Reacties voor: Consumentenbond: ‘Kwaliteit van refurbished iPhones valt vaak tegen’

Opgeknapte toestellen (refurbished) zijn lang niet altijd een goede deal. De Consumentenbond kocht 18 van dergelijke iPhones en beoordeelde slechts 6 daarvan als een goede deal. Er mankeerde vaak iets aan de toestellen en korting die je krijgt valt vaak tegen, ontdekten de testers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. Waarom mResell niet meegenomen dan?

  2. En Apple zelf? Die verkopen ook refurbished iPhones? Maar wat is daar de kwaliteit van? 🤔

  3. Mobico is niet meegenomen en hier wel al een jaar een tevreden gebruiker van een ref. iPhone 6s, maar ja. Goed om dit te lezen over bepaalde winkels.

  4. @Davy de Vries: Die verkopen ze niet in Nederland, wel in de VS en nog een paar landen.

  5. Mijn iPhone SE komt bij partly.nl vandaan en is zoals geadverteerd. Denk dat te kostbaar is om elke aanbieder te onderzoeken.

  6. Wel opvallend dat men voor gemiddeld slechts 72 euro het risico neemt een afgekloven iPhone te nemen met een uitgeputte batterij. Ook opvallend bij deze iPhone kringloopwinkels is dat er bij de verkoop van MacBooks bijna nooit een bouwjaar staat aangegeven.

  7. @Davy de Vries: Er zijn momenteel geen gereviseerde iPhones te koop bij Apple NL, in Amerika wel; daar scheelt het je $50 bij een iPhone 7.

    Uit ervaring kan ik zeggen dat een gereviseerde iPhone van Apple niet van nieuw te onderscheiden is. Deze hebben geen gebruikssporen en de batterij wordt altijd vervangen.

  8. Ik ben eigenlijk best wel benieuwd hoe het zit met een refurbished MacBook. Ik raadde namelijk een familielid aan een refurbished MacBook te kopen!

    Toch maar even het artikel doorgestuurd met de opmerking ‘“extra” opletten’ … had me erg rot gevonden wanneer er door mij een eventuele “miskoop” had plaatsgevonden.

  9. @Beloved: voor maar 50 dollar verschil zou men letterlijk gek zijn om niet voor een nieuwe te gaan. Ik weet dat de Apple refurbs goed zijn, maar wear is wear en een refurb kan een gebruikt moederbord hebben en zoals ik al zei, wear is wear en electronica is helaas onderhevig aan slijtage. Voor €50 meer een nieuwe is een no brainer.

  10. Refurbished is het nieuwe modewoord, maar volgens mij is Apple zelf de enige die écht refurbished.
    De andere aanbieders kopen de apparaten gewoon zo goedkoop mogelijk in en verkopen ze (zonder enige handeling) direct weer voor zoveel mogelijk geld door onder de titel refurbished.

  11. Wat misschien wel handig zou zijn om mee te nemen in het artikel is het verschil tussen refurbished iPhone’s van 3rd party’s en Apple zelf.

    Apple refurbished iPhone’s worden namelijk altijd hersteld met originele (OEM) onderdelen en ondergaan de strenge kwaliteitscontrole zoals van Apple mag verwachten.

    3rd Party’s zoals de bovengenoemde bedrijven zijn geen officiële Apple Repair Centre en kunnen dus niet aan OEM parts komen en zijn dit dus vaak inferieure onderdelen uit een chinees fabriekje. Dit zorgt dus ook vaak voor de slechte kwaliteit van de refurbish!

    TL;DR Apple Refurbished en 3rd party refurbished is niet met elkaar te vergelijken

  12. Mijn vader heeft een refurbished 5c.
    Prima toestel, maar werd wel geleverd in een wit doosje, met generieke kabel en generieke adapter, maar zonder oortjes.

    Maar ja, hij wilde niets uitgeven en toch een smartphone, ik heb ‘m gezegd dat ik ‘m met Android niet kan helpen…

  13. Origineel geplaatst door Marco
    Refurbished is het nieuwe modewoord, maar volgens mij is Apple zelf de enige die écht refurbished.

    De andere aanbieders kopen de apparaten gewoon zo goedkoop mogelijk in en verkopen ze (zonder enige handeling) direct weer voor zoveel mogelijk geld door onder de titel refurbished.

    Mee eens, als je soms leest wat ze beweren, dat ze zelfs een 3 maanden oud toestel “refurbishen” … ha ha ha , toch heb ik bij Apple ook een enkele keer refurbished apparatuur gekocht, ondanks dat het als nieuw verpakt was, (b)lijkt het probleem er nog in te zitten (in dit geval een AirPort TC die zich regelmatig lijkt “op te hangen”

  14. Door deze aanbieders heeft de term refurbished ook z’on slechte naam. Een vervangend toestel van Apple is altijd voorzien van een nieuwe behuizing, display en accu. Andere aanbieders moeten gewoon eerlijk zijn en hun product de omschrijving gebruikt of tweedehands geven.

  15. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  16. Tja, de Consumentenbond… Nooit geweten dat die verstand hebben van computers, smartphones etc. In het verleden vergeleken ze Macs wel eens met PC’s, maar hun testsoftware draaide nooit op een Mac. Daardoor eindigden Macs altijd onderaan, want duur vond men… Alleen daarom al neem ik dit onderzoek met een korreltje zout.

    Overigens: als je een refurb koopt weet je dat ie niet nieuw is. Daarom is ie ook (iets) goedkoper. De klant bepaalt toch zelf hoeveel geld hij/zij uitgeeft aan een refurb. Alle fatsoenlijke retailers geven twee jaar garantie en klachten zijn er eigenlijk niet. Wat is eigenlijk het probleem?

  17. Ik heb wel goeie ervaring gehad met Leapp
    Klopt wel dat ze niet de goedkoopste zijn

  18. Dat gevoel had ik altijd al. Dat refurbished een andere naam is geworden voor tweedehands. Gewoon ingenomen en weer door verkocht zonder dat er iets mee gebeurd is.

  19. Origineel geplaatst door Ruud
    Wel opvallend dat men voor gemiddeld slechts 72 euro het risico neemt een afgekloven iPhone te nemen met een uitgeputte batterij.

    Maar dat is juist het punt, de klant verwacht een exemplaar te krijgen waar een nieuwe batterij in is gezet.

  20. @Jean-Paul Horn: Afgaande op de performance van mijn batterij (89% na meer dan drie jaar volop in gebruik, ik heb een iPhone 6) zullen er dus niet veel batterijen worden vervangen. En dat is dus ook niet nodig lijkt mij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.