Reacties voor: Consumentenbond waarschuwt voor mogelijke Apple Pay-diefstal

Té vergezocht?
De Nederlandse Consumentenbond waarschuwt voor het gebruik van Apple Pay in combinatie met je Apple Watch. Horlogedieven kunnen in theorie je Apple Watch stelen en ermee betalen, zonder pincode in te toetsen. Hoe zit dit precies?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Onzin. Het is waarschijnlijk nog helemaal niet gebeurd in Nederland en dit wordt puur naar buiten gebracht omdat Apple Pay nu een hype is en ze dus weer wat te melden kunnen hebben

  2. Slim, maar klopt niet wat ze zeggen. Per standaard staat het automatisch ontgrendelen van je Apple Watch uit

  3. Het is zeker mogelijk, maar met de frequentie waarop men hun telefoon/horloge in de gaten houdt zal het niet langer dan een paar minuten duren voordat is opgemerkt dat het horloge is verdwenen 😬

  4. Origineel geplaatst door Pieter
    Onzin. Het is waarschijnlijk nog helemaal niet gebeurd in Nederland en dit wordt puur naar buiten gebracht omdat Apple Pay nu een hype is en ze dus weer wat te melden kunnen hebben

    Dus de dieven voor zijn

    Origineel geplaatst door PJG
    Het is zeker mogelijk, maar met de frequentie waarop men hun telefoon/horloge in de gaten houdt zal het niet langer dan een paar minuten duren voordat is opgemerkt dat het horloge is verdwenen 😬

    Valt mee hoor!

  5. Ach de Consumentenbond had eerder ook zo een verhaal over contactloos zak rollen met de bank pas,deden sommigen een metalen ding om hun pasje, was ook erg onwaarschijnlijk…
    Benieuwd of dat ooit echt is gebeurd

  6. Ik vind het wel meevallen hoe ver gezocht dit is. Immers als de dief je (ongemerkt) volgt en in de buurt blijft is de kans groot dat zodra je merkt dat je Watch weg is, je je iPhone gebruikt om te bellen, Appen (ligt m’n Watch nog thuis?), of iets met Find My.. te doen. Dan is de Watch vanaf dat moment beschikbaar voor betalingen. Vergeet niet dat horlogedieven zeer getraind kunnen zijn en je het niet zomaar merkt.

    Ik had het aanstaan, want handig, en nu uitgezet.

    Bedankt voor de waarschuwing.

  7. Hoi allemaal. Ik ben een naast mijn vaste werk al 14 beroepsgoochelaar.

    Dit is echt totaal niet vergezocht. Ik zou in de passage in den haag kunnen gaan staan. De zelfde truc doen om een horloge te bemachtigen. Een macbookpro te kopen. Horloge weggooien volgende week nog een keer doen.

    Ik heb direct deze functie uit gezet omdat ik weet hoe makkelijk het is.

    Advies van de goochelaar:

    – Sportbanden(de siliconen) zijn het makkelijks.
    – Daarna de lederen banden
    – Milanese loop
    – Stalenbanden met een vlindersluiting kunnen ook.
    Maar dan heb je wel met een pro te maken die heel veel zakkenrolt. Dat mislukt mij ook Nog weleens.

    – De klittenbanden vrijwel onmogelijk door het geluid

    En voor alle mensen die zeggen: “jaaa dat voel je toch” of “ je voelt toch dat er een gewicht minder aan je arm hangt”

    Nee dat voel je niet. Daar zorgt de zakkenroller voor. Ik heb zelfs stropdassen of in de winter sjaals gepikt zonder dat mensen het door hadden. (Ja het kan echt) een horloge is vele malen makkelijker.

    Naast dit alles wat ik hier prijsgeef wil ik ook zeggen dat ik dit puur uit entertainment doe En dan ook geen echte dief ben. Tijdens het doen voel ik me vaak al schuldig😂 kan ik niet.

  8. Ik ontgrendel mijn Apple watch zelden met mijn iPhone, het is handig maar ga het toch uitzetten als ik Apple Pay kan gebruiken via ING België.

  9. Als mensen over je schouder meekijken met je pincode/pinpas ben je ook de lul. Ach, als dieven echt iets van je willen stelen lukt t ze toch wel uiteindelijk. Gewoon voorzichtig zijn in drukke steden.

  10. Origineel geplaatst door Sander
    Ik vind het wel meevallen hoe ver gezocht dit is. Immers als de dief je (ongemerkt) volgt en in de buurt blijft is de kans groot dat zodra je merkt dat je Watch weg is, je je iPhone gebruikt om te bellen, Appen (ligt m’n Watch nog thuis?), of iets met Find My.. te doen. Dan is de Watch vanaf dat moment beschikbaar voor betalingen. Vergeet niet dat horlogedieven zeer getraind kunnen zijn en je het niet zomaar merkt.

