Reacties voor: Concurrentie: Microsoft kondigt Windows Phone 7 aan (MWC 2010)

Microsoft heeft op Mobile World Congress de nieuwe Windows Phone 7 met Xbox- en Zune-koppeling aangekondigd. Eindelijk concurrentie voor de iPhone?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 66 reacties

  1. Ik heb de keynote gekeken maar ik denk echt niet dat Microsoft hier Apple en Android omver krijgen, sterker nog ik vind het OS redelijk teleurstellend.

  2. …. sterker nog ik vind het OS redelijk teleurstellend.

    teleurstellend en microsoft gaan wel vaker samen in de zelfde context.

    niets nieuws.

    Zullen ze het zelf door hebben?
    of blijven ze gokken op de massa die blijft waar het is en niet over wil naar het onbekende.

    onbeken maakt onbemind
    en wat de boer niet kent eet ie niet

    men is lui om iets nieuws te leren.
    Microsoft heeft daar al jaren lang het voordeel van.

  3. Origineel geplaatst door Rian
    Ik heb de keynote gekeken maar ik denk echt niet dat Microsoft hier Apple en Android omver krijgen, sterker nog ik vind het OS redelijk teleurstellend.

    Op welke onderdelen vind jij het dan falen? Niet alleen maar roepen. Argumenteren is ook een vak.

  4. Origineel geplaatst door Ibrahim
    Origineel geplaatst door RianIk heb de keynote gekeken maar ik denk echt niet dat Microsoft hier Apple en Android omver krijgen, sterker nog ik vind het OS redelijk teleurstellend.Op welke onderdelen vind jij het dan falen? Niet alleen maar roepen. Argumenteren is ook een vak.

    Idd, daarnaast zijn er velen die direct negatief uit de hoek moeten komen omdat Microsoft met iets nieuws komt. Ik zat hier eigenlijk al lang op te wachten eer Microsoft een smarthphone zou gaan uitbrengen, liefst op basis van de Zune HD en dat lijkt nu toch voor een groot deel uit te komen.

    Apple sucks!!! Geintje, maar Apple is ook niet superieur te noemen, ze laten ook steken vallen en leggen enorm veel beperkingen op waarmee men hun toestellen niet eens voor 100% benut en dat is doodzonde.
    Ik ben een tevreden Microsoft gebruiker die ook redelijk wat Apple producten in huis heeft, beiden werken prima met elkaar, nooit problemen mee gehad.

  5. Op die lelijke grote vierkanten op de Homescreen na, vind ik dit toch echt een juweeltje. De interface ziet er werkelijk prachtig en professioneel uit. Echt een frisse wind na jaren glossy icoontjes te hebben gehad.

    Ik heb al bijna twee jaar een iphone en vind het een prachtig ding. Maar de interface begint er saai en kinderachtig uit te zien. (ja, kheb het gejailbreakt, themed enzo) Als 4.0 niet iets nieuws en fris brengt, dan denk ik dat ik over ga stappen.

  6. Had het gevolgd maar ben idd benieuwd naar deze Winmob7 toestellen. Het kan alleen maar beter worden.

    En ach de typische negatieve Apple/iPhone antwoorden zul je hier toch altijd houden…;)

  7. Zielig dat er meteen weer negatief wordt gedaan, alleen omdat het van Windows is.

    Ik vindt dat deze OS er grafisch er gewoon goed uitziet. Alleen heb ik mijn twijfels over het “horizontaal scrollen”. Ben benieuwd hoe het in de praktijk gaat werken. Maar dit is geloof zeker wel een vooruitgang t.o.v. het oude Windows Mobile wat wél gewoon crap was..

