Reacties voor: Consumenten blijven iPhone 4 kopen, ook zonder nieuwe versie

Apple blijft scoren met haar iPhone in de Verenigde Staten en wint marktaandeel met haar toestel en haar mobiele iOS-besturingssysteem. Dat wijzen cijfers can ComScore uit.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. De iPhone heeft gewoon een hele goede naam in de markt. Dat zou ook een reden kunnen zijn dat we “maar” een upgrade krijgen naar een 4S in september/oktober. Ik bedoel: commercieel gezien heeft Apple weinig redenen om een hele grote stap te zetten.
    Maar natuurlijk blijven we altijd hopen op een iPhone 5 met een berg nieuwe features 🙂

  2. ..zelfs als er geen nieuwe versie komt..
    Voor degene die een iPhone koopt maakt een nieuwe versie toch niets uit ?

  3. @lexvo: Commercieel gezien moeten ze juist omdat ze met het ‘kunnen’ en specs achterlopen op concurrentie…

  4. Maar de iphone 4 is ook gewoon nog steeds een perfect toestelletje…

  5. Zelfs de eerste iPhone wordt dagelijks gebruikt mits de functies die wel aanwezig zijn bij nieuwe iPhone’s. Als ik niet zo jong was had ik ook eentje gekocht en tot op vandaag nog steeds gebruikt. De iPhone 4 is voor zowel nieuwe klanten zowel loyale klanten geen miskoop. Is het bedrag zeker waard.

  6. Waarom zou je wachten om te doen alsof je state of the art bent? Als je zo denkt, kun je nauwelijks meer iets kopen, omdat je in no time ‘achter loopt’.

  7. Als je ziet dat merken als HTC zelfs al met hun dual cores telefoons zijn gekomen dan loopt Apple wel erg achter met hun iPhone 4 en ja zoals Nick al zei ook met het kunnen lopen ze achter.

    Met mijn HTC Desire HD kan ik veel meer dan je met een iPhone 4 kunt, zelfs als er widgets in iOS5 straks zijn dan is dat nog steeds niet te vergelijken met hoe dit in Android gaat, want in iOS5 is het meer een homescren ( dat zoek scherm ) waar je paar status widgets kunt neerzetten, maar je mag ze niet op andere home screens neerzetten.

    Als mensen dan toch zo graag een verouderd toestel willen dan kunnen ze beter wachten op iPhone 5 of straks huilen dat ze net een iPhone 4 gekocht hebben en er binnen paar maanden de nieuwe uitkomt.

  8. Is hier een ipone gebruiker die ooit een dual processor in de iPhone heeft gemist? Ik bedoel, het Apple universum is al een wereld apart. De apps die voor de iOS platformen uitkomen zijn daar speciaal voor gemaakt. Bij android merk je al snel dat je toestel oud word omdat hij sommige spelletjes misschien niet meer aan kan. Bij Apple zal het altijd draaien. Dus wie mist hier een dual processor of home pages?

  9. @Wesley: Zelfs mijn iPhone 3GS kan nog altijd goed mee. En ik heb niet de indruk dat mijn 3GS oud is integendeel, binnenkort iOS5 erop en heb bijna een volledig nieuwe telefoon. Ik vraag me dan af wat je dan meer kunt met een HTC Desire HD (or whatever) dan een iPhone.

  10. @Nick: Ik heb zelf een htc gehad.
    Het is in eerste instantie een verademing dat je alles kan aanpassen naar eigen wil. Je kan widgets over je scherm verspreiden. Alles kan ingesteld worden. Kortom, teve gedoe. Mijn htc is nu erg langzaam geworden na een jaar (net als een Windows based pc). Mijn iMac en iPhone 4 zijn op dit moment en zullen snel blijven. Oude telefoons van htc worden in een hoekje weggestopt. Maar Apple zorgt er gewoon voor dat ook iOS 5 kan draaien op een ouder toestel, fantastisch! Huppakee weg ermee die hts!

    En dan ben ik nog vergeten te zeggen dat alles op de iPhone veel beter werkt. Htc (android) Apps zijn dan grotendeels wel gratis maar zuigen als weet ik veel wat. Allemaal amateuristisch en niet gebruikers vriendelijk. Heb je ooit angry birds op een android gespeeld?

  11. Problem is by t-mobile shops they say there is no new iphone this year, people who do not know all the latest apple news will believe what they are told , apple are also at fault with no news or mentions about the next iphone , which lets shops and networks misslead people into buying a iphone. Maybe with the usual apple hype shortages , t-mobile maybe correct in one way , but missleading to get a sale in another way , they did loose one customer today as i told the woman in the local shop a new version is out late september , she was very angry towards the shop worker and stormed out of the shop

  12. Als je alleen naar de specs kijkt dan lijkt de iPhone 4 inderdaad aan het verouderen. Maar als je ‘m gewoon gebruikt naast een modernere Android dan zie je dat de iPhone (nog) geen dual processor of extra geheugen nodig heeft om gewoon mee te komen.