    Ik had het aanstaan, want handig, en nu uitgezet.

    Bedankt voor de waarschuwing.

    Nou en?
    Zodra je Findmy Watch doet begint hij te piepen en staat de dief voor joker.
    Wees toch niet zo bangig

  11. In mijn ogen, inderdaad veel te ver gezocht maar de consumentenbond heeft wel meer van dit soort paniek-zaaiende berichten. Zoeken duidelijk weer aandacht, zeker weer nieuwe abonnees nodig.

  12. Thanks voor de tip, heb het nu net aan gezet. Irriteerde me namelijk dat ik steeds die code moest invoeren ‘s-ochtends. 😁

  13. Blijkbaar staat deze optie standaard uit ontgrendel met iPhone, volgens mij nooit veranderd ook zelf.
    Dus denk dat er standaard settings niet zoveel aan de hand is.

  14. Wat een onzin. Makkelijker is het om je iPhone te stelen. Druk 2 keer op de zijknop en even voor je gezicht houden, waarna de dief snel een winkel binnen rent om iets te kopen. Dat zal wel de volgende waarschuwing zijn.

  15. @Peter: Dat dacht ik ook, maar toen zag ik het filmpje. De dief zet zodra de watch ontgrendeld is (wat dus al tijdens het gesprekje is waarbij nog niet gemerkt is dat het horloge gestolen is) gelijk het horloge op vliegtuigmodus. En dan werkt zoek mijn dus niet meer.

  16. Zakkenrollers hou je, daar doet Apple Pay ook niet direct iets aan. Maar of dat nou direct wereldschokkend nieuws is. Het zou pas nieuws zijn als er geen dieven meer zijn.

  17. Hmmm…. als ik het ontgrendelen met een code uitzet, krijg ik een melding dat ik geen Apple Pay kan gebruiken. De code moet aanstaan.

  18. Nooit niet gerold worden bestaat niet, maar in ieder geval geen siliconen bandje te dragen is alvast een begin. Dat rolt m.i. super gemakkelijk. Heb daarom al van af het begin een stevige metalen band, zie juukdesign. Geeft ook geen garantie (zie eerdere reactie), maar maakt het wel een stuk moeilijker.

  19. Heb ‘ontgrendelen via iPhone’ uit staan voor m’n Watch. Wist eigenlijk niet dat dit ook bij de Watch kon. Verder niks aan de hand dus.

  20. Hm, goede reden om ‘m definitief uit te zetten. Voor mij was het sowieso een suffe functie die het nooit deed.

  21. Ik heb de ontgrendeling via iPhone ook uit gezet. Daar komt bij dat ik de schakelaar van 10x foutcode de gegevens automatisch gewist worden. Maar in feite is het vergezocht, want meestal loop ik er niet mee te koop, en zit de Apple Watch onder de mauw van m’n hoodie/trui/vest. En betaling gaat er dwars doorheen.

  22. Lijkt me onwaarschijnlijk dat dit lukt. Ik krijg vrijwel onmiddellijk na betaling een melding van een betaling, met het bedrag en de locatie van de betaling. Vaak nog voordat ik de winkel heb verlaten. Dus als je niet zelf hebt betaald, dan weet je het meteen bij de eerste betaling van de horlogedief. Dus dan is een telefoontje naar de bank en de politie snel gemaakt.

  23. @MobieleMeid: Maar tegen de tijd dat die arriveert is de dief alweer verdwenen of heeft het horloge ergens weggelegd.
    Handiger zou zijn een automatische Find my watch op het moment dat je hem uit doet, dan loopt de dief gelijk tegen de lamp – door de rechtmatige eigenaar te cancelen met FaceID of password op de watch.

  24. Origineel geplaatst door MobieleMeid
    Lijkt me onwaarschijnlijk dat dit lukt. Ik krijg vrijwel onmiddellijk na betaling een melding van een betaling, met het bedrag en de locatie van de betaling. Vaak nog voordat ik de winkel heb verlaten. Dus als je niet zelf hebt betaald, dan weet je het meteen bij de eerste betaling van de horlogedief. Dus dan is een telefoontje naar de bank en de politie snel gemaakt.

    Klopt… en heeft de dief winst.. 😇

  25. Wat een onzin

    Dus naast dat je horloge gestolen moet worden moet je ook dichtbij genoeg blijven voor een dief om een winkel in te gaan, een product dat het stelen waard is te pakken en vervolgens met mijn horloge af te rekenen

    Dit is echt zo’n screenwriter scenario waar in de moeilijkste bank berovers het kinderspel laten lijken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.