  8. eindelijk conccurentie nu is de zet aan Apple dat ze met iets nieuws komen.. want als Apple zo gaat blijven tja dan stappen mensen natuurlijk over naar WP7

  9. Het blijft natuurlijk wel Windows

  10. wat @runaque zegt is helemaal waar (ik zal maar niet zeggen dat ik dat een beetje fanboy achtig gedrag vind… ) veel dingen bij microsoft werken niet perfect maar apple is zelf ook verweg van “perfect”.. trouwens mijn windows computer doet het altijd en een stuk beter dan mijn linux systeem:O

    ontopic: het ziet er zeker wel nice uit:O ben benieuwd hoe soepel het is en wat die specificaties van de turtle worden:O

  11. Het OS ziet er wel netjes uit, beetje Zune stijl, maar ik hou het bij de iPhone.

  12. Origineel geplaatst door Musti
    eindelijk conccurentie nu is de zet aan Apple dat ze met iets nieuws komen.. want als Apple zo gaat blijven tja dan stappen mensen natuurlijk over naar WP7

    ROFLOL! Concurrentie… yeah right.

  13. ‘We zijn helemaal opnieuw begonnen!’ Dat heb ik ze wel vaker horen zeggen!

    @Musti:
    Haha!! Ja, iedereen met al hun gekochte iPhone apps stapt morgen over op WM7! ‘Meneer, u kunt mij iPhone op marktplaats kopen voor €400. Wel wat duurder dan de rest, maar dan krijgt u er ook mijn tomtom en navigon apps bij. Moet u wel inloggen met mijn ID en password. Hallo, nee aub niet ophangen!!’

    Enige die ik dit zie doen zijn de JB’ers omdat die meestal niet betalen voor apps. Hopelijk wijkt die hele JB-community uit naar WM7: dat zou mooi zijn.

  14. @sjerp:
    Je kan m toch herstellen met cleane instellingen.

  15. Ik vind de manier waarop contacten verbonden zijn met hun social media wel erg nice gedaan. Moet ook op de iPhone komen! Zie verder een paar leuke oplossingen, maar nog niet iets wat iPhone OS echt overtreft (buiten bovengenoemde feature dan).

    @sjerp:
    Wat zou er mooi aan zijn als de hele JB community uitwijkt naar windows? In het jailbreak circuit zijn de meest innovatieve applicaties te vinden. Die hopelijk opgepikt worden door Apple. Het is ook een manier voor apple om te zien wat populaire nieuwe features zouden kunnen zijn. Laat de JB community dus a.u.b. voortbestaan, ook als ik er zelf eens niet meer in geïnteresseerd ben.

  16. @Hans: dat is nu net het punt, het is alleen in de naam Windows. MS heeft nu eindelijk begrepen dat een OS voor een telefoon anders moet zijn dan een mini versie van het desktop OS. Waarschijnlijk heeft het Zune team hier een behoorlijk aandeel in gehad. Of de interface geslaagd is, zal nog moeten blijken. Nu zie ik alleen een paar standaard apps, maar als ik straks een hele reeks apps er op heb staan, hoe vind ik die dan snel terug?

    Ook zijn daar 65 screenshots van het nieuwe besturingssysteem te zien.

    Dit is niet helemaal juist. Hier zijn een paar screenshots van Windows Phone 7 te zien en een hoop van Mobile 6 en 6.5. Je kunt hier goed het verschil tussen de twee zien.

  17. Heel leuk, maar ik vraag me echt af wat ik via bluetooth wou zillen delen. De tijd van grappige troepfilmpjes en deuntjes versturen via bluetooth heb ik al lang achter me gelaten. Ik haal het liever van de bron of stream het via youtube o.i.d.
    Heel dat bluetooth uitwisselen zal alleen maar oninteressanter worden naarmate er meer beschikbaar komt via de cloud.

  18. wel, ik vind het een hele vooruitgang. Moet zeggen dat ik het wel clean en simple vind zo en daar hou ik van.
    Blijft wel dat je precies nog steeds een stylus nodig hebt als ik dat mini onscreen keyboardje zie en daar hou ik absoluut niet van.
    Zonder apple fanboy te willen uithangen, ik heb enkel nog maar macs gehad en als je echt probleemloos wil synchroniseren tussen smartphone en mac, dan ben je best af met de iPhone, punt aan de lijn.

