Reacties voor: ‘Concurrenten van de iPad binnenkort fors goedkoper’

De concurrentie voor de iPad zal binnenkort flink in prijs dalen, tot slechts 350 dollar of euro tegen kerst. Dat voorspelt de industrie-watch website DigiTimes.
Bart Breij -

Reacties: 16 reacties

  1. De vraag is hoe goedkoop moeten ze dan worden? Ik zie de allergoedkoopste Chinese Android 2.1 tablets al voor net over de 100 euro voorbij komen in de uitverkoopkrantjes. Omdat ik daar verder niks over hoor of lees neem ik aan dat die nog steeds voor geen meter verkopen. Wat moet je dan nog? Een winkel wil toch ook nog wel een paar tientjes marge.

  2. Begrijp best waarom niemand aan een andriod tablet wil. Er is bijna geen reclame voor, tenminste is zie deze niet, m.u.v. Samsung.
    En iedereen is laaiend over de iPad dus wordt deze ook meer gekocht.

  3. Alle tweakers van tweaker.net waren zo enthousiast over de EEEpad. Je ziet dat zegt dus helemaal niks, dat ding wil niemand hebben.
    Volgens mij als ze de prijs op 350 zetten en de iPad blijft op 479 staan dan is dat geen verschil waarbij iemand denkt laat ik maar die imitatie iPad kopen. Dan zou hij 200 euro moeten zijn en bij de Bart Smit moeten liggen.

  4. Probleem gaat natuurlijk wel zijn dat als ze nu produktie dumpen tegen te lage prijzen, ze hiermee een prijsverwachting geven bij klanten en ze straks niet de prijs kunnen verhogen tot een prijs die wel winst oplevert…

    Het lijkt erop dat de prijs van Apple een goede prijs is, tablets met nette hardware kosten hetzelfde of zelfs meer.
    Als de concurrenten een flink stuk onder de iPad konden duiken qua prijs, zouden ze dat al gedaan hebben bij de introduktie van deze tablets.

  5. Is doordraaien misschien een optie?

  6. Ze moeten wel om die dominerende Apple af te troeven

  7. van de Asus Eee pad waren er in no time 2 miljoen verkocht, waarop Asus het verwachte verkoopaantal snel naar boven heeft bij gesteld en de productie heeft opgeschroefd naar 4 a 4,5 miljoen exemplaren. Het betreft wel inclusief de nog uit te brengen slider versie van de Transformer.

    En hij is echt wel goed hoor: http://www.technobuffalo.com/mobile-devices/tablets/ipad-2-vs-asus-eee-pad-transformer-video/

  8. van de Asus Eee pad waren er in no time 2 miljoen verkocht, waarop Asus het verwachte verkoopaantal snel naar boven heeft bij gesteld en de productie heeft opgeschroefd naar 4 a 4,5 miljoen exemplaren. Het betreft wel inclusief de nog uit te brengen slider versie van de Transformer.

    En hij is echt wel goed hoor: http://www.technobuffalo.com/mobile-devices/tablets/ipad-2-vs-asus-eee-pad-transformer-video/

    Verder wacht ik de ipad met retina display af…..

  9. @speedy: Dank voor de link, mooie opsomming. Blijft het app probleem op Android. Ik kan voor de iPad soms al geen geschikte app vinden (mp3 bewerken bv) laat staan voor deze Asus. Lossen ze dit probleem op EN is dit toestel goedkoper dan zal er op langere termijn nog veel veranderen denk ik.

  10. Jammer dat de concurrentie niet van de grond komt. Uiteindelijk is de consument (wij dus) daar toch de dupe van. Apple kan zijn enorme winstmarges gewoon handhaven en hoeft net echt z’n best te doen om te verbeteren.

  11. Het gaat mij er niet om dat er een Apple logo op staat. Mij gaat het erom dat Apple een product maakt dat jaren later nog steeds mee kan en de nieuwste apps en firmwares slikt, terwijl andere merken met hun apparaten al lang bewezen hebben dat ze ieder half jaar weer wat nieuws op de markt smijten en je dan als koper van een eerder product volledige in de kou laten staan. Bij tablets is deze conclusie misschien een beetje voorbarig, omdat die er nog niet jaren zijn, maar als bepaalde merken die soort geintjes steeds flikken met mobieltjes, mediaspelers, netbooks en andere gadgets heb ik weinig vertrouwen in tablets van dezelfde fabrikant.

    Ik heb hier twee netbooks liggen (Acer en Asus) waar je na een jaar al geen accesoire meer voor kon kopen en nooit een firmware of software update voor is geweest, terwijl ik apps die ik ooit kocht op mijn eerste iPhone nu nog steeds op mijn iPad kan gebruiken.

    DAT is volgens mij de grote kracht van iOS gebaseerde producten, dat je niet na een half jaar in de stront kunt zakken en de fabrikant doet alsof het product nooit bestaan heeft.

  12. Origineel geplaatst door Ruben.ccMij gaat het erom dat Apple een product maakt dat jaren later nog steeds mee kan en de nieuwste apps en firmwares slikt, terwijl andere merken met hun apparaten al lang bewezen hebben dat ze ieder half jaar weer wat nieuws op de markt smijten en je dan als koper van een eerder product volledige in de kou laten staan.

    Dat zeg je nou wel…
    Maar soms kan het ook niet anders i.v.m. vernieuwde technieken enz.

    Dus iedere fabrikant is schuldig hieraan, dus ook Apple, de schoorsteen moet natuurlijk ook blijven roken 😉

    ‘Oude’ Apple TV krijgt geen functionaliteiten van nieuwe Apple TV!

    Eerste generatie iPhone (iPhone 2G) krijgt geen updates meer!

    Geen iOS 5 voor 3GS?

    Enz.

  13. @Ruben.cc:
    Mooie duidelijke toevoeging!
    Ik sluit mij hier bij aan …

  14. Het is allemaal niet zo gek. Ik was eerst een echte Appe-hater maar na de voorzichtige aanschaf van een iPad ben ik om, zeker als ik mijn vrienden zie hannessen met alle andere apparaten. Snelheid, bedieningsgemak, ingebakken features van Apple …. ze wegen op tegen het feit dat je met bijvoorbeeld iTunes in de tang van Apple zit of geen USB kunt aansluiten (wat overigens via een slinkse weg wél kan).
    Let op Apple gaat binnenkort ook zijn prijzen verlagen. De markt blijft gewoon aantrekkelijk voor … de iPad.

  15. @SPIJKER: Geen iOS 5 op 3GS? Dat valt wel mee, http://retweet.nu/1Avkm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.