  13. Ik heb van de week ook mijn simlockvrije Belgische 3G bij Saturn ingeleverd tegen cash geld en een nieuwe Iphone 4 simlock vrij gekocht. Die 3G begon toch kuren te krijgen en viel af en toe uit. Ik verwacht zelf dat er wel een nieuwe Iphone komt, maar meer in de trant van de 3Gs, dus een soort 4s, zelfde model als de 4, maar iets sneller of meer geheugen. Maar ik heb geen moment geaarzeld om NU een 4 te kopen. Kan me niet voorstellen dat er echt een opzienbarende, vernieuwende, etc. Iphone 5 komt, anders waren er echt nu wel meer aanwijzingen geweest, want dat houden ze echt niet zo lang geheim. Ik verwacht gewoon een geupgrade 4……

  14. Dit heeft weinig te maken met het al of niet uitkomen van een nieuwe iPhone. Punt is dat bijzonder weinig mensen (behalve tech nerds zoals ik) dagelijks het Apple nieuws volgen. Het gros van de mensen koopt een nieuw toestel als hun abonnement afloopt of als hun oude aan vervanging toe is. Die gaan naar de winkel en roepen tegen de verkoper dat ze een eifoon willen. Dat geinige toestelletje van appel. Die de buren ook hebben. En de collega. Het zal die mensen een biet zijn welke iPhone ze hebben. Een groot deel van de mensen zal nauwelijks 50% van alle mogelijkheden benutten.

  15. Volgens mij is Apple de grootste smartphone producent. Omdat ze over android en iOS praten denk ik dat ze smartphones bedoelen.

    Bron: nu.nl

  16. Het blijft moeilijk om nu een besluit te maken een iphone 4 of 5. Ik ben geneigd om toch te kiezen voor de 4 omdat nu de abonnementen nog gunstig zijn wat de prijs en de data betreft. Vodafone heeft zijn abonnenten flink verslechtert en KPN ook per 5 sept. as Voor een beetje data abonnement van bijv 750 mb met een hoge snelheid ga je straks rond 45,- betalen tegen nu ongeveer 35,-. T-mobile heeft geen zin want dat netwerk is qua 3G gewoon nog niet goed genoeg (wat heb je aan 3G een hoge snelheid en een lage prijs als je vaak een slechte trage verbinding hebt, ik spreek helaas uit ervaring) De iphone 5 gaat straks rond de 300,- bij een ongeveer 35-40 abonnement kosten. De iphone 4 nu rond de 100,- icm een KPN abonnement. Ik denk echter dat de iphone 5 wel degelijk een flinke verbetering zal zijn tov de 4 (hoewel de 4 ook nog uitstekend mee kan) Grote voordelen tov de 4 zijn bijv het grotere (voor mij zeer belangrijk) en nog beter scherm, snellere processor, verbeterde camera, dunner dus compacter en ongetwijfelt nog vele andere verbeteringen. Het is eigenlijk een kwestie van geld. Nu een goedkope iphone 4 met nog een gunstig abonnement of straks een dure iphone 5 met ook een duur abonnement. De combinatie van een groter scherm, snellere processor en sneller internet is superrrr. Het wordt een moeilijke beslissing want wil je er straks zoveel meer voor betalen….

  17. Origineel geplaatst door JS
    Het blijft moeilijk om nu een besluit te maken een iphone 4 of 5. Ik ben geneigd om toch te kiezen voor de 4 omdat nu de abonnementen nog gunstig zijn wat de prijs en de data betreft. Vodafone heeft zijn abonnenten flink verslechtert en KPN ook per 5 sept. as Voor een beetje data abonnement van bijv 750 mb met een hoge snelheid ga je straks rond 45,- betalen tegen nu ongeveer 35,-. T-mobile heeft geen zin want dat netwerk is qua 3G gewoon nog niet goed genoeg (wat heb je aan 3G een hoge snelheid en een lage prijs als je vaak een slechte trage verbinding hebt, ik spreek helaas uit ervaring) De iphone 5 gaat straks rond de 300,- bij een ongeveer 35-40 abonnement kosten. De iphone 4 nu rond de 100,- icm een KPN abonnement. Ik denk echter dat de iphone 5 wel degelijk een flinke verbetering zal zijn tov de 4 (hoewel de 4 ook nog uitstekend mee kan) Grote voordelen tov de 4 zijn bijv het grotere (voor mij zeer belangrijk) en nog beter scherm, snellere processor, verbeterde camera, dunner dus compacter en ongetwijfelt nog vele andere verbeteringen. Het is eigenlijk een kwestie van geld. Nu een goedkope iphone 4 met nog een gunstig abonnement of straks een dure iphone 5 met ook een duur abonnement. De combinatie van een groter scherm, snellere processor en sneller internet is superrrr. Het wordt een moeilijke beslissing want wil je er straks zoveel meer voor betalen….

    Er is helemaal niets bekend nog, over de specs van de nieuwe Iphone. Over een groter scherm, of een betere camera of een platter toestel of een nog snellere processor. Dat zijn allemaal geruchten…….

    Mijn overgang van een 3G naar een 4 was qua snelheid al een verademing. Dus ik ben hier voorlopig tevreden mee.

  18. @Fraddy: De specs zoals ik gaf zijn inderdaad wel geruchten echter je mag wel verwachten dat er na een jaar wel degelijk flinke verbeteringen zullen zijn aan de iphone 5. De recente geruchten van vrij betrouwbare bronnen blijken zoals in het verleden ook het geval was vrijwel altijd te kloppen. Ik ga er dus vanuit dat de iphone straks wel degelijk een groter scherm, betere camera, snellere processor en compacter (dunner) formaat heeft. Anders heeft het toch geen zin om een nieuwe iphone uit te brengen? 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.