  19. Het ziet er mooi uit. Maar het is gewoon niet handig.

  20. Erg mooi hoor.

  21. @muesli:
    Is het echt zo moeilijk te begrijpen? Stel je hebt een iphone met voor €200 aan software erop. Die software kun je niet draaien op je windows telefoon… Snappie?

  22. Dat mensen zeggen dat het er mooi uit ziet: het ziet er IMO spuuglelijk uit. Alsof de het gemaakt is door dezelfde mensen die de Fabeltjeskrant beesten hebben uitgeknipt en aan elkaar hebben genaaid…

  23. Inhaalslag, of een poging om niet nog verder achter te geraken? 😉

  24. WM 7 is een mooie poging maar denk dat iPhone OS en Android te ver voor liggen.

    Niks ten nadele van WM 7, denk dat ze te laat zijn zeker met de komst van de nieuwe iPhone.

    Idem met de Zune mooi apparaat niks mis mee maar te laat.

  25. Ik ben een tevreden iPhone-gebruiker, dus mij maakt het eigenlijk niet zoveel uit. iPhone 4.0 komt er heus ook nog aan.

    Opvallend vind ik dat Windows Phone 7 wel typisch Windows is. Veel eye-candy, bestaande uit een mooie lettertype, chique animaties en effecten. iPhone OS daarentegen heeft een uniform, eenvoudig layout met een beetje elegantie. Ik vind dit juist het kenbare verschil tussen Windows en Mac OS X.

    Of dat horizontaal scrollen wel echt zo prettig is?

  26. Ik vind de OS erg slick. Het is weliswaar een regelrechte Zune OS kopie, maar dat is alleen maar goed. Want ik gebruik nu nog steeds vaker mijn Zune HD dan mijn iPod touch. Laat maar komen die Windows Phone.. Mag alleen wel een wat originelere naam krijgen.

  27. Ik vind de commentaren hier eerder negatief, in tegenstelling tot wat ik op andere blogs lees. Zelf vind ik het wel iets hebben en begon zowaar even te denken van hmmm, misschien wordt dat wel de volgende. Maar misschien blijf ik toch beter bij iPhone.

  28. Tuurlijk is het concurrentie. Als men voor WP7 kiest en niet voor Iphone dan heeft men al concurrentie! Er zijn genoeg bedrijven die gebruik maken van Windows Mobile..En trust me men stapt niet over op iphone omdat het te duur is voor bedrijven.. Nu word het juist leuker hoe meer conc.. Hoe beter voor de klant!

  29. @michel wat nieuwe iphone? Apple heeft niks gezegt over een nieuwe iphone , vind zelf wm7 niet mooi maar het windows 7 slate pc’s zijn 100% beter dan dat ipad troep dat kompt in plaats over onz mooi iphones, als apple een nieuwe iphone heeft dan zeker is de ipad een groote flop , dus geen iphones tot laat 2010

  30. Nu nog afwachten of er mooi stukje hardware bij wordt geleverd en ga ik serieus kijken naar deze OS. Voor zover ik nu kan oordelen oogt dit beter dan de iPhone OS, waar ik sinds 3.0 toch alleen maar ruzie mee heb.

    Vanavond even uitgebreid kijken naar Windows Phone 7 op de pc. Nog geen filmpje kunnen zien, dankzij het gemis aan flash. Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd naar deze OS.

  31. zeker nice!! net als met Windows 7 gaat microsoft ook weer de goede kant op met smartphones. ik hou deze in het vizier.. en hoop op een connectie met itunes .. dat zou het afmaken 😀 maar dat is wishful thinking

  32. Ik beschouw Microzacht zeven series een grotere concurrent voor de iPhone dan de android. Er zit zoveel potentie in, ik wordt er helemaal enthousiast van(en ik ben nooit enthousiast geweest over windows). Ik wil die Winmob 7 naast mn iPhone.

    1 nadeel is wel dat het een beetje onoverzichtelijk kan worden qua besturing.

