Reacties voor: Concurrentie: 32 tablets als alternatief voor de iPad

Technologizer heeft een overzicht gemaakt van 32 tablets die op dit moment verkrijgbaar zijn of binnenkort op de markt komen. Het zijn allemaal alternatieven of concurrenten voor de iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 37 reacties

  1. Bijna alleen maar Android en Windows 7, orginaliteit? :O

  2. Het zal wel goed zijn voor de prijzen van de producten als er veel concurrentie komt.

  3. En geen van al deze tablets heeft invloed op de iPad.

  4. Als ik zo al die alternatieven zie, ben ik toch wel blij dat ik een iPad genomen heb! :p

  5. Zeg Gonny, denk je ook nog aan jezelf dit weekend? 😉

  6. @Randy:

    Apple heeft volgens mij nog nooit zijn prijzen verlaagd voor er een nieuw vervangend product op de markt was. En al zeker niet door grote concurrentie.

  7. De ExoPC en de Asus EEE PC tablets zien er wel aardig uit. De Windows tablets zullen vooral eerst de brakke Windows interface moeten zien te overbruggen. (Als beheerder zie ik voor mijzelf een knappe Windows tablet wel zitten. Maar niet voor het grote publiek. Vermoedelijk ook de reden dat HP zijn W7 Slate alleen aan grote bedrijven gaat verkopen).

    Android is mij momenteel nog te grillig, maar kan volgens mij wel een goede gooi doen. Maar dan moet Google (of een andere grote partij) wel echt de Tablet binnen het Android gamma gaan promoten. We merken zelf hoe matig het werken is met iphone applicaties op de iPad. Hetzelfde zal vermoedelijk gelden voor Android phone apps op een tablet.

    Dus vandaar mijn keus; dit jaar een iPad en volgende zomer eens kijken hoe de tablet scenery eruit ziet. En wellicht overstappen. (Persoonlijk hekel ik echt het toelatingsbeleid van de Appstore. Natuurlijk kun je hem jailbreaken, maar dat weerhoud grote partijen. En juist die partijen kunnen aardige of zelfs betere alternatieven bieden voor de standaard Apple apps waarvoor zij geen concurrentie duldt). Of tot de conclusie komen dat de rest het niet gehaald heeft en misschien een iPad2 (met camera’s en een memory slot voor foto’s?).

  8. Ipad blijft gewoon ownen

  9. Bij 80% staat ook dat ze nog niet op de markt zijn.
    De historie leert ons dat 80% daarvan er ook nooit op zal verschijnen of na een paar maanden weer verdwenen is.
    Een paar van die dingen heb ik in handen gehad.
    En wat er nu is, is geen partij voor een iPad.
    Wat er komt moeten we verder nog maar zien.

  10. Denk dat de Notion Ink Adam er eentje is om in de gaten te houden.
    Als ik na de specs kijk, heeft deze de Tegra 2 chip en een Pixel Qi scherm die ook in direct zonlicht goed is af te lezen.
    Ook heeft deze aan de achterzijde een trackpad en de batterij houd het lang uit.
    Volgens mij is de bedoeling dat deze in november op de markt komt.
    Op You Tube staan nog wel wat filmpjes waar iemand uit India hem laat zien.

  11. Ik vind de bovenste er toch wel leuk uitzien. Zeker de UI ziet er prima uit zo op het eerste gezicht!!

    Bij het op de markt zetten van hardware (in dit geval een tablet) gaat het zeker niet meer om de specs, alhoewel een camera en usb niet had misstaan, maar vooral om de hele beleving die er om heen hangt.
    Dus een goeie appstore, een goeie bookstore, kranten en magazines die uitkomen, goeie accessoires die uitkomen en goeie ondersteuning voor bv exchange servers.

    Apple biedt een scala aan interessante toepassingen en dat is hun winst. Maar de concurrentie zit niet stil en Android gaat nog wel met een overkill aan tablets komen. Wel met camera, USB port en alles wat de iPad misschien zou moeten hebben.
    De mate van succes hangt ook voor Android af met nieuwe toepassingen die ze gaan ontwikkelen.

    Ik ben heel benieuwd wie de strijd gaat winnen. Misschien moet Apple toch wat frequenter met nieuwe hardware gaan uitkomen, want op de mobieltjes markt wint Android aardig terrein met alle modellen waarmee je wordt doodgegooid!!

  12. Vrijwel al die fabrikanten doen aan korte termijn planningen.
    Pleur de markt helemaal vol met zoveel mogelijk verschillende modellen, die dan zo vaak mogelijk gewisseld worden. Er zit dan altijd wel wat tussen wat goed gaat verkopen.
    Apple doet dat toch een beetje anders. Ten eerste heb je dan niet elke maand het idee dat je weer wat nieuws zou willen, ten tweede is de restwaarde een stuk hoger en ten derde is het product vaak al behoorlijk volwassen als het op de markt komt.

