Reacties voor: ‘Apps voor connected auto blijken onvoldoende beveiligd’

Apps voor connected auto's blijken hun beveiliging niet altijd goed op orde te hebben. Gebruikersdata zijn onversleuteld, waardoor het mogelijk blijkt om deuren te openen en de motor te starten. Wegrijden lukt nog niet zomaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 3 reacties

  1. Zelfde gesodemieter als met pacemakers; die zijn door de bank genomen ook niet- of slecht beveiligd, maar wel voorzien van communicatie interfaces en kunnen dus gehackt worden (link).

  2. Dit is het probleem met elk IOT apparaat. Het moet allemaal heel vlot de markt op voor een zo laag mogelijke prijs en het laatste waar bedrijven aan denken is de beveiliging van het apparaat. Dan krijg je dit soort gezeur.

  3. Of jouw auto direct gevaar loopt is helaas niet te zeggen.

    Da’s wel héél pessimistisch…
    Als je auto niet ‘connected’ is, wat toch nog altijd voor een héél groot deel van het wagenpark geldt, kun je toch wel vrij zeker zijn dat hij niet direct gevaar loopt 🤔

    Overigens wel iets om rekening mee te houden. Voor jezelf bij aanschaf van een nieuwe, om misschien toch maar af te zien van de ultieme connectiviteitsopties zolang fabrikanten daarmee zo laks zijn.
    En bv voor EuroNCAP bij de (steeds zwaarder meewegende) beoordeling van allerlei digitaal electronische hulpjes, een hackbare veiligheidsvoorziening wordt immers juist een potentiële bron van onveiligheid.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.