  33. Vind het er nu niet bepaald slecht uitzien, maar voor mij hangt het vooral af van het gebruiksgemak en aan de hand van de foto’s denk ik eerlijk gezegd niet dat dit Os dezelfde intuïtieve manier van bedienen heeft zoals de iPhone.

    Waar ik me ook aan stoor is waarom windows niet verderbouwt op de ervaringen van hun vorige mobiele besturingssystemen en die veel beter laat werken en misschien enkele uiterlijke aanpassingen doet want nu komen ze terug af met iets totaal nieuws, wat weer enorm veel kinderziektes zal hebben, waar er niet veel aan gedaan zal worden tot ze na 3 jaar gewoon weer een nieuw Os maken die weer met dezelfde problemen zit.

    Maar ik denk ook dat iedereen pas echt een mening zal kunnen vormen wanneer ze we de toestellen kunnen uittesten, ik sluit dus niet uit dat dit een slecht Os zal worden maar heb er toch ook niet het volste vertrouwen in.

    jonz

  34. Ik blijf sowieso bij de iphone en wacht nog steeds op nieuwe over de nieuwe.

    Maar op de computer vind ik windows 7 wel toppie, heb ik geen apple nodig hoor om alles te doen wat ik wil doen.

  35. Als wm7 net zo’n verbetering is als windows7 dan beloofd het wel wat. Ik gebruik zelf windows7 en het werkt heerlijk. Maar ik blijf wel bij de iphone, want dit os is altijd nog sneller als de huidige telefoon os’en. Denk niet dat apple zwaar onder vuur komt te liggen door wm7. Eerder door droid. Ben benieuwd naar de eerste filmpjes en ervaringen van wm7.

  36. Het kreng ondersteunt out-of-the-box exchange, flash, multitasking, dus… voor velen iets om te hebben. en een fatsoenlijke GUI.

    Dus dan houden we over in Wie-van-de-Vier:
    iPhone, Android, Symbian en Windows Phone…

  37. @harold: Vergeet Maemo niet 😉

  38. Origineel geplaatst door harold
    Het kreng ondersteunt out-of-the-box exchange, flash, multitasking, dus… voor velen iets om te hebben. en een fatsoenlijke GUI.Dus dan houden we over in Wie-van-de-Vier:
    iPhone, Android, Symbian en Windows Phone…

    @harold:
    Waar baseer je daar op ? Want het ondersteund geen flash en multitasking. In plaats daarvan heb je silverlight en ‘hubs’

  39. Origineel geplaatst door Rian
    Ik heb de keynote gekeken maar ik denk echt niet dat Microsoft hier Apple en Android omver krijgen, sterker nog ik vind het OS redelijk teleurstellend.

    Toch best knap, heb je zo’n toestelletje al in je handen gehad dan? Wat Microsoft heeft laten zien (Ik heb zelf alleen een puik videodemootje op Tweakers.net bekeken) ziet er toch best ok uit. Alleen jammer dat de integratie van Zune voor ons Europeanen niet aan zal slaan, een enkeling heeft zo’n mediaspelertje thuis liggen. De koppeling met Xbox Live daarentegen weer wel, dat is iets waar ik persoonlijk wel meer van zou willen weten :).

  40. Heb op engaget de hands-on gezien van dit toestel. Teleurstellen. Zoals meerdere hier zeggen, OS is niet goed of goed genoeg én TRAAG. Damn, je moet eens kijken hoe hij scrolled naar de contacten, echt traag en niet precies. Nee nee, de Iphone 4 gaat een killer worden!

  41. @harold: @ Harold, Flash out of the box??? nee volgens onderstaand bericht niet.

    The new Web browser is based on Internet Explorer, and includes pinch-to-zoom and automatic column reformatting. It doesn’t have Adobe Flash, and Flash probably won’t be available at launch, Woodman said. An “Office Hub” will provide full Microsoft Office support, Woodman said.

    En uit hetzelfde artikel geen multitasking….

    Microsoft also left multitasking a mystery, saying only that “music will play in the background.” Once again, there are more details to come at MIX.