    Dat Apple terrein lijkt te verliezen is meer het gevolg van een verschuiving van markt. In plaats van 23 verschillende besturingssystemen, gaat het nu steeds meer richting een paar sterke spelers, waarbij Android de overhand lijkt te krijgen.
    Het aantal mobiele apparaten van andere merken tegenover iPhones wordt er niet groter door, het is echter steeds meer één besturingssysteem.

  13. lekker conventioneel blijven denken, dan komt het wel goed met de vormgeving. Wat een belachelijke surrogaat producten zijn dat. Ze hebben er nog net geen toetsenbord en cdplayer aan vastgemaakt.

  14. Apple heeft ervoor gezorgd dat het tablet nu eens echt van de grond af komt, dat heeft een ander fabrikant nog niet voor elkaar gekregen.

    Neemt niet weg dat cuncurentie goed is voor de verdere ontwikkeling van de tablet computer en dus ook de iPad. Volgend jaar komt er ongetwijfeld iets met een camera en mogelijk een model dat voor wat betreft schermgrootte tussen de iPhone en iPad in komt te zitten.

    Verder geloof ik niet dat Apple iets gaat doen aan de prijzen van de iPad, dat doen ze immers ook niet bij bv de MacBook.

  15. Windows 7 op een tablet, waarom zou je dat willen ?

    De ipad zet je aan, en je gebruikt hem.
    Bij windows is het eerst booten, inloggen, updaten, virusscanner updaten, java en flash updaten, loading loading en dat iedere keer.

    Daarnaast als ik mijn ipad iedere avond even gebruik kan ik er bijna 1.5 week mee doen, een windows 7 pad moet je iedere dag weer opladen.

  16. @karel-willem:
    Ergens de overhand in hebben betekent niet automatisch dat je er de beste in bent.

    Dan zou Microsoft nu het beste zijn in besturingssystemen.
    Daar zijn de meningen over verdeeld kan ik je zeggen.

    Het gaat om het totaal plaatje. Een gebruiksvriendelijk OS, degelijke prestaties van de hardware en een gelikt design.
    Tevreden klanten doen de rest.

  17. Origineel geplaatst door Kasuja
    @Randy:Apple heeft volgens mij nog nooit zijn prijzen verlaagd voor er een nieuw vervangend product op de markt was. En al zeker niet door grote concurrentie.

    Behalve dan met de Macbooks.

    Concurrentie is altijd goed voor de prijs en ontwikkeling van nieuwe snufjes.

    Videoconferencing is enorm hot in het bedrijfsleven sinds de recessie. Voor de prijs van een vliegticket kun immers je ook een Tablet aanschaffen en gaan videoconferencen.

    Ik zie over een tijdje de kantoorboys wel zo’n extra schermje hebben staan voor videoconferencing. Als de iPad tegen die tijd geen camera heeft lopen ze de boot mis.

  18. Origineel geplaatst door whulsbergen
    Behalve dan met de Macbooks.

    Ik werk al jaren partime bij een APR en ik kan je met zekerheid vertellen dat wanneer Apple prijzen verlaagd dat alleen is wanneer een model end of life is verklaart. Dat betekend dat je dat model vervangen is er er op dat moment voor de klant een keuze is tussen het oude en nieuwe model

    Alleen met product wisselingen verlagen ze de prijzen van nieuwe computers. Tussentijds gewoon iets afprijzen noder de specs aan te passen is echt nog nooit gebeurd. Zo handelt Apple niet.

    Als een reseller dat doet zal ie er alleen zichzelf mee hebben. Er zito namelijk niet veel marge op om zelf prijsverlangingen van te geven.

  19. Laat apple maar lekker zijn prijzen hoog houden, zo blijft het een exclusief product.

    Al die surrogaat wordt toch niks met de mp3 spelers is ook niemand gelukt wat apple is gelukt

  20. en met telefoons trouwens ook niet

  21. en evenmin met computers

  22. Origineel geplaatst door okidoki
    en met telefoons trouwens ook niet

    Het lijkt er een beetje op dat jij exclusiviteit verwart met oogkleppen opzetten.

    Ik heb nu de Samsung Galaxy S en ik moet zeggen dat Android perfect werkt en dat ik nu het idee heb dat ik weer vooruitgang zie. Ik heb m’n iPhone nog geen seconde gemist.

