Reacties voor: Zo kan Apple gebruikers laten kiezen tussen performance en batterijduur

Apple verlaagt automatisch de prestaties van je iPhone als je batterij verouderd is. Maar hoe kan Apple de keuze bij de gebruikers leggen? Met deze instelling bepaal je zelf of je kiest voor prestaties of batterijduur.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 30 reacties

  1. En wat doet de energiebespaarmodus dan allemaal?

  2. Dit maakt de verwarring nog groter !
    Je kan volgens de tekst helemaal niet kiezen tussen performance en batterijduur, maar tussen performance en crashkans.

  3. Di is werkelijk een schandalige actie van apple. Consumentenbedrog van de bovenste plank. En dan nog al die goedpraterij achteraf. En zelfs als er gekozen moet worden voor verlaging van prestaties bij mindere batterijen, dan had men er ook voor kunnen kiezen dar men zelf makkelijk een batterij zou kunnen vervangen. Maar nee, apple spijkert alles dicht. En waarom? Om klanten nog sneller een nieuwe telefoon te kunnen verkopen. Ik kots er van.

  4. Ik heb vorig jaar een nieuwe batterij laten zetten in mijn telefoon. Deze is dus nog goed, toch is mijn telefoon sinds iOS 11 echt veel trager. Kijken ze naar t model / leeftijd van t toestel i.p.v. de leeftijd of staat van de batterij?

  5. Als ik apps moet geloven moet ik mijn iPhone 6s van 1,5 jaar oud (nieuw gekocht) al de batterij moeten vervangen. Ja tuurlijk.

  6. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  7. Apple gaat hier zeker iets mee doen…ik denk dat er zéér snel een update komt die het inzichtelijk maakt wat de gezondheid van je accu is en wat je aan performance inlevert.

    Zelf instellen en kiezen geloof ik niet echt…druist nogal tegen de Apple filosofie in.

    Niet netjes, maar damage control drijft de mannen van Apple ongetwijfeld deze hoek in!

  8. @KM: Prima dat jij er zo over denkt, maar ik weet zeker dat het gros van de mensen liever een langere accuduur heeft dan een iets langzamere telefoon. Daarbij is het normaal dat een batterij op den duur slijt, dat weet je als je een mobiel apparaat aanschaft. Mocht je dan na 1/2 jaar toch een iets tragere telefoon hebben, koop je al voor 25 euro een nieuwe batterij. Oh, en dan is er ook nog iets als Android, daar heb je natuurlijk geen problemen (met de batterij) 🙂

  9. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  10. @Mb: Ik ben inmiddels aan mijn 3de iphone 6s (de 1ste nieuw gekocht begin mei 2016). Het slijtagepercentage van de 1ste 2 6s’en was zeer hoog. Ik gebruik de app Lirium Info Pro en deze liet zien dat na ongeveer 4 maanden dagelijks gebruik batterij nog maar op 83% zat. Geen van de 6s’en zat in de batch welke door Apple is gecommuniceerd om in aanmerking te komen voor een gratis vervanging van de accu. Ik heb steeds de diagnostice tool gebruikt in de Apple Support app. Na het tonen van het incidentnummer namen ze de 6s in en 3 dagen later kon ik een gloednieuwe 6s ophalen. Men heeft geen enkele keer de accu’s vervangen. Mijn 5-jaar oude 5s welke ik nog steeds dagelijks gebruik (duo-sim) heeft een accu met 87% capaciteit. Sinds iOS10 heeft Apple functies in allerlei batterij-apps dichtgetimmerd dus het lijkt wel voorbedachte rade;
    “On iOS 10 and above, Apple have removed some battery specific data from the API”

  11. Apple heeft bewust een functie ingebouwd om telefoons te vertragen en daardoor de consument te verleiden een nieuwe telefoon te kopen. Echter nu dit is uitgekomen, vallen ze terug op plan B, dat dit gedaan is om zgn te voorkomen dat de iPhone bij hoge performance spontaan gaat crashen.

    Men is aardig bezig haar geloofwaardigheid te verkwanselen.

  12. @KM: waarom is dit dan precies bedrog? Ze maken de telefoon iets trager om crashen te voorkomen en een langere batterijduur te geven als je batterij niet meer heel goed is.
    Voor de meeste consumenten is dit gewoonweg een goede oplossing.