    Dus een concurent niet echt mocht dit het geval zijn.

  42. Net een filmpje gezien. Vind het wel een beetje lijken alsof je door een webpagina klikt, inc. de laadtijden. Vind het toch niet helemaal relaxed ogen. Maar wie weet. Een beetje concurrentie voor Apple is niet verkeerd…

  43. Het OS is veel aantrekkelijker dan dat saaie gedoe van Apple. Degenen die denken dat WM7 geen sterke tegenstander is, moeten maar is nadenken.

    De mogelijkheden en met een WM phone blazen zowiezo alle andere platformen van de baan.

    En WM7 heeft zeker multitasking, dat is er al sinds WM6.

  44. Origineel geplaatst door //
    Het OS is veel aantrekkelijker dan dat saaie gedoe van Apple. Degenen die denken dat WM7 geen sterke tegenstander is, moeten maar is nadenken. De mogelijkheden en met een WM phone blazen zowiezo alle andere platformen van de baan.En WM7 heeft zeker multitasking, dat is er al sinds WM6.

    Lees het bericht eens goed er is geen Flash.

  45. Origineel geplaatst door 4saus
    men is lui om iets nieuws te leren.
    Microsoft heeft daar al jaren lang het voordeel van.

    Ja, vandaar dat ze met de interface nu volledig opnieuw zijn begonnen…

  46. @michelr:
    Er is al lang bekend gemaakt dat Flash er wel komt, het is gewoon nog niet klaar.

  47. Origineel geplaatst door Boii
    Waar baseer je daar op ? Want het ondersteund geen flash en multitasking. In plaats daarvan heb je silverlight en ‘hubs’

    En waar baseer jij dat op?
    Het ondersteund wel degelijk Flash, en over multitasking is niks gezegd. Silverlight zit er overigens niet op.

  48. Als concurrentie kan je niet stil blijven zitten, dat snap ik.

    Maar ik neem aan dat zij ondertussen ook heel goed snappen dat ze de iPhone natuurlijk never nooit gaan verslaan.

  49. Mijn eerste reactie was Nice screenshots, ziet er goed uit die interface..

    Maar toen ik het in beweging zag via ign.. pff buggy shit en totaal niet responsive en het idee is leuk maar niet bepaald overzichtelijk.

  50. Ik kan niet wachten ik hoop dat het beter is. Dan de iPhone en andriord. Ik hoop een stabiel systeem als iPhone os.

  51. Origineel geplaatst door 4saus
    aankondiging Windows Phone 7

    Denk dat je toch even goed moet kijken naar het filmpje. Microsoft brengt juist wel iets heel nieuws door alle belangrijke elementen in een telefoon: contacts / music / foto’s / social networks en een vloeiende interface te stoppen. Dit in tegenstelling tot de iphone waar je zelfs voor je contacts je mail elke keer naar home moet om verder te gaan.

    Prima dat je iPhone nogsteeds op 1 staat maar deze interface is juist wel heel erg innovatief en wellicht sneller dan de iPhone.

    De vraag is alleen zijn ze nog op tijd….

  52. In screen shots nummers 63 en 64 (en alle screen shots van mobile office) komt de ware aard van dit beestje naar voren. Wie denkt dat Microsoft de oude shit nu “echt” opzij gooit en met een goed doordacht, solide besturingssysteem komt heeft het mis.

    Windows Mobile 7 maakt m.i. geen kans tegen Android en iPhone OS. Behalve dat ze vast met goedkope toestellen en de Windows-naam een klein percentage onwetende gebruikers zullen strikken. Windows Mobile met een leuk grafisch laagje eroverheen. Veel marketing-hoopla maakt Windows Mobile nog niet goed.

