Reacties voor: Concept: vernieuwd ontgrendelscherm in iOS 7

De Brusselse ontwerper Kerroudj Mohamed heeft zijn ideeën voor iOS 7 in een tweetal video's verwerkt. Zo heeft hij nieuwe ideeën voor het ontgrendelscherm.
Lees het complete artikel → Concept: vernieuwd ontgrendelscherm in iOS 7
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 25 reacties

  1. Ziet er onwijs goed uit alleen het homescreen past er totaal niet meer bij.

    Zou tof zijn als Apple voor de zwarte iPhone een meer zwart gerelateerde interface zou doen en voor een witte iPhone een meer wit gerelateerde interface. Vind persoonlijk dat nu de interface mooier oogt op de zwarte dan op de witte iPhone.

  2. Als je zo’n soort interface wil kan je beter ene windows telefoon nemen. vind dit erg op windows phone geïnspireerd.

  3. Nou, dit ziet er ook niet uit. Onnodig ingewikkeld met veel extra tikken op het scherm.

    Ik ben van mening dat je het uiterlijk van iOS niet moet veranderen om het veranderen (omdat het ‘al’ 5 jaar oud is). Als ze iOS grondig aan gaan pakken, moet dat ook wel een functionele verandering zijn waar je wat aan hebt en niet omdat het zo nodig anders moet. In deze video’s lijkt het echter wel op een verandering omdat het zo nodig anders moet en niet dat het er nou zoveel beter op wordt.

    Overigens ben ik nog steeds tevreden over iOS en ik ben al sinds de allereerste iPhone een iOS gebruiker.

  4. Ziet er wel mooi uit

    Maar weet niet of het ook wordt we zien het wel

    Hoop ook op wat nieuwe dingen

  5. Best gaaf! Ik vind het wel wat meer Android dan Windows mobile though, maar ik moet zeggen dat ik de laatste tijd best gecharmeerd ben van de UI die laatste versie van Android. Het is dat ik Android verder geen prettig OS vind om mee te werken, met name dan veel dingen niet consistent zijn.
    Als Apple en Google nu eens een samen gingen werken :p

  6. Origineel geplaatst door Martin
    Als je zo’n soort interface wil kan je beter ene windows telefoon nemen. vind dit erg op windows phone geïnspireerd.

    Ik vind het eigenlijk tussen Metro en Android inzitten. Maar moet zeggen dat dit wel een van de betere concepten is, de anderen leunen te veel naar het (afschuwelijke) metro.

  7. @Richard: ik ben het met je eens, het zou erg vet zijn als je dan een apart interface voor een apart kleur iphone heb.

  8. Ziet er erg strak uit.

  9. Dit lijkt enorm op Google Now..

  10. Afschuwelijk goedkoop uiterlijk, als iOs zo gaat worden dan kan ik net zo goed op Android overstappen.

  11. Vind het stom eruit zien. Ik zou het niet willen

  12. Wat ik graag wil zien? Multitask bar in beeld krijgen voor van onder naar boven te vegen, net als de notificatie bar van boven naar onder.
    Omdat het eerste wat kapot gaat bij een iphone, meestal de homeknop is… dan heeft die ook een langere levensduur…

    tevens zou ik:
    – snellere toegang willen tot de brightness, zoals op de ipad, – wifi aan en uit
    – betere schama’s maken wanneer je iphone wel of geen geluid mag weergeven
    – herhalende agenda notificaties
    – iphone lock op basis van dichtdoen van je hoesje, net als op de ipad
    – minder bugs
    – standaard mogelijkheid om te jailbreaken ipv door lek in de software
    – bij mail, select all knop
    – wachtwoord onthouden van Appstore meer dan kwartier als optie
    – beter geluid op koptelefoon
    – browser keuze met alle voordelen van Safari
    – foto’s en videa’s kunnen indelen in verschillende mappen maar dan zo dat je de filmrol leeg gemaakt kan worden

    en zo zal er vast wel meer zijn…

  13. Met alle respect voor de personen die hier moeite in hebben gestoken en goed out-of-the-box hebben kunnen denken.

    Maar dit UI concept is echt zwaar onhandig. Het lock screen werkt totaal onlogisch en overal worden knopjes verzonnen die veel te klein zijn om normaal op te kunnen tappen. Ook veel teksten die ik zie zijn veel te klein om te kunnen lezen. Ook het grafisch design is onpraktisch: als alles wit is zoals in het “Calendars” scherm verlies je alle overzicht.

  14. Het uiterlijk van iOS gewoon laten zoals het is. Het werkt al perfect. Misschien wat mooie nieuwe features. Nieuw/vernieuwd uiterlijk is echt nergens voor nodig.

