Reacties voor: Consumenten willen Windows-tablets, maar kopen iPads

Apple had gisteren een flinke bom op de tabletmarkt kunnen gooien, door een iPad op Windows aan te kondigen. Onrealistisch natuurlijk, maar commercieel zou het niet eens zo’n vreemde zet zijn. Er zitten namelijk miljoenen mensen te smachten naar een tablet op Windows. De Boston Consulting Group deed onderzoek in twee landen naar de voorkeur […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 33 reacties

  1. En die haleron boy’s krijgen geen lawsuit ?

  2. Ik zou ook graag (misschien wel liever) een tablet met Windows hebben, wel zo makkelijk en handig 🙂
    Echter; nog geen fabrikant heeft me weten te overtuigen.
    Dat wordt wachten op Windows 8, die deels gemaakt wordt met het oog op de tablet heb ik me laten vertellen.

  3. Ik zeg iboot op ipad’s!
    dualboot iOS en Windows:p

  4. Windows 8 beloofd veel, opgestart binnen 10seconden bijvoorbeeld, nu nog net zo vriendelijk als IOS maken en ik stap over..

  5. Ik wil zelf héél graag een Windows tablet, maar ook een iPad.

    Waarom Windows? Een designer, die geavanceerd is in Photoshop en videobewerking zou dit graag op de bank willen doen, in openbaar vervoer, of tijdens het werk.

    Dit zou betekenen dat wij een tablet moeten krijgen met high-end specs van een Desktop/Laptop. Die zijn er nog niet, dus tot die tijd blijf ik bij Apple.

  6. Ik zou graag windows 7/8 virtueel willen kunnen draaien ofso. VMWare Player idee. Gewoon voor programmas voor mn studie.

  7. @Johnny:

    Zijn er nu nog stumpers die een Windoos-apparaat willen?
    Ongelofelijk!

  8. @Marco:

    “opstarten in 10 seconden”

    Zooooo, dat zijn echt redenen om niet voor een Mac te kiezen zeg!

  9. @Marco: opstarten in 10 seconden is niet het enige pluspunt he, en mac os x lion op een tablet wil je ook niet, zo ook windows 7

    daarom denk ik dat microsoft een echt enorme kans heeft met windows 8, maar ze moeten het wel goed aanpakken

    ikzelf zou inderdaad graag een dual-boot optie op de ipad zien, maargoed meeste dromen zijn… zeer handig voor school!

  10. @Johnny, ik werk persoonlijk toch liever in photoshop op mac, dan op windows. Sneller en stabieler.

  11. Voor de zakelijke omgeving (mits de afdeling ICT dat toestaat) kun je de app citrix gebruiken om in een volwaardige Windows desktop omgeving te werken. Je kan dan ook je iPhone of iPod touch instellen als muis.

    Prive gebruik ik spashtop om de desktop van de iMac of een Windows computer over te nemen. Zowel thuis via hetzelfde wifi netwerk, of remote vanaf een ander wifi netwerk. Werkt prima en zelfs het geluid wordt afgespeeld op de iPad.

  12. * Acer heeft al een tijdje een schitterende windows tablet op windows 7, werk er zelf af en toe mee, tof speeltje.
    * Mijn iPad, PSP en alle andere speeltjes durven ook wel eens vast lopen, mijn Acer met Windows 7 staat 24/24, 7/7 aan, het duurt soms een half jaar voor ik hem eens herstart, vastlopen heeft die nog nooit gedaan.
    * ik haat iTunes en Apple store, maar hierdoor hebben het ze ons wel heel makkelijk gemaakt: als je je ipad jailbreakt heb je plots toegang tot ALLE apps, gratis! Met Windows apps is dat soms lastiger (hacks, key gens, loaders e.d.)
    * Steve Jobs is zoals Bill Gates een icoon die de wereld heeft veranderd (ik laat de discusie of dit een goede zaak is achterwege), hulde! Doe dit maar eens na!
    * Mijn laptop op Linux is het enige toestel dat ik nooit gebruik (wat kan ik daar nu mee aanvangen)
    (ik heb 5 laptops, 3 tablets, 3 netbooks, 2 PSP’s en enkele desktop Intel pc’s)

  13. Windows tablet bah! Windows 7 is helemaal niet geschikt voor een tablet. Windows 8 heeft wellicht die potentie. Maar als ik zie hoe waardeloos de windowsfoons zijn heb ik daar niet veel vertrouwen in.

    Windows is gewoon voor op een personal computer.

    @Guy: haha een ipad die vast loopt!

  14. Ja hoor, vastlopen! 2 maal gebeurd dat m’n iPad vast zat op de browser zodat ik power down moest doen.
    Mijn windows zeven loopt nooit vast en als er dan toch een taak is die niet meer reageert (zoals Outlook soms) dan sluit ik de bijhorende services in de task manager)

    BTW: Hulde voor Steve, de man die de wereld op zijn kop zette, ik herinner me nog op m’n apple in 1983 als ik student informatica was op mijn kot!

  15. klopt, mijn ipad loopt vast op de safari browser, gewoon crash vast reboot.

    shit happens.

