergelijken met het dagelijks gebruik.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. Totale onzin “test” want op YT circuleert een video van iemand die de 8+ en de X aan een valtest heeft onderworpen (dus niet met een “speciale” machine, maar gewoon reallife vanaf je oor bijv.) en de X was na zeker 8 valbeurten prima in orde en de 8+ was compleet “naar de klote”. En hij deed het ook gewoon op een harde vloer. Was gewoon pijnlijk om te zien.

    Dus ja, is het ook niet een kwestie van geluk?

  2. De batterij in mijn iPhone X is veruit de beste die ik ooit heb gehad ! Meestal aan het einde van de dag rond de 80 % over !

  3. In onze eigen iPhone X review kon je lezen (en zien) dat we de iPhone X momenteel de beste nieuwe iPhone vinden.

    Uiteraard…. 😜

  4. gelukkig is een mening persoonlijk. Ben blij met de X

  5. Zou de voornaamste conclusie van dit onderzoek, en dus ook de titel van dit artikel niet moeten zijn “Samsung Galaxy S8 en S8+ beste smartphones”? Dat neemt inderdaad niet weg dat het opvallend genoemd mag worden dat de iPhone X lager scoort dan de goedkopere iPhone 8 en 8 Plus. Ik ben een Apple-fan en ben erg tevreden met m’n iPhone 8, maar ik probeer desondanks de dingen wel op een objectieve wijze te blijven benaderen.

  6. Batterijgebruik van mn oude 7plus is idd veel beter dan de iphoneX. Batterijgebruik is het enige wat me echt tegenvalt bij de X, maar de rest zoals foto’s, face-id en snelheid maakt dat weer goed. Breekbaarheid vind ik niet zo belangrijk. Zuinig zijn op je spullen en hoesje er omheen.

  7. @JeroenT: Valtesten zijn nooit reëel, behalve als ze op dezelfde manier vallen. En ze vallen negen van de tien keer nooit hetzelfde. Als je meerdere fimlpjes kijkt zie je bij de ene dat de X het beter doet en de ander de 8(+). Het is maar net hoe hij valt en of dat punt misschien zwakker is.

  8. Origineel geplaatst door Jeroen
    De batterij in mijn iPhone X is veruit de beste die ik ooit heb gehad ! Meestal aan het einde van de dag rond de 80 % over !

    Dat is goed! Maar gebruik je het toestel ook intensief de hele dag door??

  9. Ik vind de x wel een achteruitgang wat betreft face vs touch id, ik moet veel vaker Mn toegangscode in typen. En reachability gebruik ik regelmatig om boven in het scherm te komen en dat is op de x niet zo intuïtief als de homeknop tappen.

    Verder is de x een prima toestel, en is voor mij de formfactor(groot scherm, kleine behuizing) het grote pluspunt!

  10. Origineel geplaatst door Tim
    gelukkig is een mening persoonlijk. Ben blij met de X

    Mee eens! (Ik ben blij met mijn 8+) nog geen seconde spijt van gehad (misschien van iOS 11 een beetje 😉 )

  11. @evad1st:
    Gelukkig is met 11.2 een hoop verbeterd qua snelheid en accuduur, in elk geval voor mijn 8 Plus 🙂

  12. Origineel geplaatst door JeroenT
    Totale onzin “test” want op YT circuleert een video van iemand die de 8+ en de X aan een valtest heeft onderworpen (dus niet met een “speciale” machine, maar gewoon reallife vanaf je oor bijv.) en de X was na zeker 8 valbeurten prima in orde en de 8+ was compleet “naar de klote”. En hij deed het ook gewoon op een harde vloer. Was gewoon pijnlijk om te zien.

    Dus ja, is het ook niet een kwestie van geluk?

    Dus een test van Consumer Reports waarvan de omstandigheden reproduceerbaar zijn vind je onzin, omdat je ook een filmpje kent waarin iemand de apparaten laat vallen op volledig willekeurige wijze? Ok …

  13. Nog steeds gebruik ik iphone se. En die is nog altijd top in de midrange. Echter lijkt mij de iPhone X wel erg mooi als ik hem kon betalen, wat nu even niet gaat omwille van schulden.
    Is de iPhone 8 (plus) beter dan de X? Wat mij betreft is de X beter vanwege groter scherm etc..