  13. @MELK: heb een iphone 6s van begin 2016, nergens last van, battery nog 89%.m’n broer heeft dezelfde,battery ook nog prima. Lijkt wel voorbedachte rade… Ja als ie over een aantal maand af laat weten, koop ik een batterij voor€20 en door.! T is Apple, dus er wordt alweer van een mug een olifant gemaakt. Erg vermoeiend

    @KM: een ieder heeft wel iemand in de familie die dat kan, batterij kost€20 . Vervangen kan een kind vind ik zelf. Dus wat je roept is gewoon dikke onzin. Ja ze hadden t moeten melden, dat is alles

  14. @Thijs: Wat is dat toch voor een rare reflex als iemand kritiek heeft op Apple je onmiddellijk om je oren krijgt dat Android ook niet koosjer is. Wat heb ik daar mee te maken? Ik heb een IPhone gekocht om verschillende redenen. Één ervan was dat ik (voor zover mogelijk) nikt met Google te maken wil hebben, omdat ik hun bedrijfsdoelstellingen niet vertrouw.. Juist daarom is het enorm krom dat wanneer ik kritiek heb op Apple ik direct te horen krijgt dat Android nog veel beroerder is.

  15. Even 3 dingen …

    1) zeker niet netjes van apple en kritiek terecht

    2) sinds 10.2.1 ( bijna jaar oud ! ) kan men wel degelijk zien of de batterij moet worden vervangen. Alleen lijkt 99% van de mensen dat niet te weten

    https://support.apple.com/en-us/HT207453

    3) ook anderen hebben dit probleem . Google maar. Voorbeeldje van samsung ( EXACT het probleem )

    04-21-2017 03:33 AM
    Re: S7 Edge battery drain
    Hi,

    My battery has been getting progressively worse over the past few months and now just drains and switches off when the battery gets to 35% or so – it is then completely drained. 0%. (I had just checked battery prior to this happening and it said 4.5hrs left)

    Can you help. Is my battery faulty? Phone is only 8 months old.

    https://us.community.samsung.com/t5/Galaxy-S-Phones/S7-Edge-battery-drain/td-p/64698

    Beetje relativeren kan geen kwaad denk ik.

  16. @Jean-Paul Horn: Leuk … maar google eerst voordat je schattingen roept. Voorbeeldje …. onderstaande persoon heeft de melding … post later zegt ie hoe zijn batterij er aan toe is. Throttlen begint pas bij 75% trouwens.

    “I just noticed this message on mine today. The last month I’ve been noticing lots of weird battery drain/shutdown issues, so not surprised. This is on a iPhone 6 bought at launch, so just under 2.5 years old (and therefore out of any Australian warranty, boo!)”
    FYI: just ran some battery apps – they put mine at 55-61% health (i.e. 1000 or 1100 mAh down from 1810mAh). “

    De batterij vervangingmelding is er dus redlijk op tijd.

  17. Wat een enorme bullshit. Een batterij die jaar oud is is amper gedegenereerd. Samsung garandeert dat de batterijen van de S7, S8 en Note 8 na 2 jaar maximaal 10% zijn gedegenereerd.

    Apple is for crying out loud DE ENIGE fabrikant met dit probleem.

    Alsof de garage een produktie fout probeert te verbloemen in het motormanagement en maar de prestaties van je auto terug schroeft om te voorkomen dat ie onderweg uitvalt.

    Totale waanzin dat dit als een ‘goede’ oplossing wordt gezien. De iphone 6 is niet 10 jaar oud, maar nog maar 2 jaar.

    Het is gewoon weer een kneiterharde fout in een iphone (de zoooooooveelste) en Apple neemt ALWEER niet zijn verantwoordelijkheid.

    Weet je nog? Antennagate? Steve Jobs had gewoon lak aan iederen en riep ‘dan moet je je iphone maa anders vasthouden’.

    @Richard: Jij vindt het dus een goede oplossing als de garage een produktiefout probeert te verbloemen in het motormanagement en maar de prestaties van je auto terug schroeft om te voorkomen dat de auto onderweg uitvalt.

    Je betaalt de hoofdprijs voor een telefoon en die moet gewoon zijn werk doen. PUNT! Nix trucjes, en workarounds. De batterij moet gewoon werken. Het is een fout van Apple en die moeten ze gewoon oplossen en niet de gevolgen bij de klanten neerleggen.

  18. @Jan Peter Muller: lees ff wat ik hierboven schreef met een van de vele samsung voorbeelden …. voor je je ongezouten mening spuit.

    Zit een linkie bij die hoef je alleen maar aan te klikken om de samsung suport pagina te zien met dat bericht. Nogmaals een van de VELE.
    LET OP … die S7 is 8 maanden oud !!

    Leer eens googlen dan zal je zien dat de nexus EXACT dezelfde klachten heeft.

    Dit is gewoon een lithium ion limiet waar men tegenaan loopt. EN JA apple heeft de communicatie compleet verkeerd aangepakt en moet op de blaren zitten

  19. @Jan Peter Muller: De iPhone 6 is al 3 jaar oud niet 2!