    Ik had al een eerste gen iPodTouch en dan is de vooruitgang bedroevend……

  23. Tja over slechte smaak valt te twisten

  24. behavle technologizer houdt “chippy”een heel goede site bij van alle “mobiele”computers:
    http://carrypad.com/devices/
    http://carrypad.com/

  25. over verkoopcijfers niet!

  26. Origineel geplaatst door okidoki
    over verkoopcijfers niet!

    De Volkwagen Golf is ook de best verkochte auto….is ie de beste of is het mainstream.

  27. @aus: zeg nou eerlijk jij wilt toch ook graag een golf

  28. Origineel geplaatst door okidoki
    @aus: zeg nou eerlijk jij wilt toch ook graag een golf

    ben meer van de Alfa maar trek de parallel maar niet door naar telefoons 😉

  29. Dus men heeft 32 verschillende soorten tablets nodig om maar 1 soort te vervangen? Kan niet veel soeps wezen dan.

  30. @ Okidoki..
    Er zit een Click to Edit knop om je bericht aan te passen, hoef je niet telkens een nieuwe te tikken 😉

    Verder ben ik het met Aus eens dat Apple met Android de slag gaat verliezen, omdat de prijzen van de toestellen te hoog liggen. Een nieuwe HTC kan je nu al voor 250,00 euro aanschaffen.

    Dit gaat ook met de tablets gebeuren. Hoe meer er verkocht wordt, hoe groter ook de kans dat er meer software en accessoires voor ontwikkeld gaan worden.

    Niet iedereen heeft 499,00 over voor een tablet die bij de concurrent maar 299,00 kost. Zo werkt het nou eenmaal.
    De lage prijs van de iPad verbaasde mij al enigszins, maar ik weet zeker dat er veel goedkopere Android devices gaan uitkomen.

    Dan krijg je dus dat klanten als Aus overstappen naar de concurrent en dat is niet goed voor je bedrijf. Apple wil teveel winst maken en uiteindelijk kan dat tegen ze werken, tenzij ze met geweldige producten blijven komen en mensen het massaal blijven kopen.

  31. @marcooo: Het heeft niets te maken met winst willen maken maar met afschrijvingen op ontwikkelingskosten wie het eerst een nieuw product op de markt brengt loopt veel risico dat het niet slaagt, maar wel de kans dat het een succes wordt.

    successen van apple zijn ipod en iphone en wellicht ook de ipad. De rest loopt er achteraan pikt de ideeën en liften mee.

  32. Origineel geplaatst door marcooo
    Dan krijg je dus dat klanten als Aus overstappen naar de concurrent en dat is niet goed voor je bedrijf. Apple wil teveel winst maken en uiteindelijk kan dat tegen ze werken, tenzij ze met geweldige producten blijven komen en mensen het massaal blijven kopen.

    In dit geval haakt Aus inderdaad af. Als het om OSX gaat is apple echt alleen wat ik in huis heb maar met iOS zijn ze mij kwijt. Hier hebben ze echt een andere doelgroep. Te gesloten, geen progressie in 3 jaar tijd.

    Wat verder niet wil zeggen dat ze het niet slim gespeeld hebben hoor. Apple weet precies de hype te pakken en en product erin te knallen. Ik vind nog steeds dat de iPad een geforceerde release is geweest maar een hele goede gok. De volgende versie met front site camera, HDMI output, Retina scherm en iOS 5 zal ik zeker overwegen maar er zal zeker concurrentie zijn (ik hoop de HP PalmPad…..jaja ik ben van de Palm)

  33. Origineel geplaatst door Kasuja
    Origineel geplaatst door whulsbergenBehalve dan met de Macbooks.Ik werk al jaren partime bij een APR en ik kan je met zekerheid vertellen dat wanneer Apple prijzen verlaagd dat alleen is wanneer een model end of life is verklaart.

    Dus dit is onzin? Prijsverlaging maakt Macbooks geliefd
    “De verkoop van Macbooks en Macbook Pro’s is met dertien procent gestegen. Het bedrijf schrijft het succes toe aan prijsverlagingen en de vernieuwde Macbook Pro-lijn. ”

    En dit? Apple verlaagt prijs ssd-optie Macbook Air

  34. @aus: alles op z’n tijd, komt allemaal goed nu lekker genieten van wat er nu te koop is!

  35. Origineel geplaatst door mas
    @aus: alles op z’n tijd, komt allemaal goed nu lekker genieten van wat er nu te koop is!

    Helemaal mee eens, ik doe niet anders 🙂

  36. Tja wacht toch liever op de tablet van Samsung. 😉

  37. Krachtiger, groter, lichter etc, zonder draconische App store maatstaven? Kom maar op met die evolutie!

    Kan apple de volgende trend weer beginnen. Ik wacht de iToaster en iFridge af.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.