  14. Het nut van dit soort testen lijkt me betrekkelijk. Het positieve – mag je hopen – is dat ze alle telefoons op dezelfde – objectieve – manier testen met dezelfde methoden. Valtesten lijken me echter heel erg moeilijk, want iedereen weet dat je bij het laten vallen van je iPhone geluk of pech kunt hebben. Een grote val op een stenen vloer levert soms nauwelijks schade op, terwijl een ‘kleine’val soms een gebroken scherm oplevert.

    Batterijtesten lijken me meer betrouwbaar. Het lijkt me dat een consumentenorganisatie voor alle telefoons dezelfde methode daarvoor gebruikt, waardoor de resultaten goed te vergelijken zijn. In de praktijk kan batterijgebruik heel verschillend zijn. Hoe vaak gebruik je je iPhone op een dag. Welke apps gebruik je (vooral FaceBook vreet stroom!) en vooral ook: hoe helder staat je scherm. Vooral bij zoiets als navigatie met je iPhone maakt die helderheid erg veel uit. Ik zet tegenwoordig het iPhonescherm veel minder helder als ik ver moet rijden. Dat scheelt veel batterijvermogen.

    Zelf gaat de batterij van mijn iPhone 7 Plus na ruim een jaar nog de hele dag mee, bij heel intensief gebruik. Een enkele keer moet is ‘s avonds even ‘bijladen’.

  15. Ik heb deze batterijtesten nooit begrepen. 19 tot 21 uur???

    Bij normaal gebruik is mijn iPhone 6S tegen het einde van de dag helemaal leeg. Dat is met een uurtje internet, 2-tal telefoontjes, routenavigatie in de auto terwijl ie aan de lader hangt, een 5-tal apps die ik af en toe check, … Ok, ik heb wel location fencing op staan voor reminders en Nest. En de FB app staat ook geïnstalleerd.

    Gebruik ik mijn iPhone veel, bvb op vakantie om zaken op te zoeken en foto’s te nemen, dan haal ik 15u niet eens.

    Hoogst vervelend. Maar ik heb het nooit anders geweten, ook niet met mijn vorige iPhones. En ook op mijn werk wisselen we constant iPhone laders uit omdat iemand plat valt.

  16. Iphone x is gaaf maar veelste duur voor hetgeen wat je ervoor krijgt. Als prijs geen invloed heeft op je keuze is iphone x een prima keus maar ik zou eerder gaan voor een samsung of sony, ook al bevalt iOS beter dan Android. Maar als je puur naar de specs kijkt is het een belachelijke prijs! Tevens is Android ook sterk vooruit gegaan in de afgelopen jaren, doet niet heel veel meer onder van iOS volgens mij.

  17. Origineel geplaatst door Jeroen
    De batterij in mijn iPhone X is veruit de beste die ik ooit heb gehad ! Meestal aan het einde van de dag rond de 80 % over !

    Hier sluit ik mij helemaal bij aan

  18. Alle types iphones gehad, maar de X vind ik verreweg de beste iphone ooit.
    Ten eerste en belangrijkste eigenschap is het formaat, helemaal top. Groot display, relatief kleine iphone. Past perfect in broekzak. De iphone 8plus is gewoon een lomp toestel, halve ipad.
    Homebutton was binnen een halve dag vergeten, Face id werkt gewoon perfect. Homebutton gaat gewoon verdwijnen, dat is zeker. Swipen werkt gewoon veel beter.
    Draadloos laden is ook perfect, geen geklungel met kabeltjes.
    Oled scherm is ook zeer mooi, scherp beeld.
    Batterij doet het prima, na veel en intensief gebruik, haald einde vd dag makkelijk..

    Twijfel je nog in aankoop iphone, altijd voor de X gaan. ! Is absoluut de meerprijs waard !

    Allleen de app makers moeten sneller zijn met aanpassen beeld Formaat iphone X.