    (Ik heb een Compaq iPaq op mijn buro liggen die mijn bedrijf ooit won op een beurs. We hebben hem gebruikt om onze software te testen. Maar mijn god… wat een frustratie om daar iets op in te stellen zoals bluetooth of networking). Windows Mobile 5 en 6 waren de grootste bagger die ik ooit uit Redmond heb zien komen. Geloof er niks van dat Mobile 7 die verschrikkelijk achterhaalde architectuur zomaar zal rechtzetten. Overigens is het opvallend dat van verschillende mensen die ik ken die Windows mobile smart phones hadden of nog hebben, er geen enkele echt tevreden was. Dat zegt veel, als mensen er zelf geld aan hebben uitgegeven!

    Ow en nog iets: Een bedrijf dat het durft om in 2009 met Mobile Internet Explorer 6 op de markt te komen verdient het om van de markt te verdwijnen. Zo, even mijn hart gelucht. Ik heb zoveel uren verloren aan het testen en aanpassen van webpagina’s voor mobile explorer, dat ik er echt een grondige hekel aan heb gekregen. Maar goed… verstandige Windows Mobile gebruikers hebben natuurlijk Opera. Alsof dat je gelukkig maakt als je Safari of de Android Browser gewend bent, haha.

  53. @max:
    Waarom zou je overzicht willen hebben als je recht op je doel af gaat? Dat filmpje op 2:10:00 laat het goed zien. Echt een doorn in het oog voor de iPhone denk ik.

  54. 7 Huts … ik heb 16 applicaties op 1 homescreen,
    het enige wat zo een hut biedt is wat extra summiere informatie, je moet nog steeds de app launchen.
    De demo was tof, in praktijk onbruikbaar, ik zou me een breuk scrollen om mn 30 veel gebruikte apps te benaderen … boven onder links rechts … mooie demo … niet bruikbaar …

  55. Met Windows 7 hebben ze er weer een top produkt bij, heel benieuwd wat WM7 gaat doen, zeker niet vooruitstrevender dan iPhone en Android maar ik zie het wel zitten ja.

  56. Ik heb een HTC telefoon gehad met windows mobile 6 en dat was echt extreem slecht, ik meen het.. maar goed voor wie windows leuk vind zal het misschien wat zijn 🙂

  57. Ik heb zelf een Iphone en vind het echt een leuk ding maar hier zitten echt teveel mensen die de iphone ophemelen, zo goed is hij niet, kwa dingen wat hij kan ligt hij behoorlijk ver 8ter met telefoons als sony ericson (camera, bluetooth, java enz enz)
    Die telefoon van Microsoft zal ook goed worden!!

  58. Ziet er origineler uit dan Android. Of het in de praktijk ook echt prettig werkt op langere termijn betwijfel ik. Als je al die lachende mooie stockfoto gezichten wegdenkt wordt het al een stuk saaier…

  59. Het is wel boeiend hoe win phone 7 de “apps” onzichtbaar maakt. De gebruiker wordt niet lastig gevallen met welke app nodig is voor welke functie. Als je naar een contact toe gaat zie je gewoon alle facebook stats, tweets, fotos en contact info van die persoon, zonder dat je 12 applicaties een voor een moet openen en sluiten.
    Windows 7 op de mobiel is helemaal gericht op user data in plaats van applicaties en dat is natuurlijk wel echt iets nieuws. Ben erg benieuwd of het in de praktijk ook lekker werkt.

  60. Origineel geplaatst door Niels
    Ik heb zelf een Iphone en vind het echt een leuk ding maar hier zitten echt teveel mensen die de iphone ophemelen, zo goed is hij niet, kwa dingen wat hij kan ligt hij behoorlijk ver 8ter met telefoons als sony ericson (camera, bluetooth, java enz enz)
    Die telefoon van Microsoft zal ook goed worden!!

    Zeg dan Nexus One fzo…maar serieus, Sony?

    Gotta be kidding. Wil je superkwaliteit foto’s, koop dan een Canon 7D.

    Anyway, het zal wel ff duren voor dit ding er is, en tegen dan wordt de launch van WM7 overschaduwd door de geruchten molen over de G4.

  61. @Daan: Laten we niet vergeten dat de iPhone in de consumer markt heel groot is, maar in de zakelijke markt stelt het nog weinig voor.