  16. Uhm waarom Windows dan? Als designer kies je juist voor het betere. OSX dus. @Johnny:

  17. Je gooit idd makkelijker een Windows tablet het raam uit dan zo’n lelijke computer met beeldscherm en toetsenbord.. 😀

  18. Voor de echte windows fans met heimwee heb ik al een paar prachtige apps gemaakt. SystemCrash een app die € 1,50 kost en op verzoek je systeem zeer natuur getrouw laat crashen. Defrag een app voor € 0,79 zodat alles weer lekker snel gaat, en waarbij je gegarandeerd de computer anderhalf uur niet meer kan gebruiken. Misschien dat daardoor de forums ook wat minder belast worden met vragen daarover. Specialprint, voor € 2,45, laat je printer doorgaan tot het papier op is terwijl je allang een stop opdracht hebt gegeven. Regeditor voor € 1,25 daarmee kun je al je denkbeeldige ini files bewerken.
    Uiteraard kan iedereen bij mij terecht met verzoeken voor meer van die handige visuele Windows proggies.

  19. ik heb liever Apple
    Steve Jobs was een genie

  20. Is er geen mogelijkheid om dit via een hack op je ipad te krijgen?

  21. Origineel geplaatst door Guy
    (ik heb 5 laptops, 3 tablets, 3 netbooks, 2 PSP’s en enkele desktop Intel pc’s)

    goh, wat stoer joh! Ik denk dat er geen bal van klopt wat je aan het verkondigen bent. Typisch geval van aandacht te kort met je windhoos liefde.

  22. Ik ben een IT-man loser, have a life

  23. @guy:
    Leuk, al je geld uitgeven aan dat soort spul en dan zulke reacties plaatsen:) totaal niet ontopic, maar wel ff zo’n WOW momentje voor je zelf 😉
    Net of de rest hier dat niet kan bekostigen.. denk dat die liever gewoon één keer iets goeds kopen ipv allemaal losse cheap-ass shit

  24. Schitterend 🙂

    Origineel geplaatst door Wim Vriend
    Voor de echte windows fans met heimwee heb ik al een paar prachtige apps gemaakt. SystemCrash een app die € 1,50 kost en op verzoek je systeem zeer natuur getrouw laat crashen. Defrag een app voor € 0,79 zodat alles weer lekker snel gaat, en waarbij je gegarandeerd de computer anderhalf uur niet meer kan gebruiken. Misschien dat daardoor de forums ook wat minder belast worden met vragen daarover. Specialprint, voor € 2,45, laat je printer doorgaan tot het papier op is terwijl je allang een stop opdracht hebt gegeven. Regeditor voor € 1,25 daarmee kun je al je denkbeeldige ini files bewerken. Uiteraard kan iedereen bij mij terecht met verzoeken voor meer van die handige visuele Windows proggies.

  25. Nooit! Nooit zal ik nog de stap terug maken naar Windows. Dat heeft mij persoonlijk zo enorm veel ellende opgeleverd met vastlopen en updaten en virussen en weer vastlopen en weer 50 updates… nee ik ben niet voor niets overgestapt op een iMac. En wat kan ik hier toch lekker op werken zeg als fotograaf.

  26. Origineel geplaatst door DLO. Maar als ik zie hoe waardeloos de windowsfoons zijn heb ik daar niet veel vertrouwen in.Windows is gewoon voor op een personal computer.@Guy: haha een ipad die vast loopt!

    Ik heb een windows phone 7 en jij hebt op zekers nog nooit gewerkt met deze.
    apple krijgt echt wel concurentie voor de kiezen.

  27. @marco3key: Voorlopig zie ik niets van die concurrentie. Behalve slappe aftreksels die minder populair zijn wanneer je de verkoop cijfers op na houd.

    Dit artikel claimt dat men windows wil op een tablet. Dat is al 10 jaar te krijg. Dan waarom koopt iedereen een ipad of galaxy tab. Laat microsoft nu eerst maar op de markt komen met hun loze beloftes. En in real life bewijzen dat ze het beste alternatief zijn op de ipad.

    Voorlopig is het apple en dan een hele tijd niets.

  28. @marco3key:

    Haha ik moest heel hard lachen toen mijn collega vol trots zijn windows foon 7 moest rebooten omdat hij het geluid niet meer harder of zachter kon zetten.

    Ik gebruik al 20 jaar MS producten, zakelijk en prive, dus Windows ken ik als geen ander. Je mag ontkennen tot je een ons weegt maar niets werkt zo gemakkelijk als een Mac.

  29. de titel is niet helemaal juist.

    “zakelijke gebruikers willen windows tablets maar kopen IPAD”. Die trend gaat nu veranderen omdat de androids echt beter beginnen te worden. Ben aan het testen geslagen als zakelijke gebruiker

    en ik ben geen fotograaf, gewoon kantoorbaan

  30. EXOPC
    WETAB on Windows 7 of 8 (heb ik al een paar maanden)

    Je kunt tenminste alle proggies draaien als je GUI accepteert. balkjes zijn wat dun voor je vingers voor de rest draait het best

  31. @Guy: Jij, maat, bent een “douchebag” ken je vast wel, die term.. grote bek, 0 inhoud. ” als je je ipad jailbreakt heb je plots toegang tot ALLE apps, gratis! Met Windows apps is dat soms lastiger (hacks, key gens, loaders e.d.)”

  32. IOS Apparaten zijn nogsteeds beter dan iedere windows apparaat ook gaat worden denk ik, maar dat is mijn mening. ik denk er zo over omdat Windows 8 op de Tablet er precies hetzelfde uit gaat zien als op de PC (denk ik).
    En dat is soms een beetje ongemakkelijk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.