  19. Soort van “wij van wc eend adviseren wc eend”.
    Ik heb vrijwel alle filmpjes gezien waarbij de iPhone 7 plus of 8 plus vergeleken worden met de Galaxy 8 en 8s en het enige wat duidelijk wordt is de voorkeur van de reviewer.
    Deze discussie zal nooit stoppen en heeft ook nooit een winnaar en beide kampen hebben top toestellen en een eco systeem en beide hebben voor en nadelen.
    En ook maken ze allebei blunders maar hebben ze beide ook mooie dingen die de ander niet heeft.
    Zelf kom ik nog niet uit omdat het een luxe probleem is…
    Waarom niet ? Nou de iPhone 7 plus 128 Gb of de iPhone 8 plus 64 voor bijna dezelfde prijs en het verschil tussen die twee vind ik niet zo enorm. Of de Samsung Galaxy 8s of de Note 8 die er moderner uitzien maar de Note is flink duurder en in Januari wordt de Galaxy 9 aangekondigd dus gaan de prijzen van de 8 omlaag. Zeg het maar.. o ja, ik vind de iPhone X niet mooi en veel te duur.

  20. Voor mij nooit een iPhone met face-id.

  21. Ik ben zeer tevreden met mijn iPhone X. Zowel formaat als camera prefereer ik boven de iPhone 8 Plus. Face ID is ook een zeer goed werkende optie.

    Enige probleem is dat ik nu wel eens denk dat mijn iPad ook geen home button mee heeft 😉

  22. Fijn om te zien dat ik het juiste heb gekozen, de iphone 8 plus is de betere! Overigens heb ik alleen getest of de aanschafprijs vanuit mijn bankrekening kon worden voldaan, andere testen zijn persoonlijk 😛

  23. Breekbaarheid is logisch ( glas ) en weet je als je een X aanschaft.

    Batterij heb ik twijfels over.

    Ik gebruik mijn iphone veel. Mijn iphone 7 moest ik bijladen tijdens avondeten. De iphone X was bijna leeg bij het slapen gaan de eerste 2 weken.

    En nu komt het …. update van youtube … update van pokemon …. viola …. ik ga nu naar bed met 35 tot 40 % over … en gebruik hem nog meer dan mijn 7 ( nieuwigheid ).

    Ik durf te wedden dat een gloednieuwe iphone X over een paar maanden hele andere batterij reviews krijgt ( veel positiever ) dan dat ie tot nu heeft gehad. Over een paar maanden zijn 90% van de apps ge-update naar de x … en ik vermoed dat de youtube battery drain bug in meerdere apps zit.

    Maar jah … over een paar maanden worden er geen review tests meer gedaan en denkt iedereen dat de X een mindere batterij heeft dankzijneen berg “negatievere” first day reviews

    Voorbeeld … de X verloor 25 tot 30% batterij met pokemon tijdens een rondje lopen met de hond. Loeiheet !!! Nu moet ik mijn best doen om in hetzelfde rondje 10% kwijt te raken … met een ijskoude iphone.

  24. Origineel geplaatst door Job
    Ik vind de x wel een achteruitgang wat betreft face vs touch id, ik moet veel vaker Mn toegangscode in typen. En reachability gebruik ik regelmatig om boven in het scherm te komen en dat is op de x niet zo intuïtief als de homeknop tappen.

    Verder is de x een prima toestel, en is voor mij de formfactor(groot scherm, kleine behuizing) het grote pluspunt!

    Gewoon op annuleren drukken en FaceID begint opnieuw. Moet zo goed als nooit een code intikken.

  25. Origineel geplaatst door Jeroen
    De batterij in mijn iPhone X is veruit de beste die ik ooit heb gehad ! Meestal aan het einde van de dag rond de 80 % over !

    Origineel geplaatst door Marcel
    Hier sluit ik mij helemaal bij aan

    Ik ook

  26. Origineel geplaatst door Jeroen
    De batterij in mijn iPhone X is veruit de beste die ik ooit heb gehad ! Meestal aan het einde van de dag rond de 80 % over !

    Origineel geplaatst door Patrik
    Ik ook

    Origineel geplaatst door Marcel
    Hier sluit ik mij helemaal bij aan

    ik slechts op 45-50%…
    Mijn 8 plus ging ook veel langer mee vind ik…en gebruik de X niet anders dan al mijn vorige apparaten.