  20. Origineel geplaatst door Richard
    @KM: waarom is dit dan precies bedrog? Ze maken de telefoon iets trager om crashen te voorkomen en een langere batterijduur te geven als je batterij niet meer heel goed is.

    Voor de meeste consumenten is dit gewoonweg een goede oplossing.

    Als het waar is wel.., dat is de vraag. Het is een blijft een commercieel bedrijf.

  21. Sinds een paar dagen loopt de batterij op mijn Iphone 6S dramatisch snel leeg.
    Vorig jaar is er door het Apple premium centre in Zwolle de batterij vervangen (iPhone bleek serienummer met slechte batterij hebben die voor vervanging in aanmerking kwam).
    Geen problemen ondervonden na wisseling batterij.
    Maar nu, bijna vanuit het niets, loopt accu zeer snel leeg.
    De app: Battery Life gaf altijd 99% capaciteit aan (kwaliteit van de accu). Nu is dat 70% geworden.
    Ik gebruik de originele lader en snoertje.
    Meest idiote is dat nu, terwijl ik bericht typ, de app Battery Life ineens weer 99% aangeeft.

    Ik heb batterij recent nog gecalibreerd.
    Wat verder opviel was dat na heel kort aan de lader, accu-percentage heel snel opliep. een soort speedlader leek het wel.
    Tot slot, ik heb geen app gedownload of instellingen veranderd.

  22. Batterijen in telefoons zijn voor elke fabrikant een echte pain in the ass. Ze verslijten snel en zijn onvoorspelbaar. Soms leidt het ertoe dat telefoons beginnen uitvallen zelfs als ze nog genoeg opgeladen zijn. Dat komt dan omdat batterijen niet goed met koude temperaturen kunnen omgaan of omdat ze gewoon slijtage beginnen te vertonen en dat kan al vrij snel voorkomen (vanaf dat je batterij 75% van z’n originele capaciteit heeft).

    >> Een mogelijke oplossing is om alle batterijen die na een jaar op 75% zitten (ongeacht het gebruik ervan door de koper) te vervangen. Dat is dan weer slechte publiciteit (Apple steekt slechte batterijen in telefoons! Ze geven het zelf toe.) en een beetje verregaand, lijkt mij.

    >> Een andere oplossing is de softwarematige oplossing die met 10.2.1 kwam.

    Het jammere aan het verhaal is dat deze oplossing nu natuurlijk zogezegd gelijk geeft aan de mensen die al van voor 10.2.1 roepen dat Apple bewust telefoons trager maakt.

  23. Deze Appletruc (of een feature, zoals sommigen menen) relativeert het lang bieden van updates nogal. En maar klagen over andere merken (of eigenlijk: Android, want dat schijnt er een beetje bij te horen) die hun toestellen niet zo lang van updates voorzien. Apple doet dat wel, maar je telefoon wordt er welbewust sloom van.
    Als ze er nou eerlijk voor uitkwamen, was het misschien acceptabel. Maar nee, net zo lang ontkennen totdat liegen geen zin meer heeft. En het wordt nog goed gepraat ook door kritiekloze fanboys.

  24. De grote fout van Apple vind ik dat ze hier over niet van te voren gecommuniceerd hebben.
    Dit tast hun geloofwaardigheid aan m.a.w.wat zit hier achter?

  25. Er wordt gesproken dat de batterijcapaciteit de grootste oorzaak is van dat je iPhone 6s langzamer wordt. Als je de accu laat vervangen wordt je telefoon dan ook merkbaar sneller?
    En moet dit dan per se een originele accu zijn of maakt dat niet uit?

  26. Mijn 6s+ lijkt niet trager maar heeft af en toe een soort van stopmoment sinds de laatste update.

  27. Vandaag een iphone6 batterij vervangrn.
    Voor vervangen was cpu 600mhz
    Na vervangen 1400mhz.

    En ja de batterij cycle stond op 1040 keer opgeladen en 50% van oorspronkelijke capaciteit dus bar slecht

  28. Dgh: Battery drain is normaal in de in zin van dat het probleem kan voorkomen. Daar gaat het ook niet om. Het probleem is dat Apple bepaald dat ik daarvoor in de plaats een tragere telefoon krijg. Wie zegt dat ik dat wil. Ik heb gekozen voor een Apple telefoon omdat ik de snelheid waardeer. En nu wordt dat van mijn peperdure telefoon afgenomen, omdat Apple vind dat ik langere batterij duur belangrijker vind. Nee hoor buiten gebruik ik m’n telefoon nooit intensief. Des te meer als ik thuis ben, maarja nu zit ik met een telefoon die rete traag is.
    Maar feit is dat de accu gewoon veel te snel slijt anders hadden ze zoiets doms nooit ingebouwd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.