  15. Ik heb al veel concept videos gezien en spmmige zijn echt goed. Deze vind ik ios dus helemaal verpesten. Waar is tegenwoordig nog het homescreen voor nodig als je alles vanuit lockscreen kan doen?
    Het is groot nieuws als blijkt dat je met een vergrende iphone toch toegang kan hebben om te bellen. Maar ondertussen willen we alles vanuit een vergrendelde iphone kunnen! Direct antwoorden op een sms bijvoorbeeld of WiFi aan/uit zetten.

    Je kan daar wel een vergendelcode tussen zetten maar dan ben je net zover als dat je nu bent. Dan heeft zo’n lockscreen met alles erop en eraan geen enkele zin meer.

    Ik vind het notificatiesysteem op het lockscreen nu prima. Als je zovgraag snel je wifi aan wil zetten, laat Apple dan een soort NCsettings toevoegen.

    Aan de andere kant wil ik het maken concepten totaal niet afkraken. Sommigen zijn echt zeer goed en daar kan ik ook van genieten.

  16. Los van het feit dat sommige dingen nogal onpraktisch ogen, de kleine lettertjes bijvoorbeeld bij de kalender vind ik het wel een leuk concept. Jammer dat Apple in dat opzicht niet wat meer open-minded is en niets doet met dit soort ideeën van buitenaf, een tijdje geleden zag ik een concept voor uitgebreidere multitasking ( volgens mij inmiddels via jailbreak te gebruiken) en daar was ik écht van de indruk. Natuurlijk, Apple heeft zijn soevereiniteit en gaat niet in op deze dingen, ergens wel te begrijpen. Ik zou graag zien dat iOS 7 gebaseerd wordt op apps als Clear en Solar, die laten zien dat er nog zoveel uit iOS te halen valt.

  17. Sommige mensen snappen design echt niet.
    Dit is functioneel en past perfect bij de nieuwste webtrends van het minimalisme. Die afschuwelijke leren, metalen en houten textures in iOS tegenwoordig laten het design alle kanten opgaan, totaal niet 1 geheel meer. Deze flat designs voor iOS7 vind ik prachtig en lijkt in de verste verte niet op Android of Windows Phone. Wel moeten de icoontjes dan ook aangepast worden natuurlijk want het homescreen wat je ziet in het 2e filmpje past dan weer niet bij het lockscreen.

  18. Laat maar komen…

  19. Hier moet echt snel een WinterBoard theme bij gemaakt worden:D
    echt geweldig dit

  20. Ik weet niet of jullie het realiseren( conservatieven) maar Apple is flink aan populariteit aan het afnemen, nu nog beperkt in de VS, maar een van de redenen is dat apple gewoon onzettend saai is door nergens grote veranderingen en risico’s te nemen. En ik vindt ook dat apple nu wel eens wat nieuws mag bedenken

  21. lekker blijven jailbreaken ieder zijn eigen smaak 🙂

  22. Ik gooi het op handige features.
    – volgende afspraken op lockscreen. (Domme nokia kan dit al)
    – mogelijkheid om telefoonnummer te wijzigen in telefoonapp. (Probeer maar eens een vergeten ” ” toe te voegen in een toegestuurd telefoonnummer of in calender.
    – mogelijkheid om te kunnen switchen tussen mails zodat je kunt kopieren in een ander mailtje zonder steeds te moeten opslaan als draft. (Als in Blackberry playbook)
    – in telefoonapp snel zoeken zoals bijvoorbeeld invoeren van “762” geeft ook je telefoonboek can bijvoorbeeld “rob”. (WM6.5 had dit)
    – afscherming bedrijfsdeel en privedeel zoals in de blackberry playbook bijvoorbeeld.
    – beter manier van app switchen / multitasken.
    – Betere mobile device management mogelijkheden. (Niet alleen aan/uit maar ook unconfigured mogelijkheid, zodat de gebruiker voor dit veld wel kan kiezen)

  23. Jailbreak met Activator erop, dan kun je alles instellen en openen door op een door jou gedefinieerde plek te klikken, sliden of wat je wil… Werkt heerlijk 😉

  24. @Eddy:

    Stuur uw suggesties eens naar Apple man. Daar zitten zeker een paar goede tussen! 😉

  25. ik denk dat apple eens moet nagaan welke de meest gebruikte jailbreak apps zijn.
    Daar zitten heel wat handige zaken tussen, die zeker zullen aanslaan bij de meesten.
    De lijst van Eddy is ook al een goeie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.