  27. Face-Id maakt dat toestellen met touch-Id (m’n iPad Pro) ineens hopeloos ouderwets aanvoelen.

  28. Origineel geplaatst door Arie
    Face-Id maakt dat toestellen met touch-Id (m’n iPad Pro) ineens hopeloos ouderwets aanvoelen.

    Ik heb Persies de zelfde ervaring heerlijk dat face_id onder welke licht omstandigheid ook werkt altijd

  29. Ik heb nu een aantal weken de iPhone X in gebruik en totaal nog geen spijt ervan. Oké de prijs is wat aan de hoge kant. Ik denk dat die lager zou kunnen maar helaas bepalen wij dat niet als consument. Touch ID mis ik helemaal niet. Ik vind face ID net zo snel werken. Ik heb gemerkt dat je naar boven kunt swipen en dan werkt Face ID ook. Je hoeft niet eerst te ontgrendelen en dan te swipen zoals door sommige reviews werd verteld.
    Home button mis ik helemaal niet. Vind de swipe beweging logischer en makkelijker.
    Hiervoor een 6 Plus gehad. Batterij ging lang mee. Nu met de X heb ik het idee dat deze iets langer meegaat dan de 6 Plus. Ik denk dat dit mede komt door het energie zuiniger OLED scherm.
    Groter scherm en toch een kleiner toestel. Perfect. Vond de 6 Plus op het randje qua formaat.

  30. Origineel geplaatst door BrainShock
    Batterijgebruik van mn oude 7plus is idd veel beter dan de iphoneX. Batterijgebruik is het enige wat me echt tegenvalt bij de X, maar de rest zoals foto’s, face-id en snelheid maakt dat weer goed. Breekbaarheid vind ik niet zo belangrijk. Zuinig zijn op je spullen en hoesje er omheen.

    Ik vind het juist andersom.. de batterij van mijn X is vele malen beter dan mijn oude 7 plus. Dat terwijl Mn 14 maanden oude plus nog 92% batterij capaciteit had volgend Coconut battery..

    Nee ben hartstikke tevreden met Mn X. De prijs is absurd hoog, maar oh oh oh wat een gave gadget is dit! Ben Mn plus allang vergeten 😜

  31. Origineel geplaatst door Jeroen
    De batterij in mijn iPhone X is veruit de beste die ik ooit heb gehad ! Meestal aan het einde van de dag rond de 80 % over!

    Origineel geplaatst door Cihan
    Dat is goed! Maar gebruik je het toestel ook intensief de hele dag door??

    Lijkt mij niet…
    Ik ben een heavy user en heb aan het einde van Mn werkdag nog zo’n 50% over… dat vind ik echt heel goed… dat haalde ik met Mn oude 7 Plus echt niet

  32. Raar dat men de eigen test betrouwbaarder vind dan van een consumenten organisatie . Ik hoef geen x, indien hij breekt komt het erop neer dat hij Total loss is zag ik op tv. Krijg je een ge refurbished toestel terug…. voor een vors bedrag ook nog s. En bedenk bij de eerste val kan t al mis zijn, hoeft niet 50 of 100 keer. Keer een Microsoft laten vallen, gratis door Microsoft gerepareerd terwijl ik er eerlijk voor uitkwamen dat ie was gevallen. Top service! Heb eerst Android gehad toen Microsoft nu Apple SE ( na een 4S en 5c) Android en Microsoft had ik nieuw on Apple betaalbaar te houden ben je op gebruikt aangewezen , is t vaak nog duurder dan de concurrent nieuw…..

  33. Origineel geplaatst door René

    In onze eigen iPhone X review kon je lezen (en zien) dat we de iPhone X momenteel de beste nieuwe iPhone vinden.

    Uiteraard…. 😜

    Het verbaasde mij ook. Ik ging er van uit dat iCulture de Galaxy S8 als beste uit de bus liet komen, maar nee hoor.. 🤔

  34. Origineel geplaatst door René

    In onze eigen iPhone X review kon je lezen (en zien) dat we de iPhone X momenteel de beste nieuwe iPhone vinden.

    Uiteraard…. 😜

    Wij van wc eend…😂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.