Reacties voor: Conceptvideo van iPhone 6: dunner, groter scherm, geen homeknop

Een conceptvideo van de iPhone 6 toont een dunnere behuizing, een kleiner toestel, maar met een groter 4,5-inch scherm.

Reacties: 43 reacties

  1. Very slick!

  2. Wauw. Prachtig concept design. Stuk mooier afgewerkt dan de iPhone 5 nu.

  3. Laat die maar doorkomen…. Maar ik ben bang dat Apple ons weer teleur gaat stellen. het zal wel blijven bij de bekende updates van “S”

  4. Beetje iPhone 2g gevoel

  5. Eerste iphone maar dan groter en breder?

  6. De iphone 5s is slechts een upgrade van de 5.
    De 6 daarentegen heeft waarschijnlijk wel een broter scherm, maar of dat ten koste gaat van de homeknop vraag ik me af.

  7. Erg vet. Duurt alleen nog een jaar voordat de 6 uit gaat komen.

  8. Origineel geplaatst door Remco
    De iphone 5s is slechts een upgrade van de 5.
    De 6 daarentegen heeft waarschijnlijk wel een broter scherm, maar of dat ten koste gaat van de homeknop vraag ik me af.

    Die homeknop mag van mij weg. Liever een big screen. 🙂 en daarbij is het ook nog eens een kwetsbaar onderdeel.

  9. De schterkant betwijfel ik… Het uitgerekte scherm ook… Verder zou de hoofdtelefoon aansluiting toch echt aan de onderkant blijven en is het een prachtig toestel!

  10. Laat maar komen, ik heb de smaak te pakken voor een nog wat groter scherm. ;).

  11. Euhmm en wat is dan precies de vervanging van de home button? Toch niet de multitasking gestures hè? Dat werkt op iPad brilliant maar op zo’n klein scherm… not so much.

    Dus hoe zag de ontwerper dit voor zich?

    Overigens: Hij ziet er fantastisch uit! Ik wil em!

  12. Dit zou ik meteen kopen, heel mooi !
    Het is nu zo jammer dat de scherm van de iPhone 5 niet breder is gemaakt en zelfs nog smaller lijkt dan de voorbijgangers.

    De grote in de video zou perfect zijn, al betwijfel ik dat ze dit zullen uitbrengen. Alle zins toch niet de komende 2 jaar.

  13. Eindelijk een mooi concept!! ik zou erg blij zijn als Apple dit maakt.

  14. Er staat hij word dunner. Toen de 5 uitkwam zijn er geregeld berichten te horen geweest dat deze scheef werd geplooit doordat hij in de broekzak ofzo zat. Als hij nog platter zou worden word hij daarvoor nog kwetstbaarder.

  15. Als dit hem zou worden, komt hij pas over een paar jaar!, Apple loopt de laatste tijd toch achter de feiten aan.

    Mooi concept iig!…

  16. Gewoon een hele simpele render van een zeer simpel vormgegeven model. Weinig spannends.

    Groter scherm moet idd, maar design mag wel beter dan deze mockup.

  17. Very nice, Apple moet serieus meer met sommige concept video’s gaan doen.
    Geef die gasten een ton en produceren met die hap!!

  18. Alleen jammer dat het zwarte randje aan de zijkanten te smal zijn, dat maakt hem net wat strakker. Maarja, het is een concept 🙂

  19. Het ziet er leuk uit maar dit is natuurlijk totaal kansloos.

    1. Een dergelijk scherm wat helemaal tot de zijkant van het toestel loopt (zoals bij de iMac) is super kwetsbaar. 1 keer te hard ergens tegen aan stoten en je glas is kapot, als je hem laat vallen kan je het al helemaal vergeten.
    2. Het huidige schuine randje van de iPhone 5 is al redelijk scherp voor een telefoon. Een hoek van 90 graden zoals in dit filmpje ligt totaal niet fijn in de hand en zal echt nooit gebeuren.
    3. Apple heeft een paar jaar terug in developer versies geëxperimenteerd met multitasking gestures op de iPhone. Dit hebben ze uiteindelijk niet doorgevoerd in de productie versie. Je kan er dus van uit gaan dat de homeknop aanwezig blijft in komende iPhones. De vorm en plek zou wellicht nog aangepast kunnen worden al betwijfel ik of dit het gebruiksgemak ten goede komt.

    Mijn mening over het scherm formaat:
    Ik kan nu de iPhone 5 al niet goed met 1 hand bedienen zonder hem steeds ‘te verpakken’ als ik boven of onderin het scherm iets moet aan klikken. Ik hoop echt dat ze het scherm niet groter maken.
    Daarbij is het als ontwikkelaar nu al een gedoe om alle schermformaten te ondersteunen, als het scherm groter wordt wordt dit nog erger.

    Ik acht de kans 80% dat de volgende een iPhone 5S wordt met hetzelfde ontwerp als de iPhone 5.

  20. Mooi is anders

  21. @pposthoorn: Helemaal mee eens, het formaat moet niet groter worden. Al zou een touch homebutton wel beter zijn denk ik.

