Reacties voor: Dit krijg je als je een MacBook en iPad samenvoegt

Als Apple een MacBook en iPad zou samenvoegen, wat krijg je dan? In deze conceptvideo is het idee verder uitgewerkt van een MacBook met touchscreen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. In my humble opinion it’s a product with no vision.

  2. Volledig onzinnig, wel wen mooi filmpje trouwens.
    De touchbar is op dit moment veel beter geschikt voor touch op de mac.

    Ik denk dat uiteindelijk als de iPad nog veel krachtiger wordt dit eerder de MacBook zal vervangen dat dat ze het op deze manier samenvoegen.

  3. Wajoh! Wat lelijk!

  4. @Daan: Zolang MacOS dan maar wel bootbaar is!

  5. @Sem schilder: Dat is dus niet nodig als iOS krachtig en goed genoeg is om de MacBook te vervangen,

  6. @Daan: Krachtig genoeg is niet het punt, het gaat om flexibel genoeg. Ik werk dagelijk met een iPad, maar zou toch niet zonder laptop kunnen. Dit is gelijk het sterke punt van de Windows 10 ontwikkeling: 1 OS voor PC, laptop, tablet en telefoon (al wil die laatste nog niet echt van de grond komen). Ik wil niet zeggen dat dit Windows 10 zalgmakend is (er zitten nog veel onlogische zaken in), maar het concept is wel veel belovend. Ik meen dat er ook android iniatieven zijn in die richting. Apple lijkt (nog) niet die kant op te willen.

  7. En dus zitten we met een vreemde situatie, dat het Microsoft verhaal conceptueel superieur is maar de uitvoering nog matig, terwijl bij Apple de visie ontbreekt om twee nagenoeg perfecte werelden samen te voegen tot de perfecte omgeving

    Uiteindelijk wint toch toch degene met een toekomstvisie. Dus Apple moet een keer ophouden met het steeds verzinnen van redenen waarom iets niet kan

  8. Op zich een mooi idee, maar het lijkt me zeer onverstandig om het scherm aan de buitenkant te plaatsen. Dat is vragen om krassen.

  9. Een volslagen belachelijk concept dat al 15 jaar de ronde doet. En Windows 10 is daarvan het bewijs: een interface ontwikkeld voor muisbediening, waarmee je vervolgens moet priegelen met je vingers te kleiner icoontjes te kunnen bedienen.
    Ik geef veel workshops, en deelnemers klagen altijd over onduidelijkheid van Windows 10. Het enige waarvoor de meesten de vingerbediening gebruiken is het scrollen, en af en toe het indrukken van een per ongeluk wat groter ontworpen knop.

    Apple heeft groot gelijk dat ze onderscheid maken tussen muisbediening en vingerbediening. Beide apart ontwikkelen en waar het een toegevoegde waarde heeft invloeden over en weer uitwisselen.

  10. Ik ben het helemaal eens met Marc. Het is tekenend dat ik op mijn werk niet zonder muis kan (Windows tablet), terwijl ik thuis (Apple) geen seconde een muis mis.

  11. (=ಠ ل͟ ಠ=) echt. wie verzint dit soort wijsneuzerij. en waarom word er over geschreven?

  12. Bedienen van de functies op het scherm moet met je vingers, wat vooral bij minuscuul werk (denk aan fotobewerking) onhandig kan zijn. Met een trackpad kun je het muispijltje tenminste nog secuur bewegen. Daar komt bij dat je je handen steeds van het toetsenbord naar het scherm moet bewegen. Microsoft heeft de Surface-tablets daarom voorzien van een kleine trackpad, zodat je niet helemaal op het touchscreen bent aangewezen.

    Wat een berg ongenuanceerde en ongefundeerde vooroordelen weer. Ook in veel reacties trouwens.
    Ff verder kijken dan je neus lang is, is kennelijk teveel gevraagd 😕
    In elk touchscreen zit al een touchpad inbegrepen. Op de iPad komt het tevoorschijn als je er twee vingers op legt. En voor Windows tablets/hybrides kun je simpel (third party) drivers installeren waarmee je je touchscreen heel makkelijk kunt switchen tussen touchscreen en (gigantisch) multitouch touchpad. In één enkel I/O device wel te verstaan, in plaats van dat klungelige samenraapsel van drie gescheiden I, O en I/O devices in de nieuwe MBP. Met zo’n virtueel touchpad biedt je scherm al naar gelang de behoefte van het moment meer precisie dan het grootste touchpad, of het gemak, de snelheid en intuïtiviteit van een touchscreen als de UI zich daarvoor leent.

    Kennelijk snappen veel mensen het verschil ook niet tussen enerzijds mobiele devices, inclusief een laptop, en desktop(gebruik) anderzijds. Alleen achter een buro zijn toetsenbord en touchpad soms handig, bij mobiel gebruik zitten ze alleen maar in de weg. Dat is de kracht van (goed doordachte) 2in1’s, die lenen zich echt voor beide vormen van gebruik.
    _

    @JaV: Goed geformuleerd, inderdaad tekenend dat jij niet zonder muis kunt. 😜

  13. “Apple vindt de Mac niet meer zo belangrijk”

    Het lijkt erop maar is dat echt zo? In dat geval heb ik eigenlijk weinig zin om opnieuw grote investeringen te doen voor de komende jaren.

  14. Het is natuurlijk onzin om te zeggen dat Apple geen aandacht heeft voor de Mac en dat daarom iOS en MacOS niet integreren. Dat komt omdat Apple het als twee verschillende OS’en ziet. Genoeg interviews die dat bevestigen.
    En ik betwijfel ook dat Apple geen aandacht meer heeft voor de Mac, zie de touchbar.

  15. Origineel geplaatst door Ferryman
    @JaV: Goed geformuleerd, inderdaad tekenend dat jij niet zonder muis kunt. 😜

    100% eens.
    Alle tegenwerpingen van Apple zijn het type barriëres die het nu juist moet doorbreken.
    Creative disruption (naar Schumpeter) om de nieuwe revolutie te bereiken ipv. conservatief tegensputteren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.