  62. Het grote verschil met de voorlopers van WM is dat ze nu echt eens innovatief bezig zijn geweest. Microsoft heeft nu zelf een ui ontworpen die echt heel anders is als die van Apple of Android. Of dat een goede zet is weet ik niet maar ze hebben wel lef. De demo’s zien er gelikt uit maar dat zegt nog niets over de kwaliteit natuurlijk. Of dit pakt geweldig uit voor Microsoft of het wordt een grote flop en betekent het voorlige einde voor Ms op de mobiele markt. In ieder geval is het innovatief, iets dat je van introductie van de iPad niet kan zeggen. Hopelijk komt Apple met iets bijzonders voor de 4e generatie iPhone. Anders kon Apple wel eens aardig wat druk gaan ervaren.

  63. Origineel geplaatst door Mark Smit
    In screen shots nummers 63 en 64 (en alle screen shots van mobile office) komt de ware aard van dit beestje naar voren. Wie denkt dat Microsoft de oude shit nu “echt” opzij gooit en met een goed doordacht, solide besturingssysteem komt heeft het mis.Windows Mobile 7 maakt m.i. geen kans tegen Android en iPhone OS.

    Voor een software ontwikkelaar mag je wel eens beter je huiswerk doen. De fotot’s die je nu aanwijst zin van Windows Mobile 6.5 en hebben niets te maken met Windows Phone 7. Zover ik heb kunnen nagaan zijn alleen de eerste 7 foto’s van die gallery Windows Phone 7. De rest zijn gewoon WM 6.5 producten/screenshots.

    Windows 7 Phone is volledig nieuw geschreven en heeft niets meer te maken met Windows Mobile 6.5. Ik denk dat ze 7 erachter geplakt hebben om slechts twee redenen: Windows 7 doet het erg goed dus daar willen ze op meeliften en het lijkt op deze manier een opvolger van 6.5. Dat klopt dus eigenlijk niet want het OS is compleet nieuw. Wat ik er tot nu toe van gezien heb is het veelbelovend. Nooit gedacht dat ik ooit weer serieus zou overwegen om naar Windows Mobile (of Phone nu) over te stappen.

  64. Microsoft & Co. lopen 2 tot 4 jaar achter op Apple. Zullen er heel hard aan moeten trekken om dat in te halen. Wens ze er veel succes mee, maar zet er mijn geld niet op in.

  65. Origineel geplaatst door Wessel Meijer: Microsoft & Co. lopen 2 tot 4 jaar achter op Apple. Zullen er heel hard aan moeten trekken om dat in te halen. Wens ze er veel succes mee, maar zet er mijn geld niet op in.

    Microsoft loopt nu zeker achter maar heb zojuist een video gezien van het nieuwe OS (dat dus nog steeds in Beta is) maar dat ziet er echt wel goed en vooruitstrevend uit. Duurt echter nog tot ongeveer medio december voordat deze telefoons echt verkrijgbaar zijn. Tijd zat voor Apple om nog zelf een stunt voor te bereiden. Echter als Apple niet met iets spectaculairs komt is het Apple die achter de feiten aan loopt, niet Microsoft (mits Windows Phone 7 de mooie demo’s kan waarmaken natuurlijk). Microsoft lijkt eindelijk iets geleerd te hebben. Zo draaien alle telefoons straks op een minimum specificatie waar ze aan moeten voldoen anders geen licentie. Veel meer samenwerking tussen fabrikant en OS dus. Waar Apple vrijwel niet te verslaan is is in de AppStore. Ik kan mij niet voorstellen dat Microsoft die achterstand ooit goed maakt (Android overigens ook niet).

  66. Origineel geplaatst door sjerp
    @muesli:
    Is het echt zo moeilijk te begrijpen? Stel je hebt een iphone met voor €200 aan software erop. Die software kun je niet draaien op je windows telefoon… Snappie?

    Jij praat peop. Je zegt dat je een iphone niet kan doorverkopen omdat je software draait die persoonlijke inloggegevens bevatten. Da’s heel wat anders als wat je nu zegt vriend.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.