  22. Ik vind hem lijken op de Htc one..

  23. Als ‘ie er zo uit zou zien, dan zou ik ‘m hoe dan ook halen!

  24. @Abel Joosten: Ziet er inderdaad erg goed uit! Nu nog zorgen dat er wat met de prijspolitiek het e.e.a. gebeurd, want zelf ik ben hard aan het denken om een Sony Experia Z of een HTC One aan te schaffen ipv. een nieuwe Iphone ( nu een erg tevreden Iphone 3GS gebruiker ) aan te schaffen.

  25. Doe mij maar een 4s met de nieuwste specs, die grote toestellen zijn onhandig. Je kan ze niet met alleen je duim bedienen. Vind ik ook een groot nadeel met de 5, als je terug wil moet je hannesen.

  26. Waarom moet het scherm steeds groter worden? Dan blijft er weinig meer van een telefoon over.

  27. De iphone 7 is ongeveer 200×90 cm. Als je iemand gebeld hebt kan je de glasplaat open doen en bij de ander naar binnen stappen. Het zijn geruchten, maar …..

  28. Wat leuk een galaxy…..

  29. Ik zou het liefst een scherm hebben dat LEESBAAR is in de zon, dit heeft me vandaag, nu de zon eindelijk weer schijnt toch wel geërgerd. (iPhone 5)

  30. Ik vind de de concept echt lelijk
    Het scherm is helemaal niet in verhouding

  31. Van mij mag die iPhone 6 nog wel even tijd wachten, ben nu nog veels te blij met m’n iPhone 5 en wil dat nog even blijven!;)

  32. Doe je zoveel moeite voor een concept pas dan ook even de antieke interface aan want die kan echt niet meer!

  33. @Jordy: dan doe je licht volume omhoog. werkt bij mij erg vaak.

  34. Ziet er heel goed uit, lijkt me ook goed mogelijk dat je de homeknop op de zijkant of boven kunt plaatsen, om zo aan dit design te komen.

  35. Ziet er echt gelikt uit.

    Als de iPhone in de nabije toekomst zo wordt, dan zal ik hem zeker gaan halen. Helaas wordt de volgende iPhone exact dezelfde als de iPhone 5, alleen wordt het wat opgevoerd onder de motorkap.

  36. @Tije: Waarom? Aan de bovenkant vindt ik echt 10x handiger.

  37. Origineel geplaatst door Aster
    @Tije: Waarom? Aan de bovenkant vindt ik echt 10x handiger.

    Of je maakt een symetrisch ontwerp waarbij onder en boven niet meer uitmaakt,…

  38. @Abel Joosten: Inderdaad! Als er dan maar geen dunne verf over dat aluminium heen zit wat er met het kleinste stootje vanaf bladert!

  39. Origineel geplaatst door pposthoorn
    Het ziet er leuk uit maar dit is natuurlijk totaal kansloos.1. Een dergelijk scherm wat helemaal tot de zijkant van het toestel loopt (zoals bij de iMac) is super kwetsbaar. 1 keer te hard ergens tegen aan stoten en je glas is kapot, als je hem laat vallen kan je het al helemaal vergeten. 2. Het huidige schuine randje van de iPhone 5 is al redelijk scherp voor een telefoon. Een hoek van 90 graden zoals in dit filmpje ligt totaal niet fijn in de hand en zal echt nooit gebeuren. 3. Apple heeft een paar jaar terug in developer versies geëxperimenteerd met multitasking gestures op de iPhone. Dit hebben ze uiteindelijk niet doorgevoerd in de productie versie. Je kan er dus van uit gaan dat de homeknop aanwezig blijft in komende iPhones. De vorm en plek zou wellicht nog aangepast kunnen worden al betwijfel ik of dit het gebruiksgemak ten goede komt.Mijn mening over het scherm formaat: Ik kan nu de iPhone 5 al niet goed met 1 hand bedienen zonder hem steeds ‘te verpakken’ als ik boven of onderin het scherm iets moet aan klikken. Ik hoop echt dat ze het scherm niet groter maken. Daarbij is het als ontwikkelaar nu al een gedoe om alle schermformaten te ondersteunen, als het scherm groter wordt wordt dit nog erger.Ik acht de kans 80% dat de volgende een iPhone 5S wordt met hetzelfde ontwerp als de iPhone 5.

    Tot zover de kritiek.

    Het scherm loopt overigens niet tot de rand en om meteen te zeggen dat bepaalde aspecten van de productie ‘nooit zullen gebeuren’, is natuurlijk onzin.

  40. Laat maar komen super kan ik eindelijk het met 1 unit doen geen iPhone 5 meer geen mini iPad gewoon super

  41. @Vroem: Nice design.. maar de iphone 6 moet niet breder worden dan nu. Anders snijd Apple zich zelf in de vingers! Ze willen juist dat alles met 1 hand te bedienen is. Met een 4,5 inch is dat niet meer mogelijk.

  42. Waarom worden er zoveel concept dingen gepost op iPhoneclub de laatste maanden.

    Saaie artikelen zonder enig nut. (in mijn ogen)

  43. Origineel geplaatst door mirp
    Waarom worden er zoveel concept dingen gepost op iPhoneclub de laatste maanden.Saaie artikelen zonder enig nut. (in mijn ogen)

    Je hoeft dit artikel niet te lezen hoor! Ieder z’n smaak. Ik vind die concept dingen heel leuk om te zien. En waarom ze er de laatste tijd zoveel zijn? Nou omdat er weer bijna nieuwe iPhones gaan komen misschien?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.